Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΘΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.


Οι Πόντιοι θα αγνοήσουν τον Μπουτάρη και θα συγκεντρωθούν στην πλ. Αγίας Σοφίας

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων διοργανώνουν σήμερα ποντιακά σωματεία στη Θεσσαλονίκη και θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, παρά την άρνηση του Γ. Μπουτάρη να παραχωρήσει το χώρο…

Ειδικότερα, ο δήμος Θεσσαλονίκης προγραμματίζει για σήμερα, Σάββατο 19 Μαΐου, στις 11.00 το πρωί, εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμου, στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

Ο δήμαρχος έχει καλέσει όλα τα ποντιακά σωματεία να συμμετάσχουν υπό το δήμο Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση, προειδοποιώντας ότι δε θα επέτρεπε τη χρήση της πλατείας Αγίας Σοφίας για ξεχωριστές εκδηλώσεις των ποντιακών ομοσπονδιών (ΠΟΠΣ και ΠΟΕ) ή μεμονωμένων σωματείων.
Ωστόσο, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει στις 19.00 το απόγευμα επετειακές εκδηλώσεις στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με ομιλητές τον πρόεδρό της, Γιώργο Παρχαρίδη και τον βουλευτή New Hampshire των ΗΠΑ Τομ Κατσιαντώνη.

Η διοίκηση της ΠΟΕ κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να παρευρεθούν στη συγκέντρωση και να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει με κατάληξη το τουρκικό προξενείο. Θα προηγηθεί ποδηλατοπορεία μνήμης «Τρέχω για τη ζωή, Τρέχω για τη Μνήμη» από το λιμάνι με κατάληξη της πλατεία Αγίας Σοφίας.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ, Γιώργος Παρχαρίδης χαρακτήρισε «πρόκληση» την απειλή επιβολής προστίμου από το δήμο για «παράνομη κατάληψη του χώρου της πλατείας Αγίας Σοφίας», θεωρώντας την «προσχηματική για να μη δοθεί άδεια στην ΠΟΕ».
Τόνισε όπως αναφέρει το thestival.gr, ότι «οι πλατείες ανήκουν στο λαό» και ότι «η ΠΟΕ με τα 400 σωματεία της εκπροσωπεί «αυθεντικά, πατριωτικά, δημοκρατικά, ενωτικά, όλον τον ποντιακό ελληνισμό σε όλη τη χώρα».

ΠΗΓΗ: http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: