Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία από την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ν. Φωκίδας


Μας στερούν γιατρούς-νοσοκομείο-φάρμακα. Μας  στέρησαν συντάξεις-δώρα και επιδόματα.  Μας παίρνουν με φόρους  ΦΠΑ - ΕΝΦΙΑ και τέλη ότι μας  απέμειναν.
   Η Κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της, είτε είναι είτε όχι σε μνημόνια, εξοντώνει τις μονάδες υγείας. Δηλαδή διαλύει νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία, γηροκομεία, ψυχιατρεία, Βοήθεια στο σπίτι, μονάδες πρόνοιας.
Υποχρηματοδοτεί όλο αυτό το σύστημα κατά 2 δις. λιγότερα ευρώ  για το 2015 διορίζοντας μάλιστα μάνατζερ στα νοσοκομεία, προκειμένου αυτά να λειτουργούν σαν μαγαζιά, να ισοσκελίζουν δηλ. έσοδα και έξοδα που πάει να πεί να πληρώνουν οι ασθενείς τη χρηματική διαφορά για να υλοποιηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα απέναντι σε άλλα συστήματα υγείας που λειτουργούνε με καθεστώς εμποτίου και έτσι ο έχων να πληρώσει θα έχει υγεία ενώ αυτός που δεν θα έχει ..στον Καιάδα!
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ,  που ΔΕΝ ΘΑ το «φορτωθεί» η τοπική διοίκηση μιας και αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ γενικότερα.
    Όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, οι εκάστοτε Δήμαρχοι, νομάρχες, αντιπεριφεριάρχες, βουλευτές κάνανε τα πολιτικά τους παιχνίδια προς άγρα ψήφων εγκαινιάζοντας απαραίτητες δομές για τα λαϊκά στρώματα και τώρα πιστοί στην ΕΕ και στους νόμους της αγοράς και της εμπορευματοποίησης, των ποιο πολύτιμων αγαθών που έχει ανάγκη ο λαός (παιδεία, υγεία), τις ξεπουλάνε, τις κλείνουν, τις συγχωνεύουν, προκειμένου να πάρουν, οι πολυεθνικές, το όποιο κομπόδεμα έχει απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά («για τις κάποιες ανάγκες μας για να μη μας βρει το κακό»).
    Το τι θα απογίνουν οι γέροντες, οι ανασφάλιστοι, οι άρρωστοι, τα μικρά παιδιά, οι άνεργοι δεν φαίνεται να συγκινεί και πολύ τους τοπικούς άρχοντες.
    Τινάζονται δήθεν για να υπάρχει το νοσοκομείο στην Άμφισσα και τα Κέντρα Υγείας, να μην συγχωνευθούν τα σχολεία στην περιοχή μας, να κλείσουν τα διόδια προς τη Λαμία, να παραμείνει και να λειτουργήσει το ΤΕΙ, να ξαναλειτουργήσει το γηροκομείο όταν σε όλη, μα όλη, την Ελλάδα γίνονται τα ίδια και απαράλλακτα. Κοροϊδεύουν το λαό φτάνει να μην έρθουν σε σύγκρουση με την πολιτική των κομμάτων που τους στήριξαν καθώς και με την ΕΕ που τη θεωρούνε ως ΘΕΑ  προκειμένου να πάρουν τίποτα κονδύλια ''για το καλό του Δήμου''. Θέλουν τη Φωκίδα δήθεν παράδεισο όταν όλη η Ελλάδα μα και η Ευρώπη έχουν γίνει κόλαση. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια ότι παλεύουν για τα τοπικά προβλήματα, γιατί δήθεν αυτά τέτοια είναι, αθωώνοντας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική της ΕΕ που ελέω Καλλικράτη αυτά προβλέπει. 
    Η ισχυρή κοινωνική συμμαχία και στο νομό μας και πανελλαδικά αλλά και η πάλη, θα έχει αποτελέσματα και προοπτική όσο θα διαμορφώνει τους κοινωνικούς αλλά κυρίως τους πολιτικούς όρους για την κατάκτηση του άλλου δρόμου ανάπτυξης, με εργατική - λαϊκή εξουσία και οικονομία. Σε αυτή την ανάπτυξη διασφαλίζεται η σχεδιασμένη και πλήρης αξιοποίηση όλων των υγειονομικών. Σε αυτή την ανάπτυξη έχει χώρο και το νοσοκομείο της Άμφισσας και τα δύο Κέντρα υγείας και τα περιφερειακά (αγροτικά) ιατρεία και  το ΠΕΔΥ και τα δύο γηροκομεία και η βοήθεια στο σπίτι και η ψυχιατρική μονάδα, άρτια εξοπλισμένα από προσωπικό και τεχνικά μέσα.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΛΑΟΣ
Άμφισσα   4/12/2014

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: