Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

To Lonely Planet ανακοίνωσε τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για το 2016 - Πρωτιά για την Ελλάδα με έκπληξη

H Πελοπόνησσος και οι ομορφιές της υμνούνται σε ένα εντυπωσιακό βίντεο του ταξιδιωτικού οδηγού

To Lonely Planet ανακοίνωσε τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για το 2016 - Πρωτιά για την Ελλάδα με έκπληξη

Για την πλειοψηφία των εκατομμυρίων τουριστών που συρρέουν ετησίως στην Ελλάδα, διακοπές στη χώρα μας σημαίνει νησιά και το πολύ δύο-τρεις μέρες στην Αθήνα για τα μουσεία και την Ακρόπολη.   

Φέτος, το Lonely Planet επέλεξε την Ελλάδα για κορυφαίο ευρωπαϊκό προορισμό, αλλά όχι τα φαβορί Μύκονο και τη Σαντορίνη.   

Στο Τοp 10 των επιλογών του με τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθεί κανείς το καλοκαίρι είναι η Πελοπόννησος, την οποία το Lonely Planet υμνεί με ένα υπέροχο βίντεο.   

Ο οδηγός με τους εκατομμύρια αναγνώστες κάνει λόγο για έναν μαγικό τόπο που αδικείται από τους τουρίστες καθώς δεν τον έχουν ψηλά στη λίστα τους. Αναφέρεται στην αρχαία Ολυμπία, τις Μυκήνες και το Μυστρά, τα παραδοσιακά ορεινά χωριά, τη Μονεμβασιά, το Ναύπλιο και φυσικά τις εντυπωσιακές παραλίες που όχι απλά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα νησιά, αλλά ενίοτε είναι ανώτερες.   

Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί του 2016 από το Lonely Planet.   
1.Πελοπόννησος, Ελλάδα 
2. Aarhus, Δανία 
3. Βενετία, Ιταλία 
4. La Dordogne, Γαλλία 
5. Λβιβ, Ουκρανία 
6. Warwickshire. Αγγλία 
7. Extremadura, Ισπανία 
8. Aνατολική Ακτή Τενερίφης, Κανάρια Νησιά 
9. Texel, Ολλανδία 
10. Βόρεια Δαλματία, Κροατία 

Το βίντεο του Lonely Planet για την Πελοπόνησσο που κατέκτησε την πρώτη θέση



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΟ ΛΈΓΑΝΕ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μπείτε ντενεκέδες να δείτε στο βίντεο με ποιά τουριστικά στοιχεία έγινε μάγκας η Πελοπόννησος. Όλη η Πελοπόνησσος. Απο ανατολή μέχρι δύση και απο Βορρά μέχρι νότο. Μονεμβασιά, Ολυμπία βραχώδης ακτές αμπέλια και ελιές. Και όταν οι ντενεκοδοαρχηγοί της Ρούμελης σας λένε ότι ο δικός μας τόπος είναι άχρηστος, εσείς απο την πείνα να τρέχετε στους δρόμους να το αναπαράγετε μπάς και σας ρίξουν κανένα ξεροκόμματο να βγάλετε την μέρα.
Και Δελφιώτες Γαλαξιδιώτες και Αραχωβίτες να κοιτάτε μόνο το χωριουδάκι σας και να μην απορείτε γιατί ψωμαολυσσάτε και εσείς. Ξέρουν οι ντενεκεδοαρχηγοί σας.

Ανώνυμος είπε...

προς 11:33
μην εξοργίζεσαι , τι χειρότερο να πάθουμε για τιμωρία από τα χάλια μας, όλοι στα ίδια είμαστε, έστω εσύ το ήξερες από παλιά, μήπως όμως το 99% των κατοίκων είναι συνένοχοι, τι να κάνουμε, να κρεμαστούμε όλοι και να μείνεις εσύ μόνος σου να λες μπράβο στον εαυτό σου , δίκιο έχεις, ας κάνουμε μια νέα αρχή και ας τρέξουμε σαν τρελοί όλοι μαζί για όλο τον τόπο μαζί, ας σταματήσουμε την φαγωμάρα μεταξύ μας και ας τρέξουμε μην χάσουμε και αυτό το τρένο γιατί μετά από πενήντα χρόνια θα περάσει άλλο

Ανώνυμος είπε...

11:33 μην εξοργίζεσαι , τι χειρότερο να πάθουμε για τιμωρία από τα χάλια μας, όλοι στα ίδια είμαστε, έστω εσύ το ήξερες από παλιά, μήπως όμως το 99% των κατοίκων είναι συνένοχοι, τι να κάνουμε να κρεμαστούμε όλοι και να μείνεις εσύ μόνος σου να λες μπράβο στον εαυτό σου , δίκιο έχεις, ας κάνουμε μια νέα αρχή και ας τρέξουμε σαν τρελοί όλοι μαζί για όλο τον τόπο μαζί, ας σταματήσουμε την φαγωμάρα μεταξύ μας και ας τρέξουμε μην χάσουμε και αυτό το τρένο γιατί μετά από πενήντα χρόνια θα περάσει άλλο

Ανώνυμος είπε...

ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΛΙΑΚΑΔΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ;; ΤΟ ΆΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΈΡΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

η αριστερά δεν θέλει τουρισμο. παραδοσιακα θελει βιομηχανια με την κλασικη σημασια. φάμπρικα. τους μαζευεις ευκολα, τους πιπιλας το μυαλο ευκολα ότι δηθεν αποφασιζουν αυτοι. τους ελεγχεις ευκολα. επαφη με χρημα, επαφη με ξενους λαους, επαφη με ελευθερη σκεψη και αναγκη για καθημερινο αυτοσχεδιασμο και καινοτομια ανοιγουν τα μυαλα. τι παπαγαλια να τους πεις μετα και να μην σε κραξουν. και με αυτο το παραμυθι και τουτοι θα το πουλησουν το παιχνιδι γιατι ειναι πολλα τα λεφτα αρη. αν οι ντοπιοι δεν τους αρπαξουμε απο τα μουτρα τοπικους και κεντρικους χωρις να το συζηταμε πολυ, δεν θα γινει τιποτα. αν περιμενουμε να πεσει η πιτα, την τρωει φετος η πελοποννησος του χρονου καποια αλλη περιοχη εμεις δεν θα φαμε ποτε.