Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Έλληνες celebrities στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά του AIDS


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Ηχηρό μήνυμα πρόληψης και ενημέρωσης στέλνουν αναγνωρίσιμες προσωπικότητες με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εξέτασης για HIV και Ηπατίτιδες.
Ανάμεσα τους  η Νατάσα Μποφίλιου, η Πέγκυ Ζήνα, η Νίνα Λοτσάρη, η Ελεονώρα Μελέτη,  ο Σταύρος Ζαλμάς ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Σπύρος Μπιμπίλας,  ο Θανάσης Πάτρας, η Βούλα Πατουλίδου, οι C-Real, ο Παναγιώτης Πετράκης κ.α

 
Η αγαπημένη τραγουδίστρια της νελαίας Νατάσα Μποφίλιου


Η Πέγκυ Ζήνα

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης



Ναι στον έρωτα, ναι στην ζωή, ναι στην πρόληψη που αποτελεί ασπίδα, όχι στην άγνοια και τον φόβο. Αυτό ήταν το κυρίαρχο μήνυμα με αποδέκτες όλους μας.
Η Νίνα Λοτσάρη

Ο Σπύρος Μπιμπίλας

Ο ηθοποιός Παναγιωτης Πετράκης
Οι φωτογραφίσεις έγιναν από τις οργανώσεις «Κέντρο Ζωής», «PRAKSIS», ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» οι οποίες υλοποιούν δράσεις παροχής δυνατότητας δωρεάν εξετάσεων με την εξελιγμένη μέθοδο «rapid test» και ενημέρωσης για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

Το μουσικό συγκρότημα C-REAL

Ο παρουσιαστής Θανάσης Πάτρας

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου
Στην Ελλάδα
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα καταγράφονται ετησίως κατά μέσα όρο 900 νέες διαγνώσεις HIV/AIDS και 4.000 διαγνώσεις ηπατίτιδας C.
Σημαντικό ποσοστό των νέων διαγνώσεων γίνονται καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία των ατόμων και να αυξάνεται η πιθανότητα επιπολασμού.
 
Η Ελεονώρα Μελέτη στέλνει το δικό της μήνυμα

Ο Σταύρος Ζαλμάς κάνει την εξέταση

Ασπίδα η πρόληψη 

Για το λόγο αυτό, μία από τις πιο σημαντικές ασπίδες για τον περιορισμό της μετάδοσής τους και για την καταπολέμηση του στίγματος, είναι η γνώση και η πρόληψη. 
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης» αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης και στην ενίσχυση της δημόσιας συζήτησης για την ιατρική και κοινωνική διάσταση του HIV/AIDS και την ηπατιτίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: