Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Νομιμοποιείται η μαριχουάνα στην Νέα Υόρκη και για... ψυχαγωγικούς λόγους.

 


ΟΛΜΠΑΝΙ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («AP»). Η Νέα Υόρκη είναι έτοιμη να ενταχθεί σε έναν αυξανόμενο αριθμό πολιτειών που έχουν νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα αφού οι νομοθέτες της Πολιτείας κατέληξαν σε συμφωνία για να επιτρέψουν τις πωλήσεις του ναρκωτικού για ψυχαγωγική χρήση.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο θα επεκτείνει το υπάρχον πρόγραμμα ιατρικής μαριχουάνας της Πολιτείας και θα δημιουργήσει ένα σύστημα αδειοδότησης και φορολογίας για τις ψυχαγωγικές πωλήσεις. Οι νομοθέτες αναμενόταν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο την Τρίτη, προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό την Τετάρτη για να εκπληρώσουν την προθεσμία για την κατάρτιση προϋπολογισμού έως την 1η Απριλίου.

Χρειάστηκαν χρόνια για τους νομοθέτες της Πολιτείας να καταλήξουν σε συναίνεση για το πώς να νομιμοποιήσουν την ψυχαγωγική μαριχουάνα στη Νέα Υόρκη. Οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι τώρα διαθέτουν πλειοψηφία ικανή να καταρρίψει ένα βέτο, έδωσαν προτεραιότητα φέτος και η κυβέρνηση του Δημοκρατικού κυβερνήτη Ατριου Κουόμο εκτιμά ότι η νομιμοποίηση θα μπορούσε τελικά να φέρει στο κράτος περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

«Ο στόχος μου για την εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας ήταν πάντοτε να τερματίσω τη φυλετικά ανόμοια επιβολή της απαγόρευσης της μαριχουάνας που έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο σε μειονότητες σε ολόκληρη την Πολιτεία μας και να χρησιμοποιήσω τα έκτακτα οικονομικά έσοδα της νομιμοποίησης για να βοηθήσω να θεραπεύσουμε και να διορθώσουμε αυτές τις ίδιες κοινότητες» είπε η γερουσιαστής Λιζ Κρούγκερ (Liz Krueger), χορηγός του νομοσχεδίου στη Γερουσία και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών στο Σώμα, είπε.

Η νομοθεσία θα επιτρέψει τις ψυχαγωγικές πωλήσεις μαριχουάνας σε ενήλικες άνω των 21 ετών και θα καθιερώσει μια διαδικασία αδειοδότησης για την παράδοση προϊόντων κάνναβης στους πελάτες. Μεμονωμένα οι Νεοϋορκέζοι θα μπορούσαν να μεγαλώσουν τρία ώριμα και τρία ανώριμα φυτά για προσωπική κατανάλωση και οι τοπικές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από τις λιανικές πωλήσεις.

Η νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ αμέσως, εάν τελικά ψηφιζόταν χθες, ωστόσο οι πωλήσεις δεν θα ξεκινήσουν έως ότου η Νέα Υόρκη θεσπίσει κανόνες και ένα προτεινόμενο συμβούλιο κάνναβης. Η ηγέτις της πλειοψηφίας της Ολομέλειας, Κρίσταλ Πιπλς-Στοκς (Crystal Peoples-Stokes) εκτίμησε την Παρασκευή ότι θα χρειαστούν 18 μήνες έως δύο χρόνια για να ξεκινήσουν οι πωλήσεις.

Η Νέα Υόρκη θα καθορίσει έναν φόρο επί των πωλήσεων 9% στην κάνναβη, συν έναν επιπλέον φόρο 4% μεταξύ της κομητείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα επιβάλει επίσης έναν πρόσθετο φόρο με βάση το επίπεδο THC, το δραστικό συστατικό της μαριχουάνας, που κυμαίνεται από 0,5 σεντ ανά χιλιοστόγραμμα για το λουλούδι, έως 3 σεντ ανά χιλιοστόγραμμα για τα βρώσιμα.

Η Νέα Υόρκη θα εξαλείψει τις κυρώσεις για κατοχή λιγότερων από 3 ουγγιές κάνναβης και θα εξαφανίσει αυτόματα αρχεία ατόμων με προηγούμενες καταδίκες για αδικήματα που σχετίζονται με τη μαριχουάνα και δεν θα ποινικοποιούνται πλέον. Αυτό είναι ένα βήμα πέρα από έναν νόμο του 2019 που διέγραψε πολλές προηγούμενες καταδίκες για κατοχή μαριχουάνας και μείωσε την ποινή για κατοχή μικρών ποσών.


πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΠΩΣ ΜΟΣΚΟΒΑΛΑΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΟΧΗ ???

Ανώνυμος είπε...

Ναι τι να σου πω όλοι εδώ κάθε μέρα μέσα στο Μαξίμου ήμασταν...

Ανώνυμος είπε...

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ..