Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Ντόμινο αντιδράσεων για τις ΑΠΕ στη Βοιωτία. Συγκέντρωση στη Δαύλεια για τις ανεμογεννήτριες στον Παρνασσό (video-photo)


Πηγή

Διαστάσεις ντόμινο λαμβάνουν πλέον οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνικών στη Βοιωτία απέναντι στον ενεργειακό παροξυσμό για τη δήθεν πράσινη ανάπτυξη.

Ανεμογεννήτριες και στον Παρνασσό

Μετά τον Κιθαιρώνα και τον Ελικώνα, με ορατές και σε λειτουργία τις πρώτες ανεμογεννήτριες στους πρόποδες του Παρνασσού, οι κάτοικοι της Δαύλειας αυτή τη φορά σε ενημερωτική συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού, αναζητούν τον τρόπο αντίδρασης απέναντι στα 100 και πλέον μεγαβάτ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες που σχεδιάζει η ΡΑΕ καθώς και τα δύο φωτοβολταϊκά μαμούθ τα οποία θα είναι ορατά από το χωριό.

Εκτεθειμένη η Ελλάδα απέναντι στην Ευρώπη

Η Ελλάδα η οποία αγνοεί «ύποπτα» τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και είναι έτοιμη να καταδικαστεί από τα αρμόδια ευρωπαϊκά δικαστήρια, αγνοεί επιδεικτικά με την σειρά της τους πολίτες, δημιουργώντας ένα θεσμικό πλαίσιο που ευνοεί την επενδυτική φρενίτιδα χωρίς όρους και προϋποθέσεις η οποία συνεπικουρείται από τον πολλαπλώς χαρακτηρισμένο περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζηδάκη.





Επέλαση ΑΠΕ… για μία θέση στον άνεμο

Κι επειδή εντός των δύο επόμενων ετών η Ελλάδα θα αναγκαστεί  να αναθεωρήσει το σχεδιασμό της, για ευνόητους λόγους εγκρίνει σωρηδόν πάρκα ανανεώσιμων πηγών.

Η αντίδραση…αντίδοτο στον παροξυσμό

Με δεδομένη την καταδίκη της χώρας για τον χωροταξικό της σχεδιασμό ο οποίος προβλέπει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, έξι φορές μεγαλύτερη από τις ανάγκες της, ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης επισημαίνουν φορείς και ειδικοί είναι η κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: