Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

“Rareland‘‘ : Μια ταινία που γυρίστηκε πρόσφατα στην περιοχή μας , από τον σκηνοθέτη Ευθύμιο Χατζή (με καταγωγή από Ιτέα)

Μια ειδική προβολή της ταινίας στον τόπο που γυρίστηκε , στις 21/8/2022 στο χώρο της μαρίνας Ιτέας με την επιμέλεια της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας .




ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ


Σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Ελλάδας, ο Αλέξανδρος και ο αδελφός του οδηγούν τα ποδήλατά τους δίπλα στην προβλήτα. Καθώς ο Αλέξανδρος πλησιάζει στην άκρη, αισθάνεται μια παράξενη ζάλη. Χάνει τον έλεγχο του σώματός του και με το ποδήλατό του πέφτει στη θάλασσα.
Οι γονείς του Αλέξανδρου επισκέπτονται γιατρούς προκειμένου να μάθουν τι συμβαίνει. Ο Αλέξανδρος διαγιγνώσκεται τελικά με μια σπάνια ασθένεια – την α-Μαννοσίδωση.
Μια σπάνια ασθένεια είναι σαν μια «Άγνωστη Χώρα».
Η Μαρία, η μητέρα του, εργάζεται ως φύλακας στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών. Το μυαλό της αγωνιά, καθώς δεν μπορεί να παραδεχτεί αυτή τη σπάνια πάθηση, και έτσι δεν μπορεί να αποδεχτεί το παιδί της.
Ο Αντώνης, ο πατέρας, δουλεύει σ’ένα ορυχείο στην ακτή. Αγωνίζεται να παραμείνει ψύχραιμος προκειμένου να εξασφαλίσει αρμονία στη ζωή της οικογένειας σε αυτή την «Άγνωστη Χώρα».
Ένας ηλικιωμένος γιατρός από την Αμερική που διέγνωσε την ασθένεια στον Αλέξανδρο, μια αινιγματική παρουσία που επέλεξε να εγκαταλείψει την ιατρική του καριέρα στις ΗΠΑ και να εργαστεί ως γιατρός σε αυτό το μικρό επαρχιακό νοσοκομείο. Υπερσκελίζοντας τις δυσκολίες καταφέρνει να αποκτήσει το νοσοκομείο το καινοτόμο φάρμακο για την ασθένεια, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Καθώς η διάθεση του φαρμάκου συναντά εμπόδια, το αγόρι παρουσιάζει περαιτέρω σημάδια απώλειας των λειτουργιών του – επιδείνωση της ακουστικής του ικανότητας και διαταραχή συντονισμού των κινήσεών του.
Η μητέρα “κρύβει” το αγόρι στον κήπο του σπιτιού τους. Εκεί το αγόρι ανακαλύπτει μέσα του ένα καταφύγιο στο οποίο ο εσωτερικός του κόσμος ανθίζει.
Σε αυτό το συναισθηματικό ταξίδι το αγόρι θα λάβει το φάρμακό του; Το πιο σημαντικό, θα αποδεχτεί η Μαρία και θα αγαπήσει το παιδί της; Θα διατηρήσει ο Αλέξανδρος την προσωπικότητά του και την ελπίδα του σε αυτή την «Άγνωστη Χώρα»;











Πληροφορίες για τον σκηνοθέτη :


Δεν υπάρχουν σχόλια: