Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η «βιομηχανία αδειών» της Hellas Gold στο ΥΠΕΚΑ και η μαϊμού «Έγκριση Δόμησης»

DCIM100MEDIA

ΠΕΡΙΛΗΨΗ από την από 8.12.2014 ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ μας σχετικά με την «έγκριση δόμησης» του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές. Διαβάστε την ολόκληρη, με πλήρη τεκμηρίωση, ΕΔΩ.

Η Διεύθυνση Μεταλλευτικών, Ενεργειακών και Βιομηχανικών Ορυκτών της Γενικής Διεύθυνσης Ορυκτών Πρώτων Υλών (ή ΔΙΜΕΒΟ/ΥΠΕΚΑ) είναι η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΜΟΔΙΑ υπηρεσία για την έγκριση του Επενδυτικού Σχεδίου Ανάπτυξης των Μεταλλείων Κασσάνδρας, για τις εγκρίσεις των Τεχνικών Μελετών και Προσαρτημάτων και για όλες τις άδειες και εγκρίσεις που αφορούν την κατασκευή και λειτουργεία του συνόλου των έργων που έχουν αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά με την ΚΥΑ 201745/2011.

Αυτή η υπηρεσία, η αρμόδια για τα μεταλλεία, παρέχει πλέον στην Ελληνικός Χρυσός και νέα «προϊόντα», όπως εγκρίσεις δόμησης και παρεκκλίσεις από τους ισχύοντες όρους δόμησης! Με «φωτογραφική» υπέρ της Ελληνικός Χρυσός τροπολογία που ενσωματώθηκε στο Νόμο 4280/2014 (ΦΕΚ 159 Α’/8.8.2014), η ΔΙΜΕΒΟ/ΥΠΕΚΑ ανακηρύσσεται και σε Υπερ-Πολεοδομική Αρχή, με απόλυτα και ανεξέλεγκτα δικαώματα χορήγησης οποιωνδήποτε ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΩΝ από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ όλων των εργασιών και κτιριακών εγκαταστάσεων των μεταλλείων. ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: