Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ;



Ας µας πουν οι υποψήφιοι τι θα ψηφίσουν τον Ιούνιο µε τα νέα µέτρα



Το ζήτηµα δεν είναι αν είσαι δεξιός ή αριστερός. Το ζήτηµα είναι ότι σύµφωνα µε τον ΟΟΣΑ οι Έλληνες έχασαν µέσα σε έναχρόνο το 25% των µισθών τους . Μάλιστα σύµφωνα µε την ίδια έκθεση η Ελλάδα είναι µία από τις χώρες µε την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση του εισοδήµατος από εργασίας.

Και επειδή το ζήτηµα δεν είναι αν είµαστε δεξιοί ή αριστεροί, επειδή πλέον «πονάει» η τσέπη µας καλό θα είναι να το θυµηθού µε όταν φτάσουµε στις κάλπες. Και ερχόµαστε στο προκείµενο. Τρεις υποψήφιοι από το ΠΑΣΟΚ και άλλοι τρεις από τη Ν∆ στη Φωκίδα. Ο καθένας έχει τα συγκριτικά του πλεονεκτήµατα αλλά και µειονεκτήµατα σε σχέση µε τον συνυπο- ψηφιό του.

Όµως πέντε και πέντε κάνει δέκα. Τον Ιούνιο , αν εφαρµοστεί το Μνηµόνιο, θα χρειαστεί να πάρει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ–Ν∆ ( και µην µου πείτε που ξέρω ότι τελικά θα συµφωνήσουν..) νέα µέτρα λιτότη-τας συνολικής αξίας 15 δις.

Και δεν µας λένε από πού ; Να µου πείτε τώρα εδώ δεν σας λένε οι Σαµαράς και Βενιζέλος θα σας πουν οι υποψήφιοι βουλευτές. Ναι θέλω να ξέρω ξεκάθαρα να µου πούνε τι θα ψηφίσουν όταν θα έρθει η ώρα. Ναι θέλω να σταµατήσουν τους λακισµούς και τα ταξίµατα (Μην µου πείτε που τα ξέρω. Ορισµένοι άθλιοι τυπάκοι ακόµη και σήµερα τάζουν διορισµούς στο δηµόσιο, οι πανάθλιοι πολιτικάντηδες)

Ναι θέλω να κοιτάξουν κατάµατα το Φωκικό λαό και να του πούνε αυτό που πραγµατικά σκέφτονται. Ότι δεν έχουν δηλαδή τα κότσια να αντι- δράσουν σε αυτό το σάπιο αρχηγοκεντρικό πολιτικό σύστηµα . Ότι θα πάνε να ψηφίσουν αυτό που θα τους επιβάλλει ο αρχηγός τους, οι οποίοι µε τη σειρά τους θα εφαρµόσουν αυτό που ήδη έχουν υπογράψει.

Πέρα από αυτό αξίζει να βλέπουµε µε υποψία και τις όποιες υποσχέσεις τους για µεγάλα έργα. Νοµίζω ότι αυτό δεν χρειάζεται να το αιτιολογήσω αλλά την εποχή της οικονοµικής κρίσης δεν µπορεί να τάζουν λαγούς µε πετραχήλια γιατί πολύ αυτά ποτέ δεν θα γίνουν


Και προσοχή. Μετά την αποµάκρυνση από το ταµείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: