Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΙΤΕΑ: Απάντηση στην κα. Αντιδήμαρχο από το Ναυτικό Όμιλο για το κλειστό κολυμβητήριο.




ITEA  3-02-2013
Αρ. Πρωτ. :725                                              
Προς :  την Αντιδήμαρχο  Δ.Ε. Ιτέας κα  Γιώτα Λαϊνη-Κολλιαλή
Θέμα: Διακοπή  Λειτουργίας Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Κυρία Αντιδήμαρχε,
       
     Με έκπληξη μας διαπιστώσαμε ότι η κ. αντιδήμαρχος Δήμου Δελφών δεν μελέτησε την υπ΄ αριθμό 724/25-1-2013 επιστολή μας , γιατί εάν γινόταν αυτό θα διαπίστωνε ότι βρισκόμαστε σε αναμονή της επισκευής των βλαβών του κολυμβητηρίου .
     Μόνο που θα πρέπει να γνωρίζει η ίδια και οι ενδιαφερόμενοι για το ΝΟΙ ότι η εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητήριου προϋποθέτει ταυτόχρονα μια σειρά ενεργειών (συντήρηση λεβητοστάσιου , πετρέλαιο, χλώριο , καθαριότητα).
     Όταν κάποιο  από την παραπάνω αλυσίδα διακοπεί, δεν υπάρχει κολυμβητήριο .
     Επίσης στην επιστολή μας αναφέρεται ότι κατανοούμε τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με των νέο καλλικρατικό δήμο (συντονισμός φορέων λόγω συγχώνευσης ) , αλλά δεν μπορεί το κολυμβητήριο να λειτουργεί με συμπτωματικά γεγονότα (χάλασε δεν χάλασε η αντλία , ήρθε δεν ήρθε πετρέλαιο ) γι αυτό δεχτήκαμε να κλείσει το κολυμβητήριο μέχρι να τακτοποιηθούν κάποια πράγματα, που κανονικά θα έπρεπε να είχαν γίνει τον Αύγουστο που το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό.
     Επίσης σας ζητήσαμε την μέρα της συνάντησης μας και στο Δημαρχείο και στο λεβητοστάσιο του κολυμβητήριου, με ανακοίνωση σας να ενημερώσετε τα μέλη και τους δημότες τους λόγους που θα παραμείνει το Δημοτικό κολυμβητήριο κλειστό , και σίγουρα ο λόγος που το κολυμβητήριο είναι κλειστό δεν είναι η συναίνεση η δική μας.
     Μέχρι τις 25-01-2013 δεν είχαμε καμιά ενημέρωση για την πορεία των εργασιών επισκευής, εκτός από την κοινοποίηση ερωτήματος σας ΔΥ/15-1-2013 προς την Δ/νση Περιβάλλοντος για την προμήθεια υλικών για την λειτουργία κολυμβητηρίου.
     Δηλαδή ύστερα από 1 ½ μήνα διακοπής δεν ξέρει η Δ.Ε Ιτέας εάν υπάρχουν τα ανταλλακτικά που χρειάζονται !
     Μπροστά σε αυτό το γεγονός, κρίναμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τους γονείς και τους δημότες της Ιτέας.
    Όσον αφορά την ενασχόληση των αθλητών μας στο κλειστό μπάσκετ, αφού ήρθαμε σε επικοινωνία με τους συλλόγους που το χρησιμοποιούν, διαπιστώσαμε ότι είναι σε κατάσταση φθοράς με την εισροή νερών όποτε βρέχει και ακατάλληλο δάπεδο που προκαλεί συχνά τραυματισμούς παικτών. Για το λόγο αυτό, όσο ο καιρός το επιτρέπει, προπονούμε τα παιδιά στους Αγ. Ανάργυρους.
     Σχετικά με το πετρέλαιο, το πόσο που αναφέρεται στην επιστολή σας εμείς  το αμφισβητούμε, καθώς το θεωρούμε υπερβολικό, ακόμη  και εάν το Κολυμβητήριο λειτουργούσε όλο το χρόνο και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τη σκοπιμότητα της διόγκωσης της δαπάνης. Αλλά  ακόμα και αυτό το ποσό το αξίζει η αθλητιώσα νεολαία του Νομού Φωκίδας, για την οποία αναφέρετε ότι ενδιαφέρεστε.
     Τέλος η αξιοπρέπεια και η ελεύθερη σκέψη των μελών του ΔΣ που όλοι είμαστε άνθρωποι της καθημερινότητας ,εργαζόμενοι-ελεύθεροι  επαγγελματίες και μισθωτοί δεν κρυβόμαστε πίσω από «προφανώς άλλους λόγους»- που εκ του πονηρού επικαλείσθε- για να απαξιώσετε την  προσπάθειά μας να ανοίξει το κολυμβητήριο, γιατί για εμάς οι «άλλοι λόγοι» είναι μόνον οι αθλητές και οι γονείς που εκπροσωπούμε.
Με εκτίμηση για το ΔΣ
Ο  Πρόεδρος                                                            Η  Γενική Γραμματέας
Γ. Τσατσαρώνης                                                   Εύη Τσώνου- Τσαμτσούρη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η αντιδήμαρχος Ιτέας Παναγιώτα Λαΐνη Κολλιαλή απαντά σχετικά με την επιστολή του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας για το κολυμβητήριο της πόλης.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ


 

 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορώ γιατί τέτοια αδιαφορία από όλους τους εκπροσώπους του Δήμου για το μοναδικό κολυμβητήριο του Δήμου και του νομού μας.Το κολυμβητήριο έπρεπε να ήταν το στολίδι της Ιτέας, η λειτουργεία του να είναι συνεχής και ο ΝΟΙ να εξακολουθεί να βγάζει αθλητές ισάξιων επιτυχιών με αθλητές μεγάλων σωματείων.

Ανώνυμος είπε...

εφυγαν πεντε γραφεια περιουσια των πολιτων της ιτεας χωρις καμια αντιδραση, θα μεινει ανοικτο το κολυμβητηριο;
βαζουμε μπροστα την κριση σαν δικαιολογια αλλα, δεν ζητα κανεις περισσοτερα. διατηρηστε τουλαχιστον αυτα που βρηκατε.
υπαρχει και η δημοσια τοποθετηση, αν μπορειτε να τη κανετε φυσικα, για το αν καποιος μπλοκαρει την ευρυθμη λειτουργια της δημ ενοτητας ιτεας.

Ανώνυμος είπε...

επανερχομαι και μου κανει εντυπωση γιατι σας πειραξε το οτι μοιραστηκε και εντυπη χερι-χερι η επιστολη. μαλλον γιατι το διαβασαν πολιτες και εκτος διαδυκτιου.
δεν εξηγηται αλλιως.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΥΠΗΚΟΟΣ είπε...

Εμείς οι ΥΠΗΚΟΟΙ της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας ζητάμε ταπεινά συγνώμη από τον Μεγάλο Αυλάρχη για την έλλειψη συντήρησης καιτη διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου,για το κλειστό που όταν βρέχει γίνεται σουρωτήρι και για το δάπεδό του, που κατά τόπους έχει ξηλωθεί και γενικότερα για την κατάντια την αθλητικών εγκαταστάσεων της Ιτέας, αφού ΕΙΜΑΣΤΕ αποκλειστικά υπεύθυνοι που τους ψηφίσαμε.

Καρτερία είπε...

ΥΠΗΚΟΕ, για το δεύτερο σχόλιο σου, δεν είσαι ο πρώτος που μας το αναφέρει. Σ’ ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ,ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ,ΤΩΝ ΕΔΕ,ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ,ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΩΔΕΙΩΝ...ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ

ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΛΛΑΒΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ?

ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΝΘΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ?
ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ