Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Εισαγγελέας για τα απλήρωτα δάνεια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ


Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν κληθεί να καταθέσουν για τα υπέρογκα δάνεια που πήραν από τις τράπεζες τα κόμματά τους. Διαβάστε τι αναφέρει το Reuters
 
Έρευνα για τα δάνεια των κομμάτων εξουσίας στην Ελλάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
 
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο αξιωματούχους, σύντομα υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να καταθέσουν για τα 200 εκατομμύρια ευρώ που έχουν λάβει τα κόμματά τους από τις τράπεζες.
"Η έρευνα θα μπορούσε να εκθέσει την εύθραυστη συγκυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία στηρίζεται στη βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ" σημειώνει το Reuters.
 
Σύμφωνα με δικαστική πηγή, που δεν κατονομάζεται, τα στελέχη των κομμάτων θα δώσουν εξεηγήσεις για ενέργειες που προκάλεσαν ζημιά στο ελληνικό κράτος.
Το Reuters αναφέρει ακόμα ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς ερευνούν και τα οικονομικά του ΚΚΕ.
Αξιωματούχος του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσε ότι το κόμμα έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο θέμα.
 
Η Νέα Δημοκρατία δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο, ωστόσο στο παρελθόν είχε ισχυριστεί ότι έχει αποπληρώσει έγκαιρα το μεγαλύτερο μέρος των δανείων που έλαβε.
Τραπεζικές πηγές, είχαν πει στο Reuters τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι τα δύο κόμματα μαζί χρωστάνε 232 εκατομμύρια στις τράπεζες.
 
ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: