Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Παράνομη στάθμευση -διατάραξη κοινής ησυχίας ( από αναγνώστρια )

Κανείς δεν επιθυμεί τη στάθμευση μεγάλων και βαρέως τύπου  οχημάτων (λεωφορείων-φορτηγων κλπ) πλησίον της οικίας του διότι ενοχλείται και ο ίδιος καθώς και οι γείτονές του. Ποια είναι λοιπόν η ευκολότερη λύση;






Να σταθμεύονται   αυτά στην παραλιακή λεωφόρο και μάλιστα σε χώρο που επιτρέπεται η στάθμευση παντός οχήματος πλην των συγκεκριμενων ,  σύμφωνα με το σήμα της Τροχαίας, αδιαφορώντας για τη διατάραξη της κοινής ησυχίας( πολύ πρωινές ώρες και μεσημβρινές)  διότι ως γνωστόν απαιτείται πριν την εκκίνηση τους η χρονοβόρος και θορυβώδης  πλήρωση των αεροθυλάκων των φρένων τους. 

Θα πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα διότι δεν είναι δυνατόν να υφιστάμεθα πλην του εν λόγω θορύβου και τις διαμαρτυρίες και τις φωνασκίες των πολιτών που με το δίκιο τους ενοχλούνται .


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και το οικόπεδο δίπλα στο πέτρινο κτίριο έχει γίνει πάρκιγκ χωματουργικών μηχανημάτων. Και όλα αυτά στη μύτη των προστατών του Νόμου !
Τέτοια Ανομία μόνο στο Νομό Φωκίδας !

Ανώνυμος είπε...

Είχατε λύση όλα τα προβλήματα και αυτό σας μάρανε,😂😂😂

Ανώνυμος είπε...

Η άνοιξες τα παράθυρα λόγω ζέστης και σε ξυπνάνε τα φορτηγά ενώ το χειμώνα που τα έχεις κλειστά δεν σε ενοχλούν ή παραθεριζεις και δεν έχεις συνηθισει. Όπως και να είναι εδώ κουμάντο κάνουν τα μεγάλα οχήματα και οι ιδιοκτήτες τους. Πέρνα μια βόλτα από το κυριακοπουλειο για να τα πεις στον αντιδήμαρχο

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ !! ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι , Οι πολιτικοί έχουν καπελώσει τους ένστολους . Οι πολιτικοί είναι δέσμιοι της γνωστής «συμμορίας» , οι ένστολοι λένε «εμείς θα βγάλουμε το φίδι απ την τρύπα» και παραμένουν αδιάφοροι πετώντας την μπάλα στην κερκίδα . Απ την αλλη η πτωχευμένη πολιτεία έχει υποβαθμίσει σε προσωπικό τα σώματα ασφαλείας και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Ευτυχώς που ο κόσμος είναι ακόμη ευγενής και προσεκτικός και δεν έχει αρχίσει η αυτοδικία στους δρόμους της Ιτέας ώστε να χυθεί ακόμη και αίμα. Αλήθεια έχει γίνει ποτέ στην Ιτέα μια συνάντηση δημάρχου , αντιδημάρχου , λιμενάρχη και διευθυντή αστινομικκού τμήματος ωστε ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ η βούληση της πόλης για ευνομία , καθαριότητα και τάξη , ώστε ν αρχίσει να λειτουργεί κάτι στον παρατημένο τόπο;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις μέρες έγινα μάρτυρας του παρακάτω περιστατικού :
Γυναίκα , οδηγός αυτοκινήτου προφανώς από άλλη περιοχή , προσπαθούσε να οδηγήσει προσεκτικά στον παραλιακό δρόμο με μικρή ταχύτητα περνώντας ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα στα σταματημένα , χύδην , οχήματα ένθεν και ένθεν των πεζοδρομίων .
Βιαστικός ντόπιος οδηγός έχει “κολλήσει‘‘ από πίσω της και στην πρώτη ευκαιρία την προσπερνά , στέκεται δίπλα της , ανοίγει το παράθυρο του και εξοργισμένος βγάζει μια κραυγή Nεάντερταλ που ακούσθηκε σε όλη τη παραλία .
Το αυτοκίνητο με τους ταξιδιώτες ίσως και να ετράπη σε αλλόφρονα φυγή από την πόλη.
Γιατί όλα αυτά ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ .
Και το χειρότερο που επισύρει και εισαγγελική παρέμβαση ; ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΕΣΟΔΑ.
Ο νομοταγής πολίτης πληρώνει τους φόρους του και υπακούει στους νόμους και τις διατάξεις των αρχών. Αυτός ο πολίτης κύριοι , επιζητεί την νομιμότητα την οποία κάποιοι θέλουν να καταρρακώνεται τόσο στην Ιτέα όσο και στον υπόλοιπο Νομό .
ΓΙΑΤΙ ???

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης παιδεία .Ο νομοταγής πολίτης πάντα πληρώνει το λογαριασμό και οι παρανομούντες καμαρώνουν με υφος τα κατορθώματα τους.Δεν πάμε προς το καλύτερο και είναι πολύ λυπηρο αυτό.Ίσως η νέα γενιά … εκεί αφήνουμε τις ελπίδες μας , έτσι για να βρίσκουμε μια δικαιολογία για τις δικές μας πράξεις που όμως γίνονται κακά παραδείγματα και έτσι το κακό επαναλαμβάνεται .Φαύλος κύκλος.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως πριν χρόνια θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του τότε Δήμου Ιτέας πολίτες και παράγοντες της Ιτιουλας να ζητάνε επιτακτικά απ'τον τότε Δήμαρχο να παρέμβει ώστε να μετατεθεί αξιωματικός της τροχαίας Ιτέας γιατί "έγραφε πολλές κλήσεις" ...Κυρίες και κύριοι της Ιτέας, έχετε την αυτοδιοίκηση την αστυνομία και το λιμενικό που θέλετε όπως ακριβώς τα θέλετε. Δηλαδή να μη σας ενοχλούν.. οπότε αφήστε τα σάπια..

Ανώνυμος είπε...

Άμα λύσετε την ηχορύπανση,κοιτάξτε και τον κόμβο εισόδου μαζί με τις διαγραμισσεις που δεν φαίνονται...

Ανώνυμος είπε...

Η Αστυνομία Ιτέας ακόμη και σε επώνυμες καταγγελίες κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει.Παράβαση καθήκοντος λέγεται.Αλλά ποιός νοιάζεται;

Ανώνυμος είπε...

,,,και αφου λυσετε αυτα τα προβληματα ,ριξτε και μια ματια στα σκουπιδια ,που οι καδοι απορριματων βρωμανε χωρις να πλενονται ΠΟΤΕ. (ΒΛΕΠΕ σ/μ/ Σκλαβενιτη)

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή τη δημοσίευση για την παράνομη στάθμευση, βγήκαν στην επιφάνεια, όχι ότι ήταν αφανή, πολλά από τα άλυτα προβλήματα της πόλης .
Ναι μεν οι αρχές πρέπει να επεμβαίνουν, αλλά έχουμε και μεις μεγάλο μέρος της ευθύνης σε πολλά από αυτά. Διότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε ο καθένας χωριστά κάποιον να μας εποπτεύει.
Ας δούμε το περιβάλλον που ζούμε σαν το σπίτι μας και να μην φερόμαστε με ασυδοσία και αυθαιρεσία.

Ανώνυμος είπε...


Το ότι μερικοί επιζητούν την ανομία - παρανομία (διαχρονικά ), δεν σημαίνει ότι είναι ο κανόνας , ούτε δικαιολογείται η παθητική στάση των υπευθύνων οργάνων ασφαλείας.

Ο Νόμος και η τήρησή του δεν γίνεται αλά κάρτ !

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει αυστηρή τήρηση του Νόμου .

Η τήρηση του Νόμου και η επιβολή προστίμων θα απελευθερώσει και τις δυναμεις εκείνες των πολιτών που αναθαρρυνόμενες θα περάσουν στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής της πόλης.

Βοηθήστε την ευνομία να αναδειχθούν και οι υγιείς άνθρωποι μέσα στις κοινωνίες.

Ανώνυμος είπε...

Γενικά ο ΚΟΚ στην Ιτέα καταπατάται βάναυσα.από μερίδα των οδηγών που αγνοεί τη σήμανση, που δεν σταματάει στα STOP, που κινείται ανάποδα, που δεν δίνει προτεραιότητα στους πεζούς στις διαβάσεις, από τους περισσότερους ποδηλάτες που νομίζουν ότι οδηγούν σε αλάνα πολλές φορές ανάποδα λες και βρίσκονται στην Αγγλία ( αλήθεια ο ποδηλατικός σύλλογος τι κάνει γι΄αυτό. Πήρε καμιά φορά τα μέλη του να τους κάνει μάθημα σωστής οδήγησης; ) Δυστυχώς δεν υπάρχει σωστή αστυνόμευση πάνω σ΄αυτό το ζήτημα. Και η παραβατική συμπεριφορά συνεχίζεται.