Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Ιτέα: Τροχαίο στην παραλιακή – Αυτοκίνητο χτύπησε μηχανάκι – Ένας 19χρονος τραυματίας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου, επί της παραλιακής οδού Ιτέας, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα, όταν ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 62χρονο προσέκρουσε με δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 19χρονο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πτώση και ο τραυματισμός του 19χρονου, καθώς και η πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών. Ο 19χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, για ιατρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο «ΚΑΤ», για περαιτέρω νοσηλεία.

Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του δίκυκλου οχήματος δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια ικανότητας οδήγησης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιτέας.

πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστο να αναφερετε για την αδεια αλλα για ολα τα παιδια που δεν εχουν εχω δει εγω με τα ματια μου 15 χρονο παιδι να οδηγαει μηχανακι αστυνομια απο πισω του να μην το σταματαει γιατι ο μπαμπας του εχει ταβερνα στην κιρρα για το κτελ ειπατε κατι παρανομο παρκαρισμα του λεωφορειου στο αντιθετο ρευμα ορατοτης μηδεν διωξτε απο εκει τον θανατο που λεγετε κτελ βγαλτετο εξω απο την πολη καντε κατι επιτελους

Ανώνυμος είπε...

Η παραλιακή λεωφόρος της Ιτέας καθώς και η συνέχειά της με την Αγ.Ιωάννου στην Κίρρα , είναι ο χειρότερος δρόμος της Φωκίδας.
Αποτελεί μόνιμα ένα άναρχο πάρκινγκ τροχοφόρων που ενδιάμεσά τους καλείται κάθε οδηγός ή επισκέπτης τη πόλης να διενεργήσει ένα επικίνδυνο «σλάλομ».
Πολλά έχουν γραφεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για το χρονίζον πρόβλημα και ακόμη περισσότερα λέγονται στους δρόμους και τα καφενεία της πόλης…

Η διαπίστωση είναι μία : ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

Τι πρέπει να γίνει ;

Το πιο απλό :
Α)Να εκπονηθεί μελέτη από συγκοινωνιολόγο για ΟΛΗ την πόλη και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν σε ΟΛΗ την πόλη.
Β)Να ΤΗΡΗΘΟΥΝ οι κανόνες του Κ.Ο.Κ με ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ.

Η Ιτέα , είναι η μοναδική πόλη στην Φωκίδα στην οποία μπορεί άνετα να γίνει μια εύκολη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και οδικής σηματοδότησης , ώστε να πάψει να αποτελεί «κυκλοφοριακό παράδειγμα προς αποφυγήν».

Κάθε φορά που έχουμε ατύχημα ή δυστύχημα δεν πρέπει να στεκόμαστε στις τυπικότητες …τονίζοντας την παρανομία της έλλειψης τυπικών προσόντων (μη κατοχή διπλώματος οδήγησης π.χ) αλλά στους προαναφερόμενους παράγοντες του κυκλοφοριακού αλαλούμ.

Σήμερα λοιπόν , τέτοια χρονιάρα μέρα , ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ σε όλους εσάς που κρατάτε την τύχη της πόλης , στα χέρια σας…






Ανώνυμος είπε...

Πρίν μερικά χρόνια, σε μια συνάντηση των γονέων των μαθητών του Γυμνασίου Ιτέας, είχε καλεστεί να μιλήσει και ο τότε αστυνομικός διευθυντής της Ιτέας. Να προσέχουν οι γονείς που σταματάνε όταν αφήνουν τα παιδιά, πώς να διασχίζουν το δρόμο κ.τ.λ. Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπε ο αστυνόμος " αν θέλετε να κάνετε αναστροφή στον δρόμο να την κάνετε. Εγώ να μην σας βλέπω, μην την κάνετε μπροστά μου". Καλή χρονιά σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
Έχουμε βαρεθεί να βλεπουμε να συμβαίνουν και να ακούμε τα ίδια και τα ίδια και απλά να κάνουμε διαπιστώσεις. Προτάσεις υπάρχουν και λύσεις.
Έργο χρειάζεται και θέληση για την υλοποίηση τους .Δυστυχώς ειναι προφανες ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Αντίθετα η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα!
Ίσως δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν τέτοιου είδους αδιαφορία και ανομία !

Ανώνυμος είπε...

Εσένα τι σε νοιάζει τι κάνει το 15χρονο και αν ο μπαμπάς του έχει ταβέρνα…πρώτον δεν είναι δικό σου παιδί δεύτερον είσαι τόσο κολλημένος και κουτός για να ασχολείσαι με την οικογένεια αλλου μάθετε εκεί στην Ιτέα πια να ασχολείστε με την πάρτη σας και όχι με τους άλλους αντί να πεις μακάρι το παιδί να γίνει καλά κάθεσαι και ασχολείσαι με το 15χρονο που οδηγεί μηχανάκι κολλημένε χωριάτη

Πολίτης είπε...

@12:10μμ

για να καταλάβεις ότι εσύ είσαι ο χωριάτης και όχι ο πρώτος που μπορεί να εκφράστηκε κάπως άγαρμπα.

Το 15χρονο που οδηγάει χωρίς δίπλωμα και κράνος έτσι και χτυπήσει (κι ας μην πεθάνει) τότε σημαίνει μείον ένας νέος άνθρωπος για το χωριό, σημαίνει ότι ένας άλλος οδηγός ο οποίος έκανε μια παράβαση πταίσμα αλλά επειδή δεν φόραγε κράνος ο άλλος τότε θα κατηγορείται για ανθρωποκτονία ή βαριά σωματική βλάβη.

Ας πάμε τώρα στο τι έχει να τραβήξει ο ίδιος, η οικογένεια του, οι άνθρωποι που τον αγαπάνε; Να στα πω με την σειρά όχι του θανατηφόρου;

Άσφαλτος, κρύο, κουβέρτα, φορείο, ασθενοφόρο, νοσοκομείο, διασωληνώσεις, χειρουργεία, πρήξιμο του κορμιού, παυσίπονα, αποσωλήνηση, καθετήρας, τουαλέτα ξανά μαζί με τη μαμά, πι, εξιτήριο, γιορτή στο σπίτι που ζει το παιδί, πατερίτσες, φυσικοθεραπείες, παυσίπονα, ψυχολόγος.

Τις φυσικοθεραπείες και τα παυσίπονα βάλε για πολλά χρόνια. Και να μην πιάσουμε την οικογένεια και το τι σημαίνει όλο αυτό σε χρήμα και ψυχή.


Αυτά λοιπόν μικρέ χωριάτη δεν τα λέμε για να μην ξανακαβαλήσουν μηχανάκια τα 15χρονα αλλά για να τηρούν τον άτιμο τον ΚΟΚ που η Τροχαία μας, η Δημαρχεία και οι γονείς μας ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ σαν μαστουρωμένοι και ο κόσμος σακατεύεται και συνεχίζουμε να ψελλίζουμε "πωπω κρίμα".

Μ είπε...

Τον ηθικό αυτουργό όλου του σκηνικού, το ΚΤΕΛ, θα το θίξει κανείς ή δεν το ακουμπάμε το θέμα; Όσοι ζούμε στην Ιτέα έχουμε γνώση για το ¨επαγγελματικό¨ τους παρκάρισμα, 2 μέτρα μακριά από το πεζοδρόμιο-στο αντίθετο ρεύμα κ.τ.λ., και για το ότι θεωρούν ό,τι όλος ο δρόμος τους ανήκει...! Και τους εμπιστευόμαστε να πηγαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο ή σε εκδρομές και εμάς επίσης. Ευτυχώς υπάρχουν και λίγες αλλά φωτεινές εξαιρέσεις στον κανόνα των συγκεκριμένων οδηγών...και κρατούν το κύρος του οργανισμού σε ένα κάποιο επίπεδο!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι ασελγούν πάνω στην πόλη . Δεν ενδιαφέρεται κανείς και για τίποτε .