Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ!


ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΑΣ: ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ - Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣτΕ
Τελικά έγινε αυτό που όλοι φοβόμασταν.
Η δικαίωση για να ακυρωθεί η έγκριση της άδειας για το λατομείο στην Πατερόλακα στη Πολύδροσο δεν ήρθε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η συνέχεια θα δοθεί όπως ενημερωθήκαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αγνοήθηκε η καθολική άρνηση των κατοίκων ( 1000 υπογραφές )
Αγνοήθηκαν όλα τα επιχειρήματα με πολλά – πολλά ερωτηματικά.
Και στη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων έμεινε η πικρία αλλά κυρίως η υπόνοια για τα παιχνίδια που παίχτηκαν στις πλάτες τους.
Πολλές οι ευθύνες της Τοπικής Κοινότητας και του Προέδρου, που στη συνέχεια έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Γιατί δεν γνωμοδότησε η Τοπική Κοινότητα και στη συνέχεια ο Δήμος μέσα στις ημερομηνίες που προβλέπονται από την νομοθεσία ;;;;;.
Από πού έβγαινε η αισιοδοξία ότι η κατάληξη θα είχε θετική έκβαση για την Πολύδροσο;;;;
Γιατί δεν μας είπαν ποιους εννοούσε η κ. Γερακούδη ότι κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλεία τους, όχι ότι το έκανε αυτή!!!
Πολλά πάρα πολλά τα ερωτηματικά!
Πέρα από τα δικά μας, οι αρμόδιοι έκαναν σωστά τη δουλεία τους ;;;;;; Με σιγουριά λέμε όχι.
Δεν λήφθηκαν υπόψη οι αντιφάσεις των υπηρεσιών.
Πως π.χ η κτηματική υπηρεσία δίνει γνωμοδότηση όταν δεν γνωρίζει αν η συγκεκριμένη περιοχή είναι του δημοσίου;
Μεγάλη έκπληξη μας προξένησαν δύο δημοσιεύσεις στην ΄΄ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ΄΄
Στις 30-1-2013 η εφημερίδα δημοσιεύει στην σελ.7 περίληψη της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων με αριθ. Πρωτ 1107/221/17-10-2011.
Στις 31-1-2013 η εφημερίδα δημοσιεύει στην σελ. 2 περίληψη της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων με αριθ. Πρωτ. 1107/221/17-2-2011
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ
Με την αριθμ. Πρωτ. : 1107/221/17-10-2011, Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, Τμήμα Περιβ/κου & Χωροταξικού Σχεδιασμού, ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ οι περιβαλλοντικοί όροι με τα παρακάτω στοιχεία :
Ονομασία : Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών σε δημόσια έκταση εμβαδού 44.197 m2 από τον ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ στη θέση ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΚΑΔ.Δ. Πολύδροσου Δήμου Δελφών (πρώην Δήμου Παρνασσού) Ν. Φωκίδας.
Υπεύθυνος έργου : ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Γιάνναρου 6Α – 17455 ΑΛΙΜΟΣ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΑΝΙΔΑΣ ΗΛΙΑΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ
Με την αριθμ. Πρωτ. : 1107/221/17- 02-2011, Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, Τμήμα Περιβ/κου & Χωροταξικού Σχεδιασμού, ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ οι περιβαλλοντικοί όροι με τα παρακάτω στοιχεία : Ονομασία : Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών σε δημόσια έκταση εμβαδού 44.197 m από τον ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ στη θέση ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΚΑΔ.Δ. Πολύδροσου Δήμου Δελφών (πρώην Δήμου Παρνασσού) Ν. Φωκίδας.
Υπεύθυνος έργου : ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Γιάνναρου 6Α – 17455 ΑΛΙΜΟΣ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΑΝΙΔΑΣ ΗΛΙΑΣ
Ο ίδιος αριθμός πρωτοκόλλου με διαφορετική ημερομηνία και δεν πρόκειται για λάθος της εφημερίδας.
Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι το γεγονός ότι η δημοσίευση γίνεται δύο χρόνια μετά.
Πως η Αποκεντρωμένη διοίκηση δίνει άδεια χωρίς την δημοσίευση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων???????????.
Την μελέτη δε την υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανιδάς.
Θα σας μεταφέρω ένα σχόλιο που έκανε αναγνώστης μας στο Θέμα :
ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΑ - ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ?????
Ρωτήστε τον κ. Δρακόπουλο, μιά πόρτα δίπλα σας είναι : Τον ενδιαφέρει η παραγωγή σχιστολίθων από το Λατομείο, ή οι αντικειμενικές αξίες της περιοχής; Όσον αφορά την οικοδομική δραστηριότητα, είναι φανερό το τι θα γίνει στην περιοχή(και όχι μόνον) για την επόμενη 5ετία τουλάχιστον. Είναι πολύ απλό να μάθετε, αν ρωτήσετε την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου (πρώην Πολεοδομία), για πόσες οικοδομικές άδειες έχουν υποβληθεί φάκελλοι τα τελευταία 2 χρόνια και πόσες άλλες έχουν εκδοθεί πριν από 10 χρόνια. Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε την απάντηση.
Τώρα όμως ένα "πράσινο" πουλάκι είπε, ότι 2 (γνωστοί μας) συνεταίροι επενδυτές, ρευστοποίησαν την τουριστική επένδυσή τους στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας και αναζητούν "ευκαιρίες" για επένδυση στην περιοχή. Αρκεί να αγοράσουν φθηνά! Προσέξτε: το θέμα δεν είναι ιδεολογικό! Είναι καθαρά επιχειρηματικό!
Εύχομαι να βγεις αλώβητη απ' αυτή την δοκιμασία, λατρεμένη μου Πολύδροσος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΕΝΑ, ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ. ΤΟ ΚΑΛΟ; ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΕΛΙΚΆ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΤΗΝ ΒΓΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΑΔΩΣΟΥΝΕ ΟΛΟΥΣ. Η ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΤΟΥΣ. Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΘΑ ΤΑ ΦΑΤΕ ΟΛΑ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΕΙΤΕ.