Στο δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ ξετυλίγουμε το κουβάρι ενός πλέγματος επιχειρήσεων, κάποιες με έδρα και στην Αθήνα, που κατάφεραν –χάρη και στην ολιγωρία των αρχών– να αποσπάσουν εκατομμύρια ευρώ από ανυποψίαστους.
Με δύο λόγια
Πώς τα κατάφερναν; «Πουλώντας» επενδυτική διαμεσολάβηση με την υπόσχεση υψηλών αποδόσεων και αποσπώντας κεφάλαια που ποτέ δεν επενδύονταν. Το inside story κατάφερε να εντοπίσει πέντε εταιρείες που ιδρύθηκαν μεταξύ 2017-2019 και τουλάχιστον έντεκα διαφορετικά εμπορικά σήματα με τα οποία δραστηριοποιούνταν (και) στην Ελλάδα. Παρότι όλες έχουν έδρα στην Αθήνα, τρεις από τις πέντε εταιρείες ιδρύθηκαν στο επιμελητήριο της Ξάνθης από Βούλγαρους «μπροστινούς» ή στενούς συνεργάτες της ομάδας, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες του inside story, περνούσαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οδικώς για τη σύσταση μονοπρόσωπων ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών στο όνομά τους και έπειτα επέστρεφαν στην πατρίδα τους.
Οι δύο φίλοι και συνεργάτες φέρονται έκτοτε να βρίσκονται πίσω από πολλές μη αδειοδοτημένες επενδυτικές εταιρείες για τις οποίες η βουλγαρική Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας, αλλά και η δική μας Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουν εκδώσει επανειλημμένως προειδοποιήσεις προς το επενδυτικό κοινό.
Η εκπομπή «Gospodari Na Efira» για την εταιρεία Global Markets των Τζαμπάροφ και Μόλοφ.
Τηλεφωνητές καλούσαν ανυποψίαστους για να τους ενημερώσουν για την εκάστοτε εταιρεία και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσέφερε. Σκοπός ήταν να οριστεί ένα δια ζώσης ραντεβού με τους λεγόμενους χρηματιστές της εταιρείας, με στόχο να πειστεί ο υποψήφιος πελάτης να υπογράψει συμβόλαιο και να προχωρήσει ακολούθως σε καταθέσεις χρηματικών ποσών τα οποία υποτίθεται ότι θα επενδύονταν –με τη διαμεσολάβηση της εταιρείας– σε μετοχές γνωστών εταιρειών που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Wall Street ή ετοιμάζονταν να εισαχθούν στην αμερικανική αγορά (IPO) και για τις οποίες οι προβλέψεις έδειχναν ότι η τιμή τους θα εκτιναχθεί στο εγγύς μέλλον. Οι εκτιμήσεις για κατακόρυφη ανοδική πορεία, μιας και μιλάμε για γνωστές εταιρείες όπως η NVIDIA και η Lyft, έπεφταν σχεδόν πάντα μέσα, όπως μέσα στην τσέπη των απατεώνων έπεφταν κάθε φορά και τα χρήματα που προορίζονταν για την αγορά μετοχών. Όταν ο επενδυτής ζητούσε να ρευστοποιήσει μέρος του χαρτοφυλακίου του (συνήθως βάσει συμβολαίου υπήρχε ρήτρα για cash out μετά από έξι μήνες), άρχιζαν οι προφάσεις και η «ανακύκλωση» των συμβούλων που χειρίζονταν τους πελάτες για να κερδίσουν χρόνο, μέχρι που σταματούσαν εντελώς να απαντούν στα τηλέφωνα και τα μηνύματα του θύματος, που ζητούσε μάταια τα χρήματά του πίσω. Οι πελάτες είχαν άμεση πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιό τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που στηνόταν στο site της εκάστοτε εταιρείας, δηλαδή μπορούσαν να μπουν με τους κωδικούς τους να δουν το επενδυμένο κεφάλαιο και τα κέρδη τους, όμως η πλατφόρμα αποδείχθηκε ότι ήταν εικονική, ή αλλιώς προσομοίωση.
Δεν σπανίζουν και οι περιπτώσεις που το «ψάρεμα» θυμάτων γινόταν από τη δεξαμενή των φίλων και γνωστών των υπαλλήλων της εταιρείας. Νέους πελάτες ενθαρρύνονταν να φέρουν και οι ήδη υπάρχοντες. Το αν η «εμπροσθοφυλακή», δηλαδή οι τηλεφωνητές που καλούσαν καθημερινά δεκάδες ανθρώπους για να τους προσελκύσουν στην εταιρεία, γνώριζαν ή όχι ότι δούλευαν για λογαριασμό απατεώνων δεν μπορεί να απαντηθεί καταφατικά με βεβαιότητα. Σύμφωνα με τη Βικτόρια Σιμεόνοβα, οι υπάλληλοι στο call center που λειτουργούσε στη Βουλγαρία –περί τα 20 άτομα– συστήνονταν με ψεύτικα ονόματα σε αυτούς που καλούσαν. Κάποιοι παρόλα αυτά δεν είχαν υποψιαστεί κάτι και όταν τελικά κατάλαβαν τι πραγματικά συνέβαινε διαμαρτυρήθηκαν και έμειναν απλήρωτοι μέχρι που έφυγαν. Ψεύτικα ονόματα, σύμφωνα με τον δικηγόρο Ιβάν Τόσκοφ, χρησιμοποίησαν και οι τηλεφωνήτριες που συνομίλησαν με τον εντολέα του, τον Αλέξανδρο, που μαζί με τον αδερφό του Γιώργο έχασαν αθροιστικά περίπου 78.000 ευρώ. Κατά την εκτίμηση του δικηγόρου τους, «πιθανότατα οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι μέρος της απάτης».
Η Σεβαστή (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) με την οποία συνομιλήσαμε, είναι επί χρόνια εργαζόμενη στις εταιρείες των Βούλγαρων στην Αθήνα. Υποστηρίζει στο inside story ότι δεν γνώριζε τίποτα και πως θύματα των εργοδοτών ήταν και οι απλοί υπάλληλοι – όπως προσδιορίζει τον εαυτό της. Η ίδια όπως και άλλοι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν μηνυθεί από μερίδα εξαπατημένων επενδυτών. Από την πλευρά της η Σεβαστή έχει συνασπιστεί μαζί με ακόμη 11 πρώην συναδέλφους της, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, και πέντε πελάτες που έχασαν τα λεφτά τους. Όπως μας είπε ο δικηγόρος Τέλλος Ν. Αγαπηνός, ο οποίος ειδικεύεται σε ζητήματα επενδυτικής απάτης και εκπροσωπεί και τους 17, πρώην εργαζόμενοι αλλά και ο ίδιος έχουν δεχθεί τηλεφωνικές απειλές από αγνώστους. Εκβιασμούς και απειλές ακόμη και κατά της ζωής τους έχουν δεχθεί και θύματα που εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Χρήστο Γκιώση.
Η πρόσληψη της Σεβαστής έγινε τον Οκτώβριο του 2017 με μισθό μόλις 630 ευρώ και την ιδιότητα της υπαλλήλου γραφείου στο Τμήμα Πωλήσεων – με άλλα λόγια εργαζόταν στο call center που είχε στηθεί στην Αθήνα. Δουλειά της, όπως μας λέει, ήταν η τηλεφωνική ενημέρωση για την εταιρεία και ο ορισμός δια ζώσης ραντεβού ανάμεσα σε πελάτη και χρηματοοικονομικό σύμβουλο. Άλλοι υπάλληλοι ήταν επιφορτισμένοι με τη διεκπεραίωση των διαδικαστικών της υπογραφής της σύμβασης, να πείθουν τους πελάτες να βάζουν κι άλλα χρήματα σε επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονταν τελευταία στιγμή και να τους αποστέλλουν τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα-statements με τις επενδυτικές τους κινήσεις (που αποδείχθηκαν πλαστά). Σύμφωνα με θύματα που συνομιλήσαμε αλλά και την πρώην εργαζόμενη, η διαχείριση του χαρτοφυλακίου, οι περαιτέρω συνεννοήσεις για εντολές αγοράς μετοχών και η αντιμετώπιση των παραπόνων, γίνονταν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά από άτομα που δήλωναν στελέχη στα κεντρικά της εταιρείας στη Βουλγαρία. Κάποιοι εξ αυτών βρίσκονταν στην Ελλάδα, χρησιμοποιούσαν ελληνικά ονόματα (άγνωστο αν ήταν τα πραγματικά τους) και αριθμούς κινητών που πλέον δεν λειτουργούν.
Σύμφωνα με όσα μας είπε, κατά την πρόσληψή της συνάντησε δύο άτομα που συστήθηκαν ως Κίριλ Τζαμπάροφ και Ιορντάν Μόλοφ, οι οποίοι φέρονταν ως ιδιοκτήτες ενώ τα ονόματα τους δεν ήταν κρυφά από τους πελάτες. Η Σεβαστή αναγνώρισε τα πρόσωπα των δύο ανδρών που επισκέπτονταν τακτικά τα γραφεία στην Αθήνα, σε μία φωτογραφία που της αποστείλαμε η οποία συνοδεύει βουλγαρικά δημοσιεύματα με την είδηση της σύλληψης των Τζαμπάροφ-Μόλοφ.
Από τον Οκτώβριο του 2017 που η Σεβαστή ξεκίνησε να εργάζεται στην ΑΛΤΕΡΝΑΤΙΒΑ ΓΚΡΙΚ ΜΠΡΑΝΤΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ με δηλωμένη έδρα στα Ιλίσια και γραφεία στους Αμπελόκηπους, έως και τον Σεπτέμβριο του 2019 που μεταφέρθηκαν στην οδό Μέρλιν στο Κολωνάκι, όλα κυλούσαν σχετικά ομαλά. Όπως υποστηρίζει, τα παράπονα των πελατών ήταν μεμονωμένα και μπορούσαν να δικαιολογηθούν από το γεγονός ότι κάθε επένδυση ενέχει ρίσκο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, προς τα τέλη του 2019 οι εργοδότες κάλεσαν την ίδια και κάποιους ακόμη Έλληνες υπαλλήλους στα κεντρικά γραφεία στη Σόφια, προκειμένου να τους δείξουν ότι επρόκειτο τάχα για κραταιά εταιρεία. Τα παρατράγουδα, σύμφωνα πάντα με την ίδια, ξεκίνησαν δύο μήνες μετά το ταξίδι, στις αρχές του 2020, όταν τα παράπονα των πελατών πήραν μορφή χιονοστιβάδας και οι εξηγήσεις που δίνονταν σε όσους ζητούσαν τα χρήματά τους ήταν κάθε άλλο παρά πειστικές.
Η εταιρεία σταμάτησε τον Φεβρουάριο του 2020 να πληρώνει τους υπαλλήλους και το ενοίκιο στα γραφεία των 120 τμ. στο Κολωνάκι όπου λειτουργούσε το call center και μετά από λίγο τα εγκατέλειψε, όπως είχε κάνει εξάλλου και με τα 3-4 διαφορετικά γραφεία που διατηρούσε προηγουμένως σε Αμπελόκηπους και Ιλίσια. Τελικά η αστυνομία αξιοποιώντας πληροφορίες που είχε συλλέξει και μετά από ψηφιακή έρευνα, κατάφερε να τους ταυτοποιήσει στην επόμενη διεύθυνση όπου εγκαταστάθηκαν, στα Πετράλωνα. Στην έφοδο εντοπίστηκαν άτομα που δήλωσαν υπάλληλοι, μεταξύ αυτών και ορισμένοι βουλγαρικής υπηκοότητας και κατασχέθηκαν 7 κινητά τηλέφωνα, 2 σκληροί δίσκοι, φορητή μονάδα αποθήκευσης, καθώς και πλήθος εγγράφων και παραστατικών που σχετίζονται με την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία μετά τη Μέρλιν έχει στήσει προσωρινά γραφεία και σε άλλη διεύθυνση στο Κολωνάκι.
«Είναι η πρώτη φορά που τους ακουμπήσαμε» λέει στο inside story υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΛΑΣ με μεγάλη εμπειρία που χειρίζεται την υπόθεση, η οποία λόγω του μεγέθους της βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση. «Το έχουμε πάρει πολύ σοβαρά γιατί έχουν χαθεί πάρα πολλά χρήματα». Όπως μας ενημερώνει «στο παιχνίδι έχουν μπει και ξένες αστυνομικές αρχές». Ήδη εντός συνόρων έχουν εξιχνιαστεί 11 υποθέσεις, με τα θύματα να έχουν χάσει αθροιστικά 460.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Χρήστο Γκιώση, ο οποίος εκπροσωπεί πλέον σχεδόν 30 εξαπατημένους επενδυτές από όλη την Ελλάδα, η δική τους ζημιά ανέρχεται συνολικά κοντά στο 1 εκατ. ευρώ σε διάστημα 2-3 ετών. Κάποια από τα θύματα απευθύνθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (η οποία προωθεί τις καταγγελίες στην Εισαγγελία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) και το τον περσινό Ιούνιο υποβλήθηκε μία ομαδική έγκληση από 21 επενδυτές ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά Ελλήνων και αλλοδαπών στελεχών των εταιρειών.
Οι ελληνικές εταιρείες –νέες ξεφύτρωναν κάθε φορά που η δράση τους γινόταν αντιληπτή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς– υποτίθεται ότι συνεργάζονταν με την ALTERNATIVA της Βουλγαρίας, μία τάχα πετυχημένη και γνωστή εταιρεία επενδύσεων, που έχει αποφέρει κέρδη σε πολλούς επενδυτές στον κόσμο, συνεργαζόμενη με εταιρείες «κολοσσούς» του συγκεκριμένου κλάδου, όπως την «Goldman Sachs» και την «Barclays».
Ο δικηγόρος Χρήστος Γκιώσης βλέπει και ευθύνη της συγκεκριμένης τράπεζας στην οποία διατηρούσαν λογαριασμό οι εταιρείες, με δεδομένο ότι είχαν εκδοθεί εις βάρους τους προειδοποιήσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τράπεζα θα μπορούσε να κλείσει τους λογαριασμούς ή έστω να ενημερώνει τους πελάτες όταν κατέθεταν χρήματα.
Οι εταιρείες που καταφέραμε να εντοπίσουμε στο ΓΕΜΗ (συνολικά 5 από τις 10 εμπορικές επωνυμίες που φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί) έχουν ως μοναδικούς εταίρους και διαχειριστές Βούλγαρους υπηκόους. Δύο από αυτούς έχουν δηλώσει την ίδια διεύθυνση κατοικίας σε βορειοανατολικό προάστιο της Αθήνας. Στην πραγματικότητα αυτή είναι η διεύθυνση κατοικίας ατόμου ελληνικής υπηκοότητας που, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μας μετέφεραν από την πλευρά των θυμάτων και προκύπτουν από παλαιότερη ανακοίνωση της ΕΚ, ήταν ο φερόμενος ως υπεύθυνος παραρτήματος στην Ελλάδα. Ο Σ.Β., όπως μας είπαν, συστηνόταν ως πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης ελληνικής τράπεζας, παρουσιαζόταν ως συνεργάτης μεγάλων χρηματοπιστωτικών οίκων του εξωτερικού και ως γνώστης του χώρου των επενδύσεων, κάτι που ενέπνεε εμπιστοσύνη στους πελάτες. Είναι ο άνθρωπος που συνήθως εμφανιζόταν στα πρώτα ραντεβού με τους πελάτες και μετά τους παρέπεμπε σε «στενούς συνεργάτες» του, που συστήνονταν με διάφορα ονόματα και αναλάμβαναν όταν γινόταν αντιληπτή η εξαπάτηση να καθησυχάζουν τους εξαγριωμένους επενδυτές. Το inside story επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Σ.Β., αλλά όπως μας διαμήνυσε ο δικηγόρος του, που επέστρεψε το τηλεφώνημά μας, ο εντολέας του δεν επιθυμεί να κάνει καμία απολύτως δήλωση και ό,τι έχει να πει θα το πει στις Αρχές.
«Ένας άνθρωπος παρατηρητικός με μεσαία ευφυΐα τις εικόνες τις βλέπει, απλώς εκείνη τη στιγμή πράγματα που έβλεπα, τα παρέβλεπα ακριβώς επειδή ήταν η φίλη μου. Δηλαδή αν δεν υπήρχε αυτή δεν θα είχα κάνει τίποτα. Παρά την εκ πρώτης όψης νομιμοφάνεια των διαδικασιών, υπήρχαν πτυχές που έδειχναν μία προχειρότητα» λέει στο inside story ο Χρόνης (δεν είναι το πραγματικό του όνομα) που χάρη στην φίλη του την Σεβαστή εμπιστεύτηκε στην ALTERNATIVA (πρώην PROGRESSIVA) 3.000 ευρώ για μετοχές της Lyft και δεν πήρε πίσω ούτε ένα ευρώ.
Τα σημάδια ήταν ορατά και στα μάτια του Αλέξανδρου, που μαζί με τον αδερφό του έχασαν πολλά περισσότερα χρήματα σε σχέση με τον Χρόνη. Όπως μας λέει, στα ραντεβού που είχε με ανθρώπους της εταιρείας είτε στα γραφεία τους είτε εκτός, συναντούσε καλοντυμένους ανθρώπους, με ακριβά κοστούμια που στο ίδιο χέρι όπου φορούσαν ρολόι αρκετών χιλιάδων ευρώ, κρατούσαν ένα φθηνό κινητό με κουμπιά. «Όταν είσαι σοβαρή εταιρεία, τα στελέχη σου δεν είναι με καρτοκινητό με κουμπιά σαν τον απατεώνα που το πετάει και παίρνει άλλο, είσαι με ακριβό smartphone. Έβλεπα τα έπιπλα του γραφείου τους· ήταν από φθηνά υλικά και φθαρμένα από τις πολλές μετακομίσεις», λέει ο Αλέξανδρος που κατηγορεί τον εαυτό του που παρά τα «καμπανάκια», τυφλώθηκε από την απληστία και τους εμπιστεύτηκε τα χρήματά του.
Ο Αλέξανδρος ήθελε καιρό πριν τον καλέσουν τυχαία για ενημέρωση να αγοράσει μετοχές αμερικανικών εταιρειών, αλλά όπως μας λέει δεν μπορούσε λόγω capital controls. Η HELLENIC CUSTODY (μία από τις εταιρείες του ίδιου πλέγματος), του είχε βρει τη λύση: τα χρήματα για την επένδυση θα τα κατέθετε σε ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό και αυτοί θα αγόραζαν τις μετοχές που ήθελε από λογαριασμούς της ALTERNATIVA στη Βουλγαρία.
Όπως μας λέει στην αρχή ήταν πολύ επιφυλακτικός και τους έλεγε ευθέως ότι φοβόταν πως θα τον έκλεβαν. «Μου έδειξαν την άδεια, μεταφρασμένη στα ελληνικά και σφραγισμένη και μου είπαν ότι ακόμη και να κλείσει η εταιρεία τα χρήματά μου είναι εγγυημένα από την Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας». Με τον δε Σ.Β. βρέθηκαν να έχουν κοινούς γνωστούς από τον τόπο καταγωγής τους. Ακόμη ένας λόγος που βοήθησε να υποχωρήσουν οι άμυνές του, ήταν μία ξένη δημοσίευση που είδε σε έγκυρη ελληνική ιστοσελίδα οικονομικών ειδήσεων, χωρίς να προσέξει ότι επρόκειτο για χορηγούμενο από την εταιρεία περιεχόμενο (Advertorial). Τίτλος του πληρωμένου δημοσιεύματος ήταν «Alternativa Financial: Η τρίτη εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών στη Βουλγαρία που θα εξυπηρετεί και Έλληνες πολίτες». Αντίστοιχα δημοσιεύματα εντός του Μαρτίου 2019 βρήκαμε σε ακόμη μία γνωστή οικονομική ιστοσελίδα και σε δημοφιλές ενημερωτικό site. Το κείμενο των ελληνικών δημοσιευμάτων ήταν στα όρια της κακής αυτόματης μετάφρασης. Πανομοιότυπα κείμενα εντοπίσαμε και σε βουλγαρικά οικονομικά site με προγενέστερες ημερομηνίες. Εξ ονόματος της εταιρείας μιλούσε ως διευθυντής ο Ρούμεν Γκαλαμπίνοφ. Όπως έγραφε το κείμενο στα ελληνικά, επρόκειτο για «μια από τις αδιαμφισβήτητες αυθεντίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα στη χώρα μας (σ.σ.: Βουλγαρία) [...] Ο ίδιος είναι το πρόσωπο το οποίο έφερε τις ελληνικές τράπεζες στη Βουλγαρία και είναι ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας». Μάλιστα ο κ. Γκαλαμπίνοφ, στο ίδιο κείμενο, αναφερόταν και στην ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – που σχεδόν έναν μήνα πριν εμφανιστεί το πρώτο advertorial στον ελληνικό Τύπο, είχε εκδώσει προειδοποίηση προς το ελληνικό επενδυτικό κοινό για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Στελέχη της εταιρείας, είχαν στείλει τα advertorial και σε υπάρχοντες πελάτες για να ενισχύσουν την εικόνα φερεγγυότητας που καλλιεργούσαν.
«Ξεκινήσαμε τη διαδικασία πτώχευσης της εταιρείας (σ.σ.: Alternativa Financial) και αν δεν υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια θα προχωρήσουμε σε αστική αξίωση εναντίον του πρώην διευθυντή της εταιρείας, Ρούμεν Γκαλαμπίνοφ, ο οποίος επί του παρόντος είναι σύμβουλος του προέδρου της Βουλγαρίας κ. Ρούμεν Ράντεφ» μας λέει ο δικηγόρος του Αλέξανδρου και του Γιώργου, Ιβάν Τόσκοφ. Σύμφωνα με το δίκαιο της Βουλγαρίας, ακόμη και σε ανώνυμες εταιρείες τα στελέχη ευθύνονται και με τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία.
Το inside story επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Γκαλαμπίνοφ, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό. Όπως μας λένε από το bird.bg, σε επικοινώνια που είχαν μαζί του υποστήριξε ότι απλά «δάνεισε» το όνομά και τη φήμη του στην Alternativa για λόγους μάρκετινγκ και δεν έχει ανάμειξη στην απάτη.
Στο μεταξύ, όπως μας ενημέρωσε η δημοσιογράφος Βικτόρια Σιμεόνοβα, «τα θύματα από τη Βουλγαρία σκοπεύουν να απευθυνθούν σε ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα προκειμένου να καταγγείλουν την κωλυσιεργία των βουλγαρικών δικαστικών και εισαγγελικών αρχών».
Ο χρόνος θα δείξει αν όντως οι συλληφθέντες που επί χρόνια εξαπατούσαν ανενόχλητοι εκατοντάδες ανυποψίαστους θα βρεθούν ένοχοι και αν θα τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης ή θα πέσουν στα μαλακά. Στο μεταξύ είναι αβέβαιο αν τα θύματά τους, εντός και εκτός Ελλάδας, θα καταφέρουν να ανακτήσουν έστω μέρος των κεφαλαίων τους, τα οποία, όπως λέει ο Ντίμιταρ Μπράικοφ στην ίδια συνέντευξη, φαίνεται να έχουν μετατραπεί σε κρυπτονομίσματα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου