Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Αθήνα: Ανάγκαζαν ανήλικο να κάνει κλοπές σε περαστικούς και σούπερ μάρκετ.

 


Για τρεις ημέρες κρατούσαν φυλακισμένο στην Αθήνα έναν 17χρονο. Τέσσερις άνδρες είχαν αρπάξει διά της βίας τον ανήλικο από το κέντρο και τον ανάγκαζαν να διαπράξει κλοπές σε βάρος περαστικών αλλά και σε σούπερ μάρκετ.

Έναν πραγματικό εφιάλτη βίωσε για 72 ώρες ένας 17χρονος στα χέρια τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι μετέτρεψαν τη ζωή του σε κόλαση. Όλα ξεκίνησαν στην πλατεία Ομονοίας όπου οι τέσσερις, αλβανικής υπηκοότητας, δράστες ηλικίας 22, 24, 28 και 33 ετών προσέγγισαν τον ανήλικο αλλοδαπό και αφού τον απείλησαν και τον χτύπησαν στη συνέχεια τον άρπαξαν και τον επιβίβασαν παρά τη θέλησή του στο αυτοκίνητό τους, μάρκας Skoda Fabia.

Αμέσως τον οδήγησαν σε ξενοδοχείο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας κι εκεί αφού απέσπασαν το κινητό τηλέφωνο του ανήλικου, στη συνέχεια του ανέφεραν τι θα πρέπει να κάνει.

Λίγη ώρα αργότερα ο 17χρονος μεταφέρθηκε από τους απαγωγείς του στην πλατεία στο Γκάζι, όπου του ζητήθηκε να προχωρήσει σε κλοπές περαστικών. Ο ανήλικος, όμως, δεν συνεργάστηκε με τους απαγωγείς του, με αποτέλεσμα να τον οδηγήσουν και πάλι πίσω στο ξενοδοχείο.

Αθήνα: Ο Γολγοθάς του 17χρονου 

Ο εφιάλτης, όμως, του ανήλικου αγοριού δεν σταμάτησε εκεί, αφού το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε για άλλες δύο φορές. Οι τέσσερις άνδρες επιβίβασαν και πάλι τον ανήλικο στο όχημά τους και τον οδήγησαν αυτή τη φορά στην πλατεία του Μεταξουργείου. Τον απείλησαν και πάλι να προχωρήσει σε κλοπές περαστικών, ωστόσο ο 17χρονος δεν ενέδωσε. Οι δράστες εξοργίστηκαν και ανέφεραν στο αγόρι ότι θα έχει ακόμα μια ευκαιρία προκειμένου να ικανοποιήσει τις παράνομες απαιτήσεις τους.


Έτσι το μεσημέρι της Δευτέρας (05.07.2021) τον οδήγησαν σε σούπερ μάρκετ της Αγίας Παρασκευής και του ζήτησαν να διαπράξει κλοπές εντός του καταστήματος. Ο 17χρονος φοβισμένος μόλις μπήκε μέσα στο κατάστημα, κινήθηκε προς την υπεύθυνη του σούπερ μάρκετ και ζήτησε τη βοήθειά της. Η ενέργειά του αυτή είχε ως αποτέλεσμα να διαφύγει από τους απαγωγείς του.

Μόλις το αγόρι εξιστόρησε στους άνδρες της Ασφάλειας της Βορειοανατολικής Αττικής την περιπέτειά του αμέσως συστάθηκε ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σούπερ μάρκετ κι αφού έλαβαν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας κατάφεραν να σχηματίσουν την εικόνα των δύο δραστών, καθώς φορούσαν τα ίδια ρούχα με αυτά που τους είχε αναφέρει ο 17χρονος.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας που κρατούσαν τον ανήλικο. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 17χρονος από τους τέσσερις δράστες, οι δύο είχαν επιφορτιστεί με τη «φύλαξή» του στο ξενοδοχείο, ενώ οι δύο τον οδηγούσαν στα σημεία που θα διέπραττε τις κλοπές.

Οι συλληφθέντες καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ προέβαιναν σε βρισιές και απειλές εναντίον των αστυνομικών, ενώ χτυπούσαν με κλοτσιές και γροθιές τον χώρο των κρατητηρίων. Παράλληλα, κατά την παρουσία τους στην Ασφάλεια της Βορειοανατολικής Αττικής τήρησαν αρνητική στάση και δεν υπέγραψαν καμία δικονομική έκθεση.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: