Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΙΤΕΑ – ΚΙΡΡΑ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ


Με νέο προσωρινό ∆. Σ. συνεχίζει τη λειτουργία του ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ιτέας

Ομόφωνα στην τελευταία Γενική Συνέλευση να γίνει οικονομικός έλεγχος από εισαγγελέα

Με νέο προσωρινό διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει τη λειτουργία του, ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ιτέας – Κίρρας, ενώ κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αποφασίστηκε ομόφωνα η παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα ώστε να «λάμψει όλη η αλήθεια για την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Συνεταιρισμός» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στα «πηγαδάκια» που στήνουν μεταξύ τους τα µέλη.

Πιο συγκεκριμένα στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση της περασμένης Τετάρτης που είχε ως µμοναδικό θέμα την εκλογή ∆. Σ, δυστυχώς για ακόμα µία φορά δεν είχαν υποβληθεί υποψηφιότητες, παρά µόνο αυτή του κ. Λύτρα, µε αποτέλεσμα να ζητηθεί από τα µέλη, η έγκριση παράτασης του προσωρινού ∆. Σ. για είκοσι τουλάχιστον μέρες.  Ωστόσο εκτός από τον κ. Λύτρα τα υπόλοιπα µέλη του προσωρινού ∆. Σ. παραιτήθηκαν κι έτσι η Γενική Συνέλευση μπήκε για ακόμα µία φορά σε «μπελάδες» αφού για τρία τέταρτα ο κ. Λύτρας και ο κ. Εμμανουήλ έψαχναν απεγνωσμένα για νέες υποψηφιότητες του προσωρινού ∆. Σ. ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο Συνεταιρισμός.

Να σημειώσουνε πως ο κ. Νίκος Εμμανουήλ κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, χαρακτήρισε την συμμετοχή των µελών ιδιαίτερα ικανοποιητική, αν λάβουμε  υπόψη ότι στις περισσότερες συνελεύσεις μετά βίας συγκεντρώνονταν 10 – 20 άτομα, ενώ για µία ακόμη φορά εστίασε στις «ανύπαρκτες» υποψηφιότητες, παροτρύνοντας τα µέλη να µη φοβούνται και να δηλώσουν συμμετοχή. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως από την στιγμή που δεν υπάρχουν υποψηφιότητες δεν μπορούν να γίνουν οι εκλογές, κι έτσι ζήτησε από τα µέλη να εγκρίνουν την παράταση της θητείας του προσωρινού ∆. Σ. για είκοσι μέρες.. Εκτός όμως από τον κ. Λύτρα, τα υπόλοιπα µέλη της Διοίκησης παραιτήθηκαν κι έτσι αναγκαστικά η Συνέλευση μετατράπηκε για αρκετή ώρα σε «συνάντηση αναζήτησης εθελοντών». Παρά τις τεράστιες προσπάθειες του κ. Εμμανουήλ να παραμείνει ως έχει το προσωρινό ∆. Σ. τουλάχιστον για 20 μέρες, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό αφού η απόφαση των τεσσάρων µελών να παραιτηθούν ήταν αμετάκλητη. Έτσι για αρκετή ώρα Εμμανουήλ και Λύτρας παρακαλούσαν τα µέλη για συμμετοχή στο νέο προσωρινό ∆. Σ. Τελικά ύστερα από τεράστιες προσπάθειες, οι κ. κ. Τηλέμαχος Κυπριώτης, Ελένη Πολυζώη, Βασίλης Βασιλείου και Παναγιώτης Καστρίτης προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν προσωρινά στο ∆. Σ. και ψηφίστηκαν ομόφωνα από τα παραβρισκόμενα µέλη.

Αξίζει να αναφερθεί πως η κα Παπαλάϊου, µέλος του προηγούμενου προσωρινού ∆. Σ., κατά την δήλωση παραίτησής της επεσήμανε ότι τα μόνα έσοδα του Συνεταιρισμού είναι το λάδι και ότι βρίσκεται πραγματικά στην πιο άσχημη κατάσταση που είχε ποτέ περάσει. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε εκτός από τα υπέρογκα χρέη, έχουν εντοπιστεί και άλλα προβλήματα δυσλειτουργίας από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για βασικές πληρωμές όπως είναι το ρεύμα. Η ίδια τόνισε πως το µόνο περιουσιακό στοιχείο του ελαιουργικού και το µόνο του έσοδο είναι το λάδι, επισημαίνοντας πως άμεσα πρέπει να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν τόσο οι υποχρεώσεις προς τρίτους όσο και οι εργαζόμενοι.

Από την μεριά του ο προσωρινός Πρόεδρος κ. Λύτρας ξεκαθάρισε πως δυστυχώς η διαχείριση του Συνεταιρισμού είναι αδύνατον να γίνεται από το σπίτι και ότι πρέπει να γίνεται επί τόπου, τονίζοντας πως δεν βγαίνει η δουλειά ούτε µε 5ατομα καλώντας τα µέλη να µη φοβούνται να θέσουν υποψηφιότητες. Ανέφερε ακόμα πως πρέπει να σταματήσουν οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των µελών, ή αν αυτό δεν είναι εφικτό τουλάχιστον τα προβλήματα να λύνονται γρήγορα. «Τα παράπονα δεν πρέπει να λέγονται στα πηγαδάκια αλλά κατευθείαν στον αρμόδιο. Δεν αναγνωρίζω κανένα χρέος του Συνεταιρισμού. Θέλω να λάμψει η αλήθεια», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός από τον ορισμό του νέου ∆. Σ., στη συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα να παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας, να συλλεχθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία και να υποβληθεί μήνυση. Παράλληλα αποφασίστηκε να εκποιηθεί όση ποσότητα λαδιού είναι απαραίτητη ώστε να πληρωθούν οι υπάλληλοι, το ρεύμα και κάποιοι προμηθευτές για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ο Συνεταιρισμός.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλουν να εξαγνίσουν τον Συνεταιρισμό και αρνούνται να τον διοικήσουν! Δεν είναι λίγο σχιζοφρενικό; Τι θέλετε, μάνατζερ;

Τα μέλη του Συνεταιρισμού στηρίζουν το ελαιοτριβείο του; Πόσοι βγάζουν εκεί το λάδι τους;

Ανώνυμος είπε...

μαθε πρωτα σε τι αναλογια εβγαινε το λαδι στο συνεταιρισμο σε σχεση με αλλα λιοτριβια και μετα μιλας