Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Οι απόστρατοι “χάθηκαν” για την κυβέρνηση και ειδικά για τη ΝΔ


Ποιος κέρδισε από τη χθεσινή συνάντηση πρωθυπουργού και Ενώσεων Αποστράτων; Νομίζουμε κανείς.

Τα προεδρεία των Ενώσεων Αποστράτων δεν κέρδισαν τίποτα παραπάνω από κατανόηση και υποσχέσεις. Μοναδικό χειροπιαστό κέρδος η άρση της απαγόρευσης εργασίας για τους απόστρατους. Αλλά αυτό ήταν σχεδόν τελειωμένο κι όχι τόσο επειδή η κυβέρνηση “μέτρησε” τις επιπτώσεις της αδικίας στους απόστρατους, αλλά κυρίως επειδή ο μόνος που έχασε ήταν το κράτος.

Από την άλλη ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του -κυρίως το επικοινωνιακό- μπορεί να πιστεύει ότι κέρδισε έστω κάποια ανοχή από τους εξαιρετικά θιγμένους απόστρατους. Νομίζουμε ότι αυτές οι εκτιμήσεις δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Οι απόστρατοι “χάθηκαν” για την κυβέρνηση και ειδικά για τη ΝΔ. Ένα μεγάλο κομμάτι τους σίγουρα. Οι συντάξεις που έλαβαν αυτό το μήνα οι απόστρατοι δεν μπορούν να “συγχωρεθούν” με μία συνάντηση από την οποία δεν προέκυψε τελικά και τίποτα ουσιαστικό.
Οι πρόεδροι των Ενώσεων γνωρίζουν ότι τα μέλη τους έχουν χάσει υπομονή και ψυχραιμία. Καλό θα είναι να αρχίσει να το καταλαβαίνει και η κυβέρνηση, μήπως και αντιμετωπίσει τα προβλήματα των αποστράτων ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά.

ΠΗΓΗ: www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: