Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ & ΚΥ


Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΓΝ.Άμφισσας &ΚΥ, διαμαρτύρεται έντονα για το σχολιασμό σε άρθρο της εφημερίδας Ώρα της Φωκίδας, σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε εντός του χώρου του νοσηλευτικού ιδρύματος και αφορά την ένστασή του στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το διχασμό συναδέλφων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. 




Απορίας άξιο είναι πως παραποιήθηκε μια σαφής ανακοίνωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και με πολλή φαντασία εννοήθηκε στην πρώτη κιόλας σελίδα της εφημερίδας Ωρα της Φωκίδας  ότι το σωματείο στηρίζει το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Πλήθος εργατικών σωματείων της χώρας καθώς και η ίδια η ομοσπονδία τάσσεται κατά της υποχρεωτικότητας και υπέρ της αυτοδιάθεσης του ατόμου! Γεγονός που προκύπτει και απο το σύνταγμα της χώρας μας.

Μιλά για πειθώ και ενημέρωση σε ένα πολύ μικρό κομμάτι συναδέλφων που δεν έχουν εμβολιαστεί αφού ήδη το 90% με στοιχεία της ομοσπονδίας (εμβολιασμός και φυσική νόσηση, και ιατρική αντένδειξη) έχει εξασφαλίσει ανοσία. Οι γιατροί σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδίας τους έχουν επίσης εμβολιαστεί στο μέγιστο ποσοστό.  Για ποιούς αρνητές μιλά η κυβέρνηση;

Οι υγειονομικοί (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι ) έχουν σηκώσει το βάρος της πανδημίας στην πλάτη τους, ειδικά στην Φωκίδα που κρατούν το προβληματικό νοσοκομείο του νομού όρθιο.       Νοσήλευσαν περιστατικά με covid-19 ξεπερνώντας κατά πολύ τα ψυχικά τους αποθέματα, ακόμη και το τυπικό τους οκτάωρο για το καλό των ασθενών! Οι γιατροί δεν λογάριασαν αν εφημερεύουν ή όχι την ώρα της μάχης!  Τους  πρέπει λοιπόν σεβασμός και όχι λοιδορία και εξαναγκασμός! Για αυτό και αρνούμαστε το μεταξύ μας διχασμό!!

Η εκκλησία καλεί μαζικά σε εμβολιασμό δια της πειθούς και ουδόλως στηρίζει την υποχρεωτικότητα.

Και τέλος τα εργατικά σωματεία δεν είναι κομματικά φερέφωνα για να εκφράζουν την κυβερνητική άποψη, ούτε πληρώνονται για κάτι τέτοιο. Έχουν δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους και να στηρίζουν τα μέλη τους, ειδικά όταν αυτά διώκονται αδίκως και χρησιμοποιούνται για αυτά όροι, όπως αρνητές ή αντεμβολιαστές!!!

 

Το ΔΣ του σωματείου.






-------------------------------------------------------

H ANAKOΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ. 


Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΓΝ Άμφισσας, με τον ίδιο σεβασμό που αντιμετωπίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στον εμβολιασμό κατά του covid-19, αντιμετωπίζει και όσους δεν επιθυμούν να μετέχουν.
Τάσσεται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και υπέρ της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας του ατόμου!!!
Η υποχρεωτικότητα άλλωστε αφορά και το ίδιο το κράτος ως προς τους υγειονομικούς που δεν τους εντάσσει χρόνια τώρα στα ΒΑΕ και προωθεί την εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων συναδέλφων μας.
Οι υγειονομικοί δεν είναι αρνητές ούτε της πανδημίας, ούτε του εμβολιασμού!!
Έχουν δώσει μάχες με λιγοστά όπλα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και προ εμβολίων, στην πανδημία και έχουν χάσει αρκετοί απο αυτούς τις δικές τους ζωές!
Για αυτό συνάδελφοι, ας μείνει μακρυά απο μας ο διχασμός και η ταμπελοποίηση!
Ειδικά σε τοπικό επίπεδο που η λειτουργία του ΓΝ Άμφισσας κ ΚΥ κρέμονται σε μια κλωστή, εξαιτίας και των πρόσφατων δηλώσεων της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι περισσότερο απο κάθε άλλη φορά!!
Μαζί όλοι για νέους αγώνες για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών και να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας στο νομό που όλοι ζούμε και εργαζόμαστε!!

Με εκτίμηση το ΔΣ του σωματείου ΓΝ Άμφισσας κ ΚΥ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ Η ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ?ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗ.