Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ ΚΑΙ 600.000€ ΠΕΤΑΜΕΝΑ!

Στα λευκά έχει ντυθεί σήμερα η ορεινή Φωκίδα, δημιουργώντας μια πρώτη χειμωνιάτικη εικόνα.

Αυτό όμως που διαπιστώσαμε είναι ότι το πληροφοριακό σύστημα που θα μας έδινε εικόνα -έργο που κόστισε περίπου 600.000 ευρώ- δεν λειτουργεί!

Όπως είχαμε ήδη δημοσιεύσει από τις αρχές του 2010 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας εγκατέστησε το Πληροφοριακό Σύστημα Ενημέρωσης Καιρικών Συνθηκών Δευτερεύοντος Εθνικού Οδικού Δικτύου Νομαρχίας Φωκίδας, ένα έργο συνολικού κόστους περίπου 600.000 ευρώ. (Δείτε εδώ).

Το σύστημα ήταν προσβάσιμο από την ιστοσελίδα www.nafokidas.gr και προσέφερε ζωντανή εικόνα από κάμερες και κλιματικά δεδομένα από διάφορα σημεία του οδικού της Φωκίδας. Επίσης το σύστημα τροποποιούσε τα μηνύματα σε φωτεινούς πίνακες επί των οδών, ενημερώνοντας τους οδηγούς.

Σήμερα λοιπόν, στην προσπάθειά μας να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα του συστήματος για να σας μεταφέρουμε την εικόνα της χιονισμένης ορεινής Φωκίδας, διαπιστώσαμε ότι η ιστοσελίδα του πανάκριβου συστήματος δεν λειτουργεί!

Με μια γρήγορη έρευνα διαπιστώσαμε ότι το όνομα ιστοσελίδας (δηλαδή το www.nafokidas.gr) είναι διαθέσιμο προς αγορά από τον οποιονδήποτε, δηλαδή δεν το έχει κανένας ή αν προτιμάτε, δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να πληρώσει 10 ευρώ για ένα χρόνο, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το σύστημα!

Δεν γνωρίζουμε αν το σύστημα έχει βγει εξ' ολοκλήρου εκτός λειτουργίας ή απλά κανείς δεν ανανέωσε την συνδρομή για να είναι προσβάσιμο στο internet.

  • Αν ισχύει το πρώτο ενδεχόμενο, τότε είναι να απορεί κανείς πώς 600.000 ευρώ "πετάχτηκαν" στον κάλαθο των αχρήστων.

  • Αν ισχύει το δεύτερο ενδεχόμενο και το σύστημα λειτουργεί, αλλά είναι "χωρίς πρόσωπο", τότε θα πρέπει να απορούμε γιατί δεν δόθηκε το αμελητέο ποσό των μόλις 10 ευρώ/έτος για να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του!

Κι επειδή δεν μπορούμε να βρούμε τι έγινε, προς το παρόν σας μεταφέρουμε εικόνα από ιδιωτικές κάμερες. Ελπίζουμε το σύστημα να υπάρχει ακόμα και ο αρμόδιος φορέας να αποκαταστήσει την λειτουργία του!


Κελλάρια - "Ηρακλής"

Καταφύγιο Οίτης







Δεν υπάρχουν σχόλια: