Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΤΟ ΣΔΟΕ ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Πονοκέφαλος στη Συγγρού για Πατριανάκου!
  
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τέθηκε η Φεβρωνία Πατριανάκου, καθώς διατάχθηκε εξονυχιστικός έλεγχος στις καταθέσεις και τα έσοδα της πρώην βουλευτού Λακωνίας της ΝΔ.

Mε την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε απόρρητο έγγραφό του της 2ας Μαΐου, ζητεί από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να ανοίξει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως σήμερα όλους τους τραπεζικούς και άλλους λογαριασμούς του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει ή υπήρξε οποιοσδήποτε λογαριασμός σε οποιαδήποτε μορφή κατάθεσης.

Επιπλέον ζητείται να τους γνωστοποιηθούν τυχόν διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων, ημεδαπών και αλλοδαπών, τυχόν γενόμενες πράξεις συναλλάγματος, τυχόν ύπαρξη θυρίδων καθώς και κάθε άλλη σχετική με διακίνηση χρηματικών ποσών πράξη, όπως αγορά ομολόγων ή εντόκων γραμματίων ή χρυσών λιρών ή ράβδων χρυσού, πράξη REPO, χορήγηση ενυπόθηκου δανείου κ.λπ.

Τέλος, ζητείται ενημέρωση για τυχόν κοινούς λογαριασμούς της που τηρούνται ή τηρούνταν στο ίδιο χρονικό διάστημα.

«Τα στοιχεία που ζητούνται κρίνονται απολύτως αναγκαία για την έρευνα που διενεργεί η υπηρεσία μας, η ολοκλήρωση της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την άμεση συνδρομή σας, γι' αυτό παρακαλούμε να τα θέσετε στη διάθεσή μας άμεσα» τονίζεται στο έγγραφο του ΣΔΟΕ προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι λόγοι που οδήγησαν το ΣΔΟΕ στην αναζήτηση των οικονομικών στοιχείων της κυρίας Πατριανάκου, ωστόσο προσφάτως έχουν υπάρξει καταγγελίες εναντίον της για διαγωνισμούς που είχε κερδίσει η εταιρεία Helesi σε πολλά σημεία ανά την επικράτεια και αφορούσαν στην προμήθεια κάδων απορριμμάτων σημαντικής συνολικής αξίας.

Η εν λόγω εταιρεία έχει ως βασικό μέτοχο της τον σύζυγο της κας Πατριανάκου, ενώ και η ίδια κατέχει μετοχές.



Παράλληλα, είχε συζητηθεί έντονα η αγορά ενός οικοπέδου εκτάσεως 56 στρεμμάτων στη Μύκονο, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, από ομάδα επενδυτών, μεταξύ των οποίων ο σύζυγος της κυρίας Πατριανάκου, Δημήτρης Καραΐσκος, ο κουμπάρος τους και πατέρας του τέως δημάρχου Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, και δύο αστυνομικοί φρουροί του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ενημερώθηκε για το θέμα αργά χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες και ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τη βουλευτή, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Η κα Πατριανάκου εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο, όπου δίνει διευκρινίσεις για τη σχέση της με την εταιρεία Helesi, αλλά και τη δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε.

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: