Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Ο Μαραντόνα «πέθανε φτωχός», σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Η 11αδα των απογόνων και ο τραπεζικός λογαριασμός με μόλις 100.000 δολάρια.

 


Ο Ντιέγκο Μαραντόνα «πέθανε φτωχός» με «σχεδόν τίποτα στον τραπεζικό του λογαριασμό», σύμφωνα με δημοσιεύματα. 

Ο εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος που πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 60 ετών την Τετάρτη, σπατάλησε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε έναν «φονικό» συνδυασμό από μια ζωή γεμάτη υπερβολές αλλά και την «κλοπή» των χρημάτων του από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία του, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera. 

Μόλις 100.000 δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό Ο θρύλος της Αργεντινής, ο οποίος ήταν αναμφισβήτητα ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, κέρδισε τεράστια ποσά μέσω συμβολαίων με εταιρείες όπως η Puma καθώς και 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως ως επίτιμος πρόεδρος της Ντινάμο Μπρεστ στη Λευκορωσία και προπονητής στην Μέση Ανατολή, ωστόσο λίγο πριν τον θάνατό του είχε λιγότερα από 100.000 δολάρια στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, ισχυρίζεται το δημοσίευμα. 

Μάλιστα, η Corriere della Sera παραθέτει έναν Αργεντινό δημοσιογράφο που ονομάζεται Λούις Βεντούρα, ο οποίος ήταν «πάντα κοντά» στον Ντιέγκο Μαραντόνα, λέγοντας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Fantino a la Tarde: «Δεν είχε σχεδόν τίποτα στον τραπεζικό του λογαριασμό, πέθανε φτωχός». Διαβάστε επίσης: Βίντεο με τον 14χρονο Μαραντόνα να «κολλάει» την μπάλα στα πόδια του. Το παιδικό τμήμα της ομάδας του έγραψε ιστορία. 

Σε αυτή βασίστηκε η σειρά «Ατρόμητοι», όπου πρωταγωνιστούσε η κόρη του Και προσθέτει: «Ο πλούτος του Μαραντόνα σπαταλήθηκε από τα τρύπια του χέρια και σε μεγάλο βαθμό εκλάπη, καθώς τον ξεγέλασαν και άδειασαν τις τσέπες του. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να του ζητήσουν λεφτά κι αυτός τα έδινε». Ο Άντζελο Πιζάνι, δικηγόρος που βοήθησε τον Μαραντόνα στην μάχη με τις μακροχρόνιες κατηγορίες φοροδιαφυγής στην Ιταλία, ισχυρίστηκε επίσης ότι ο διάσημος ποδοσφαιριστής είχε πολύ λίγα χρήματα. 

«Έζησε πλουσιοπάροχα και ήταν πολύ γενναιόδωρος» είπε. «Αν θέλετε να μάθετε πού πήγαν τα χρήματά του, μιλήστε με τους ανθρώπους που τον περιβάλλον και τον χρησιμοποίησαν. Δεν είχε ποτέ περισσότερα από 100 ευρώ στην τσέπη του». 

Έχει επίσης αναφερθεί πως ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε περίπου χρέος 36 εκατομμύρια ευρώ σε μη καταβληθέντες φόρους την στιγμή του θανάτου του. 

Υπάρχουν ωστόσο, αντικρουόμενες αναφορές για τον πλούτο του Μαραντόνα – ή την έλλειψη πλούτου. Πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα, κοσμήματα: Πόση είναι η ακίνητη περιουσία του Ντιέγκο Μαραντόνα; Παρόλο που πέθανε φτωχός σε μετρητά, φαίνεται ότι η αξία των περιουσιακών του στοιχείων θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο και τώρα υπάρχει μια μάχη για την κληρονομιά του, η οποία θα ρίξει περισσότερο φως στην σκοτεινή κατάσταση των οικονομικών του. 

Στην περιουσία του περιλαμβάνονται «κοσμήματα, γη, αριστοκρατικά ακίνητα, όπως ένα ολόκληρο κτίριο και πολλά διαμερίσματα στο κέντρο του Μπουένος Άιρε, έξι πολυτελή αυτοκίνητα όπως BMW, Audi και Rolls Royce, επενδύσεις στην Κούβα και την Ιταλία, ποδοσφαιρικές σχολές στην Κίνα και συμβόλαια δικαιωμάτων εικόνας που θα παραμείνουν σε ισχύ ακόμη και μετά τον θάνατό του« σύμφωνα με την Corriere della Sera. 

Η αξία του, λοιπόν, θα μπορούσε να ανέρχεται έως και στα 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Αργεντινής. «Όλοι θέλουν ένα κομμάτι του θησαυρού» υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα. 

Διαβάστε επίσης: Το θρυλικό ζέσταμα του Μαραντόνα. Πως ο «θεός» της μπάλας προσέφερε αξέχαστο θέαμα πριν από τον αγώνα Μπάγερν – Νάπολη (Βίντεο) Μαραντόνα: Τα πέντε αναγνωρισμένα παιδιά και άλλα… έξι -Μια 11αδα απογόνοί του! Μεταξύ εκείνων που θα επωφεληθούν οικονομικά από τον θάνατο του Μαραντόνα περιλαμβάνονται τα παιδιά του. Πριν πεθάνει, μία από τις κόρες του είχε αστειευτεί λέγοντας πως θα μπορούσε να φτιάξει και ολόκληρη 11άδα (από απογόνους). 

Συγκεκριμένα, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε αναγνωρίσει δύο γιους και τρεις κόρες από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες – συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του Κλαούντια Βιλαφάνε και της πρώην συντρόφου του Βερόνια Οτζέντα – ως δικά του. 

Τα αναγνωρισμένα παιδιά του είναι ο 34χρονος Ντιέγκο Τζούνιορ, η 23χρονη Τζάνα, η 32χρονη Ντάλμα, η 30χρονη Τζιανίνα και ο 7χρονος Ντιέγκο Φερνάντο. 

Οι φημολογούμενοι απόγονοί του περιλαμβάνουν το «τρίο από την Κούβα» – Τζοάνα, Λου και Τζανιελίτο, οι οποίοι γεννήθηκαν αφότου μετακόμισε στην Κούβα τον Φεβρουάριο του 2000 για την απεξάρτησή του από ναρκωτικά και αλκοόλ. 

Ο 19χρονος Σαντιάγκο Λάρα και η 23χρονη Μαγκάλι Τζιλ είναι μεταξύ των τελευταίων που προσπάθησαν να αποδείξουν ότι ο Μαραντόνα είναι ο πατέρας τους. Αλλά τα παιδιά του φαίνεται πως θα πάρουν πολύ λιγότερα από ό,τι θα περίμεναν, διότι πολλά από τα μετρητά του Μαραντόνα έχουν απορροφηθεί από διάφορους ανθρώπους τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Βεντούρα. 

Η οικογένεια του Μαραντόνα διαμαρτυρήθηκε επίσης τα τελευταία χρόνια πως ο εσωτερικός του κύκλος τους απομάκρυνε από κοντά του. «Δε θα αφήσω τίποτα στα παιδιά ως κληρονομιά, θα δωρίσω τα πάντα» είχε δηλώσει πέρυσι ο θρύλος του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό ποιους έχει συμπεριλάβει στην διαθήκη του ο Μαραντόνα. 

Οι απειλές του Μαραντόνα: Δεν θα αφήσω τίποτα στα παιδιά μου Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο Ντιέγκο απείλησε να μην αφήσει τίποτα στα παιδιά του, όταν αναγκάστηκε να αρνηθεί ότι πέθανε. 

Σε ένα βίντεο που γυρίστηκε πιθανότατα από το σπίτι του στην Αργεντινή, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος είχε τεράστιο πρόβλημα με τον εθισμό του σε ναρκωτικά και αλκοόλ καθώς και προβλήματα βάρους, είπε: 

«Θέλω να σας πω ότι δεν πεθαίνω, ότι κοιμάμαι ήσυχος επειδή δουλεύω». Ο Μαραντόνα είχε αναγκαστεί να προβεί σε αυτή την δήλωση, αφότου η κόρη του Τζιανίνα είχε ζητήσει από τους θαυμαστές του να «προσευχηθούν γι’ αυτόν», προκαλώντας φόβο για την υγεία του. 

Ο θρύλος της Αργεντινής πρόσθεσε στην δήλωσή του: «Δεν ξέρω τι εννοούσε. Αυτό που ξέρω ότι ότι καθώς μεγαλώνεις, οι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για το ότι μπορεί να φύγεις από το τι κάνεις. Σας λέω ότι δεν πρόκειται να αφήσω τίποτα, ότι θα τα δωρίσω όλα. Δεν πρόκειται να τους δώσω όσα κέρδισα στην διάρκεια της ζωής μου, θα τα δωρίσω όλα»....


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: