Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Συνταξιούχοι : «1η ΜΑΗ ’23. Εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα στις ράγες των αναγκών μας!»

1η ΜΑΗ ’23. Εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα

στις ράγες των αναγκών μας!

    

Συνάδελφοι,

     Το έγκλημα στα Τέμπη ήρθε να αποδείξει ότι ακόμη και οι ίδιες οι ζωές μας μπαίνουν στα ζύγια του κόστους – οφέλους μιας ίδιας πολιτικής που έχει σαν κυρίαρχο στοιχείο την «ελεύθερη» αγορά, την «ελεύθερη» οικονομία. Δηλαδή την εκμετάλλευση των αδύναμων από το κεφάλαιο μέχρις εσχάτων! Ακόμη και οδηγώντας στο θάνατο τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.  

     Μέσα στο ζοφερό παρόν όπως μας το έχουν σχεδιάσει οι διάφορες κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη και τον κόσμο συνολικά, με τη μια ίδια και απαράλλαχτη πολιτική που τους μόνους που εξυπηρετεί είναι αυτό ακριβώς το κεφάλαιο, απάντηση και λύση στα προβλήματά μας μπορεί να δώσει η πάλη, ο ενωμένος αγώνας μας, με προοπτική να απαλλαγούμε από τους δυνάστες μας.

      Δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί βαρίδι, η αξιοπρέπειά μας θα μετριέται με αυξήσεις - ψίχουλα και ανικανοποίητες βασικές ανάγκες. Δεν μας αξίζει να αποδεχτούμε το μέλλον που μας προδιαγράφουν για ζωή με επιδόματα προσωπικής διαφοράς με επιστροφές κάποιων αναδρομικών σε βάθος πενταετίας, με κουπόνια και θανάτους με εισιτήριο άνευ επιστροφής

      Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, θα πρέπει να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις μισθών για τα παιδιά μας, επαναφορά των συντάξεών μας στις προ μνημονίων εποχές, χορήγηση των δώρων μας και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών.

   Με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές ειδικά την τελευταία δεκαετία που πέρασαν σχεδόν άπαντες από τις κυβερνήσεις, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό, για εμάς τους συνταξιούχους!

   Ότι απέναντί μας είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν, μόνοι τους, μακριά από το λαό, παρέα με τα κέρδη των τραπεζιτών, των μεγαλο-ξενοδόχων, των εφοπλιστών και του κάθε είδους τρωκτικών που αρπάζουν και τον πλούτο που παρήγαμε (και παράγουν τα παιδιά μας) αλλά και τα ίδια τα σπίτια μας!

  Η συσσωρευμένη πείρα μας όλα αυτά τα χρόνια μας δείχνει τον έναν και μοναδικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας.

  Το δρόμο του αγώνα.

  Σε αυτό το δρόμο καλούμε τον κάθε συνάδελφο και συναδέλφισα να πορευτεί μαζί μας. Να βάλουμε στο προσκήνιο τις ανάγκες τις δικές μας αλλά και των παιδιών μας.

  Να απαιτήσουμε λύσεις εδώ και τώρα. Να μην πέσουμε για μια ακόμη φορά θύματα στις κάλπικες υποσχέσεις, των θαυματοποιών της προεκλογικής περιόδου και σφαγιαστών μας για όλη την επόμενη τετραετία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ 10,00 ΠΛ. ΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: