Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο ενώ το ΔΝΤ απαιτεί την καταστροφή μας

Tomsen-DNT-1-666x429
Η  οικονομία στην Ελλάδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους δείχνει μια σημαντική αύξηση λόγω των συνεχιζόμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και...
Η  οικονομία στην Ελλάδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους δείχνει μια σημαντική αύξηση λόγω των συνεχιζόμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την αποκατάσταση της ιδιωτικής κατανάλωσης, σύμφωνα με την εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.
Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί στις αρχές του επόμενου έτους, έτσι ώστε το ΑΕΠ το 2017 θα ανέλθει σε 2,7% έναντι 0,7% που αναμενόταν στις προβλέψεις του χειμώνα.
Για το 2016 το ΑΕΠ κινήθηκε  σε αρνητικό έδαφος, δηλαδή στο  μείον 0,3%, ποσοστό που είναι χειρότερο από τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (0%) , αναφέρει η έκθεση.

Η ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους προκαλείται από την μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και την υποστήριξη των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ. Το ΕΚ αναμένει  σταθερή ανάκαμψη της εγχώριας κατανάλωσης και του τουρισμού στη χώρα.
Ωστόσο, παρά την ευνοϊκή προοπτική για το 2017, οι κίνδυνοι παραμένουν, αναφέρει η έκθεση. Μεταξύ αυτών ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η  εφαρμογή των εσωτερικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και ο αντίκτυπος της κρίσης των προσφύγων στο  εμπόριο και τον τουρισμό στην χώρα μας . Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτά τα στοιχεία.
Από την μία λοιπόν πλευρά έχουμε θετικότατα στοιχεία από την ΕΕ, έστω και με ερωτηματικά και από την άλλη το ΔΝΤ θέλει  και ’άλλο ‘’αίμα‘‘ από τον ελληνικό λαό, με οριζόντιες περικοπές, ομαδικές απολύσεις , απολύσεις στο δημόσιο και άλλα  ευτράπελα. Πρόκειται για έναν οργανισμό  που επιβάλει παντού όπου πήγε την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης όπως αυτή τώρα εκφράζεται από την συμφωνία ΤΤΙΡ μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.
Ζητούν , ζητούν συνέχεια από μια χώρα  που έχει δώσει και την ‘’ψυχή της‘’ εδώ και έξι χρόνια . Αλλά το σχέδιο τους είναι σαφώς συγκκεριμένο  και υποχθόνιο.
Θέλουν με απλά λόγια να φτωχύνουν όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη , να χάσουν όλη την περιουσία τους και να γίνουν ‘’δούλοι‘ σε έναν μικρό αριθμό  ζάμπλουτων ατόμων . Μόνο που αυτό δεν πρόκειται να επιτευχθεί ποτέ,  λόγω των λίαν ‘’αιφνιδιαστικών ‘’ εξελίξεων στον πλανήτη μας το επόμενο διάστημα. Μιλάμε για την πολεμική σύραξη Ρωσίας και ΗΠΑ για το  παγκόσμιο έλεγχο. Τα περιστατικά είναι πλέον  πολύ συχνά και οι προθέσεις των ΗΠΑ  συγκεκριμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: