Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Μάκαρος-ΓΣ Ιτέας στο "Χ. Καμπεράκης" Σήμερα Σάββατο και ώρα:18:00


 φωτο του Γ.ΚΑΡΔΑΡΑ



Ημέρα τοπικού και παραδοσιακού ντέρμπι σήμερα Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Άμφισσας ανάμεσα στον Μάκαρο του Νίκου Παπούλια και τον Γυμναστικό Σύλλογο Ιτέας του Χρ. Μωραΐτη
και όπως είναι φυσικό η αναμέτρηση αυτή "κλέβει" την παράσταση στο αθλητικό καλεντάρι της Φωκίδας για αυτό το σαββατοκύριακό και κινητοποιεί τους φίλους του αθλητισμού και στις δύο πόλεις.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι τόσο με βαθμολογικό ενδιαφέρον όσο, βέβαια, και με τη νίκη γοήτρου να είναι απαιτητέα και για τα δύο συγκροτήματα. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται μακριά από τη διεκδίκηση της εισόδου στα play-off ανόδου για τη Γ΄ Εθνική, τουλάχιστον τη δεδομένη συγκυρία. Χρειάζονται, ωστόσο, το ροζ φύλλο αγώνα, προκειμένου να διευκολύνουν τον πρώτιστο φετινό τους στόχο, αυτόν της παραμονής, και να αποβάλουν τις όποιες δόσεις άγχους μπορεί να κρύβει η συνέχιση της φετινής τους προσπάθειας στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ. Νίκη που όμως και για του δύο αντιπάλους δεν έχει κομβικό χαρακτήρα αφού ο μεν Γυμναστικός είναι σχετικά μακριά από την επικίνδυνη γραμμή ο δε Μάκαρος, μετά το ξεκίνημα, έχει αρκετά ευνοϊκό πρόγραμμα και λογικά δεν θα δυσκολευτεί να επιτύχει τους στόχους του.
Ταυτόχρονα, και όπως είναι ευνόητο, αμφότερα τα δύο σύνολα θα επιδιώξουν τη νίκη και για τους λόγους γοήτρου, που συνοδεύουν πάγια και παραδοσιακά τις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ο Μάκαρος από την πλευρά του στόχο έχει να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα του με "κάτω τα χέρια" στην Ιτέα, που ήταν της τάξης των 22 πόντων. Ο Γυμναστικός από την άλλη θα επιδιώξει να ντουμπλάρει τις νίκες του κόντρα στον Μάκαρο και να δείξει ότι αυτός είναι το αφεντικό φέτος του μπάσκετ στον νομό.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μάκαρος, που στον πρώτο αγώνα είχε κάνει απογοητευτική εμφάνιση γνωρίζοντας την ήττα με διαφορά 22 πόντων, δείχνει ότι τελευταία πατάει καλύτερα στο γήπεδο, αν και παρουσιάζει νεκρά διαστήματα που σε αρκετούς αγώνες, ειδικά με δυνατούς αντίπαλους, του έχουν στοιχίσει. Από  την άλλη πλευρά ο Γυμναστικός δεν πείθει τον τελευταίο καιρό στηριζόμενος περισσότερο στη δύναμη και λιγότερο στην τεχνική κάτι που μπορεί να είναι κρίσιμος παράγοντας εαν οι παίκτες του φορτωθούν νωρίς με φάουλ. Σε ό,τι έχει να κάνει μα το ρόστερ των δύο ομάδων κανείς από τους δύο προπονήτές δεν έχει σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Και εαν για τον Χ. Μωραΐτη τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά, αφού από την αρχή της περιόδου έχει δύο τρεις παίκτες που παίρνουν πάνω τους την ομάδα του, ο Ν. Παπούλιας, παρότι έχουμε περάσει το μέσον της περιόδου, περιμένει ακόμη από τον Γιαννακόπουλο να κάνει τη διαφορά στη ρακέτα, ειδικά από τη στιγμή που έχει δείξει ότι έχει το ταλέντο, αλλά και από τον Κακούση να κάνει το ξέσπασμά του θυμίζοντας τον περσυνό πρώτο σκόρερ του ΠΑΣ Ναυπάκτου που έφτασε κοντά στη Γ΄ Εθνική.
Σημαντικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια παίζει και η κόντρα της εξέδρας, κάτι που φάνηκε έντονα στο πρώτο παιχνίδι. Σε κάτι ανάλογο υπολογίζουν οι άνθρωποι του Μάκαρου στο αυριανό ντέρμπι, αν και το κλειστό "Χ. Καμπεράκης", από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας, δεν γίνεται εύκολα αυτό που λέμε έδρα λόγω της απόστασης αγωνιστικού χώρου και κερκίδας. Αυτό που κάνει τους γηπεδούχους πιο αισιόδοξους για την προσέλευση των φιλάθλων της Άμφισσας είναι και η απώλεια ενδιαφέροντος στα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα της πόλης που στρέφει το ενδιαφέρον στο μπάσκετ. Από την άλλη τους φιλοξενούμενους προβληματίζει το κενό μίας ώρας μεταξύ του ποδοσφαιρικού αγώνα του Αστέρα που γίνεται δίπλα, στο ενωσιακό γήπεδο, και του παιχνιδιού μπάσκετ, που μπορεί να "διώξει" μέρος του κόσμου από το δεύτερο.
Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Άμφισσας "Χριστολιάς Καμπεράκης" και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος φίλων του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα από την περιοχή. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Σπυρόπουλος και Τσάλλας
(Η φωτογραφία είναι από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου στην Ιτέα)
Πέρα από το ντέρμπι της Φωκίδας, το πρόγραμμα της ΕΣΚΑΣΕ έχει ακόμη δύο σημαντικά τοπικά ντέρμπι, το ένα για την τετράδα, στη Βοιωτία μεταξύ Άρη Θηβών και Ερμή Σχηματαρίου, και άλλο για την παραμονή στην Εύβοια μεταξύ ΠΑΕ Ληλαντίου και Αλέξανδρου. Ειδικά το δεύτερο έχει ενδιαφέρον και για της δύο ομάδες της Φωκίδας αφού έχουν τους ίδιους στόχους με τις δύο ομάδες της Εύβοιας. Από εκεί και πέρα στα υπόλοιπα παιχνίδια η λογική λέει νίκες των Αναγέννησης Μαλεσίνας, Λοκρού Αταλάντης και ΓΣ Αυλίδας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτησίες των αυριανών αγώνων
15:00 Κλ. Αιδηψού: Σύλλας Αιδηψού - Αναγέννηση Μαλεσίνας
Διαιτητές: Χαϊνά - Κάλφα
16:00 Κλ. Αταλάντης: Λοκρός Αταλάντης - Τελεθριακός Ιστιαίας
Διαιτητές: Χριστοδούλου - Καραμπιτσάκος
18:00 Κλ. "Χρ. Καμπεράκης": Μάκαρος Άμφισσας - ΓΣ Ιτέας
Διαιτητές: Σπυρόπουλος - Τσάλλας
18:00 Κλ. Αυλίδας: ΑΣΚ Ερέτριας - ΓΣ Αυλίδας
Διαιτητές: Μαμασούκα - Χατζής
18:00 Κλ. "Ερ. Χατζόπουλος": Άρης Θήβας - Ερμής Σχηματαρίου
Διαιτητές: Κοτσιμπός - Ντάνος
20:00 Κλ. "Τ. Καμπούρης": ΠΑΕ Ληλαντίου - ΓΕ Αλέξανδρος
Διατητές: Χουγιάζος - Γερονικολός

amfissaface.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: