Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: -ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


Λαμία, 21 Μαΐου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


«Εκρίζωση αμπελοτεμαχίων που φυτεύτηκαν χωρίς δικαίωμα φύτευσης»


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την 286839/2-4-2009 Κοινή Υπουργική Απόφαση και κατόπιν σχετικών εντολών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την απαγόρευση φυτεύσεων οινάμπελων, υπενθυμίζει στους αμπελοκαλλιεργητές τα εξής:


Για όλες τις φυτεύσεις αμπελοτεμαχίων με οινοποιήσιμες ποικιλίες που έχουν πραγματοποιηθεί μετά την 31η Αυγούστου 1998, πρέπει να υπάρχει σχετική άδεια φύτευσης βάσει δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό ή βάσει δικαιωμάτων αναφύτευσης. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση η φύτευση είναι παράνομη και τα αμπελοτεμάχια πρέπει να εκκριζωθούν άμεσα.


Στην περίπτωση που οι κάτοχοι παράνομα φυτεμένων αμπελιών δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.


Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας».


Τέλος σας ενημερώνουμε ότι είναι σε εξέλιξη διοικητικός έλεγχος των δικαιωμάτων φύτευσης στο Αμπελοκομικό Μητρώο και θα ακολουθήσει επιτόπιος έλεγχος.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής που διενεργούν τους σχετικούς ελέγχους.


Ο Προϊστάμενος της Γεν. Διεύθυνσης
Περιφερ. Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
Σταύρος Τσελάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: