Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Πράσινο&Μωβ: Προστατεύουμε την πολύτιμη Οίτη

Δελτίο Τύπου, 24.4.2023

Πράσινο&Μωβ: Προστατεύουμε την πολύτιμη Οίτη
 

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Οίτης η Συνεπεκεφαλής του Πράσινο & Μωβ Βασιλική Γραμματικογιάννη μαζί με τον υποψήφιο της συμμαχίας στο νομό Μαγνησίας, Τάκη Κολώνια συμμετείχαν στην Πορεία Αλληλεγγύης για την Οίτη. Περπάτησαν από τις Βρύζες στο Πυργάκι και επιστροφή, μαζί με πάνω από πεντακόσιους φίλους του βουνού.  

 

Στην Οίτη βρίσκονται στη διαδικασία αδειοδότησης πέντε συνολικά αιολικοί σταθμοί 28 ανεμογεννητριών, 180μ ύψος η κάθε μια, σε υψόμετρα από 1.700 έως 2.100 μ. Να θυμίσουμε επίσης ότι αναφερόμαστε στην Οίτη με τον Εθνικό Δρυμό, την Προστατευόμενη Περιοχή NATURA, τη Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά, στην Οίτη με την πλούσια και σπάνια χλωρίδα και πανίδα, το βουνό των λουλουδιών, της Βερόνικας της Οίτης, του αγριόγιδου, του χρυσαετού, του δρυοκολάπτη.

 

“Το Πράσινο & Μωβ στέκεται δίπλα στους αγώνες των πολιτών για την προστασία της Οίτης από την αρχή. Απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης για την ενεργειακή  μετάβαση, προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με βιώσιμη χωροθέτηση των ΑΠΕ, με ενεργειακή εξοικονόμηση και με έμφαση σε μια οικονομία χαμηλών απαιτήσεων σε ενέργεια. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε την καταστροφή της φύσης και της βιοποικιλότητας αλλά και τις ακραίες καιρικές μεταβολές. Μόνο έτσι θα κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και δεν θα μείνει κανένας και καμμία πίσω”  δήλωσε η Βασιλική Γραμματικογιάννη.

 

Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτωνΟικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: