Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Πετροπόλεμος Ρομά με πυροβολισμό και συλλήψεις στον Ορχομενό.

 



Σκηνές “Άγριας Δύσης” εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, 21 Ιουνίου, στον Ορχομενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ομάδες Ρομά, για άγνωστες ακόμη αιτίες, άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα μεταξύ τους.  Από το σημείο του διαπληκτισμού περνούσε ένα όχημα, με αποτέλεσμα μια από τις ομάδες αυτές, θεωρώντας πως ο οδηγός – ο οποίος είναι επίσης Ρομά – του οχήματος θα βοηθούσε την άλλη ομάδα, να αρχίσει να πετάει πέτρες στο αμάξι.

Ο οδηγός του οχήματος στη προσπάθεια του να διαφύγει, σύμφωνα πάντα με τις  πληροφορίες, τραυμάτισε ένα από τα άτομα που του έριχναν πέτρες. Η ομάδα των Ρομά που είχε επιτεθεί στο όχημα ακολούθησε τον οδηγό στο σπίτι του όπου συνεχίστηκε ο πετροπόλεμος.

Συγγενικό πρόσωπο του οδηγού, το οποίο διαμένει δίπλα από το σπίτι του, στη προσπάθεια του να αποθαρρύνει τους Ρομά που πετούσαν πέτρες, πυροβόλησε στον αέρα με ένα κυνηγετικό όπλο.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. όπου συνέλαβαν τον οδηγό και τον άνδρα που πυροβόλησε στον αέρα, καθώς και έναν ακόμη άνδρα που είχε τραυματιστεί από το όχημα του οδηγού όταν προσπάθησε να διαφύγει.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, συνελήφθηκαν τρεις (3) ημεδαποί, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σωματικής βλάβης από αμέλεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες (21-06-2021) αργά το βράδυ, ενώ ο τρίτος συνελήφθη σήμερα (22-06-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες σε Νοσοκομείο της περιοχής, όπου είχε μεταφερθεί από οικείους του, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω συλληφθέντες εμπλέκονται σε επεισόδιο που έλαβε χώρα χθες το βράδυ σε περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επιπλέον πέντε (5) εμπλεκομένων ημεδαπών.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, με το οποίο ένας εκ των συλληφθέντων, πυροβόλησε στον αέρα.

Την προανάκριση για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: