Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ



Υπόθεση απάτης εξιχνίασε η ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το ΑΤ Νέου Ψυχικού. Διαβάστε αναλυτικά:


Ένας 28χρονος και μία 36χρονη συνελήφθησαν στο Ψυχικό, ενώ αναζητείται καιο 44χρονος συνεργός τους.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι δημοσίευαν αγγελίες σε εφημερίδες, αναζητώντας άτομα που δεν μπορούσαν να πάρουν δάνεια από τράπεζες και τα έπειθαν να τους διαθέσουν τις πιστωτικές τους κάρτες, με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφάλιζαν άμεσα μετρητά.
Στη συνέχεια, χρέωναν τις κάρτες με αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα, από διάφορα πολυκαταστήματα.

Για να πετύχουν το σκοπό τους συγκροτούσαν εμπορικές εταιρείες με βραχυχρόνια διάρκεια λειτουργίας, μέσω των οποίων προωθούσαν στο εγχώριο εμπόριο τα προϊόντα που αγόραζαν με τις κάρτες.
Οι συλληφθέντες άλλαζαν διαδοχικά την επωνυμία και την έδρα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ενώ προέβαιναν στην έκδοση εικονικών τιμολογίων για πλασματικές συναλλαγές (αγορές, πωλήσεις) αποσκοπώντας στην επιστροφή Φ.Π.Α., ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο με μεγάλα ποσά.

Το κέρδος τους ήταν 4.000.000 ευρώ τουλάχιστον, τα οποία κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
15.400 ευρώ, παραστατικά διαφόρων τραπεζών με αναλήψεις συνολικού ποσού 2.800.000 ευρώ, επτά σφραγίδες με λογότυπα διαφόρων εταιρειών και ένα πολυτελές Ι.Χ. αυτοκίνητο.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: