Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΟΙ "ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ.

Σε διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την κατασκευή της μαρίνας Ιτέας Φωκίδας, με αυτοχρηματοδότηση, προχωρεί περί τα τέλη Μαΐου η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο ανάδοχος θα αναλάβει την εκμετάλλευση, λειτουργία και συντήρηση του έργου για περίοδο 25 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η μαρίνα Ιτέας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό τουριστικό και αναπτυξιακό πόλο στη λεγόμενη Ζώνη Ναυσιπλοΐας Αναψυχής του Κορινθιακού Κόλπου. Προβλέπεται ότι η μαρίνα θα έχει χωρητικότητα 146 σκαφών στη θάλασσα και περίπου 60 σκαφών στην ξηρά ενώ παράλληλα θα λειτουργούν καταστήματα για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για την υποστήριξη των σκαφών.

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας έθεσαν σε δημόσια διαβούλευση τη διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή που θα κατασκευάσει το έργο με αυτοχρηματοδότηση των προβλεπόμενων από την πράξη χωροθέτησης, της μαρίνας Ιτέας.

Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης ο διεθνής διαγωνισμός θα προκηρυχθεί στο τέλος Μαΐου του 2012. Η διακήρυξη έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. 

ΠΗΓΗ: www.zougla.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια: