Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

O Biden θα είναι ο Γηραιότερος Πρόεδρος των ΗΠΑ.Φαίνεται "τελείως Μαγικός" ο τρόπος που θα εκλεγεί.

 5 ακόμη στοιχεία που δείχνουν ότι ο Τζο Μπάιντεν θα εκλεγεί μαγικά. 




Σε όλο τον ενθουσιασμό μεταξύ των αντικειμενικών δημοσιογράφων για τη δηλωμένη νίκη του Τζο Μπάιντεν, οι δημοσιογράφοι ξέχασαν το πόσο εξαιρετική ήταν η απόδοση των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2020. 
Δεν είναι μόνον ότι ο πρώην αντιπρόεδρος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει ο 
παλαιότερος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία, αλλά είναι αυτό που κατάφερε να πετύχει στις εκλογές φέτος.

Ο υποψήφιος Joe Biden ήταν τόσο αποτελεσματικός στην κίνηση των ψηφοφόρων το 2020 που έλαβε ρεκόρ αριθμό ψήφων, περισσότερα από 15 εκατομμύρια περισσότερα από όσα έλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα στην επανεκλογή του 2012. Εκπληκτικά, κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη ενώ έχασε επίσης σχεδόν σε κάθε νομός σε ολόκληρη τη χώρα. Κανένας προεδρικός υποψήφιος δεν ήταν ικανός για τέτοια εκλογικά jujitsu μέχρι τώρα.

Ενώ ο Μπάιντεν είχε χαμηλότερη απόδοση από το σύνολο της Χίλαρι Κλίντον το 2016 σε κάθε αστικό νομό των Ηνωμένων Πολιτειών, την ξεπέρασε στις μητροπολιτικές περιοχές της Γεωργίας, του Μίσιγκαν, του Ουισκόνσιν και της Πενσυλβανίας. Ακόμα πιο εκπληκτικό, ο πρώην VP επέτυχε ρεκόρ ψήφων, παρά τις γενικές αποτυχίες των Δημοκρατικών στις τοπικές κοινοβουλευτικές έδρες και σε κοινοβουλευτικές έδρες σε ολόκληρο το έθνος.

Το πέτυχε όλα αυτά αφού έλαβε ένα χαμηλό ρεκόρ της πρώτης ψήφου σε σύγκριση με τον Ρεπουμπλικανικό αντίπαλό του που πήγε στις γενικές εκλογές. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά είναι τεράστια και απροσδόκητα επιτεύγματα που συνήθως λαμβάνουν εξελιγμένη ανάλυση από την τάξη δημοσιογράφων, αλλά κατά κάποιον τρόπο δεν έχουν αναφερθεί κατά τη διάρκεια των εορτασμών σε στούντιο ειδήσεων στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, DC

Η μαζική εθνική πολιτική ευθυγράμμιση που συμβαίνει τώρα μπορεί να είναι μια πηγή αυτών των εκπληκτικών αναταραχών. Ωστόσο, για να έχει βγάλει τόσα πολλά κουνέλια από το καπέλο του έτσι, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Μπάιντεν είναι πρώτης τάξεως υπεύθυνος εκστρατείας και πολιτικός, όπως ο Αμερικής που δεν έχει ξαναδεί. Ας αναλύσουμε πόσο μοναδικό ήταν το πολιτικό του βουντού το 2020.

1. 80 εκατομμύρια ψήφοι

Ιερό μουλάι! Πολλοί Αμερικανοί αποδείχτηκαν για έναν πολιτικό της Ουάσιγκτον που είναι στην αρχή για σχεδόν 50 χρόνια. Σκεφτείτε αυτό: κανένας κατεστημένος πρόεδρος σε σχεδόν ενάμισι αιώνα δεν κέρδισε ψήφους σε εκστρατεία επανεκλογής και έχασε ακόμη.

Ο Πρόεδρος Τραμπ κέρδισε πάνω από δέκα εκατομμύρια ψήφους από τη νίκη του 2016, αλλά η έκκληση του Μπάιντεν ήταν τόσο σημαντική που ξεπέρασε τη ρεκόρ υποστήριξη του Προέδρου Τραμπ μεταξύ των μειονοτικών ψηφοφόρων. Ο Μπάιντεν κατέστρεψε επίσης τα δημοφιλή σύνολα ψήφων του Μπαράκ Ομπάμα, αμφισβητώντας πραγματικά αν δεν ήταν ίσως ο Μπάιντεν που τράβηξε τον Ομπάμα στις γραμμές τερματισμού το 2008 και το 2012.

Αποδεικνύοντας πόσο έντονα είναι τα πολιτικά του ένστικτα, ο πρώην αντιπρόσωπος κατάφερε να συγκεντρώσει ρεκόρ αριθμό ψήφων, ακολουθώντας συνεχώς τον Πρόεδρο Τραμπ σε μέτρα ενθουσιασμού των ψηφοφόρων . Ο Μπάιντεν ήταν τόσο καταλαβαίνω που παρακίνησε τους ψηφοφόρους να μην ενθουσιώσουν την εκστρατεία του να τον ψηφίσουν σε αριθμούς ρεκόρ.

2. Νίκη παρά την απώλεια των περισσότερων κομητειών Bellwether

Ο Μπάιντεν αναμένεται να γίνει ο πρώτος πρόεδρος σε 60 χρόνια που θα χάσει τις πολιτείες του Οχάιο και της Φλόριντα στο δρόμο για τις εκλογές. Για έναν αιώνα, αυτά τα κράτη έχουν προβλέψει με συνέπεια την εθνική έκβαση και θεωρούνται περίπου αντιπροσωπευτικά του αμερικάνικου τήγματος στο σύνολό του. Παρά το γεγονός ότι οι εθνικές δημοσκοπήσεις έδωσαν το προβάδισμα στον Μπάιντεν και στις δύο πολιτείες, έχασε το Οχάιο με οκτώ βαθμούς και τη Φλόριντα με πάνω από τρεις .

Για να χάσει ο Μπάιντεν αυτές τις βασικές καμπάνιες με αξιοσημείωτα περιθώρια και να κερδίσει ακόμα τις εθνικές εκλογές είναι κάτι που αξίζει. Όχι επειδή η Μαφία φέρεται να βοήθησε τον Τζον Φ. Κένεντι να κερδίσει τον Ιλλινόις έναντι του Ρίτσαρντ Νίξον το 1960, ένας Αμερικανός πρόεδρος τράβηξε αυτό το τακτοποιημένο κόλπο.

Ακόμα πιο απίστευτα, ο Μπάιντεν πρόκειται να κερδίσει τον Λευκό Οίκο αφού έχει χάσει σχεδόν κάθε ιστορικό νομό σε ολόκληρη τη χώρα. Η Wall Street Journal και οι The Epoch Times ανέλυσαν ανεξάρτητα τα αποτελέσματα 19 κομητειών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν σχεδόν τέλεια ρεκόρ προεδρικών ψηφοφοριών τα τελευταία 40 χρόνια. Ο Πρόεδρος Τραμπ κέρδισε κάθε κομητεία, εκτός από το Clallam County στην Ουάσιγκτον.

Ενώ ο πρώην VP κέρδισε τον Clallam με περίπου τρεις βαθμούς, το περιθώριο νίκης του προέδρου Trump στις άλλες 18 κομητείες ήταν κατά μέσο όρο πάνω από 16 πόντους . Σε μια μεγαλύτερη λίστα με 58 κομητείες που έχουν επιλέξει σωστά τον πρόεδρο από το 2000, ο Τραμπ κέρδισε 51 από αυτούς με κατά μέσο όρο 15 πόντους, ενώ οι άλλοι επτά πήγαν στο Μπάιντεν με περίπου τέσσερις βαθμούς. Οι κομητείες Bellwether επέλεξαν συντριπτικά τον Πρόεδρο Τραμπ, αλλά ο Μπάιντεν βρήκε ένα δρόμο για τη νίκη ούτως ή άλλως.

3. Ο Μπάιντεν Τρέλλεν Κλίντον, εκτός από λίγες πόλεις

Ο Πάτρικ Μπασάμ , δημοσκόπηση με ακριβές ιστορικό και διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας στο DC, επεσήμανε δύο παρατηρήσεις από συναδέλφους, τον γκουρού ψηφοφορίας Richard Baris του Big Data Poll και τον αναλυτή εκλογών της Washington Post, Robert Barnes. Ο Μπάρις σημείωσε μια στατιστική παράδοξη από τις εκλογές του 2020: «Ο Μπάιντεν είχε χαμηλότερη απόδοση από τη Χίλαρι Κλίντον σε κάθε μεγάλη περιοχή του μετρό σε όλη τη χώρα, εκτός από το Μιλγουόκι, το Ντιτρόιτ, την Ατλάντα και τη Φιλαδέλφεια».

Ο Μπαρνς πρόσθεσε ότι σε εκείνες τις «μεγάλες πόλεις που βρίσκονται υπό την αιγίδα των Δημοκρατών… η ψηφοφορία ξεπέρασε ακόμη και τον αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων». Στις πολιτείες που είχαν μεγαλύτερη σημασία, τόσα πολλά ψηφοδέλτια αλληλογραφίας χύθηκαν για τον Μπάιντεν από τις πόλεις που έβαλε ρεκόρ αριθμούς και ανέτρεψε συνολικά κρατικά που έμοιαζαν με άνετα προβάδισμα για τον Πρόεδρο Τραμπ.

Εάν οι Δημοκρατικοί καταφέρνουν να εξαλείψουν το Εκλογικό Κολλέγιο, η μαγική φόρμουλα του Μπάιντεν για τη δημιουργία συντριπτικών συνόλων ψήφων σε μια χούφτα πόλεων θα πρέπει να κάνει τους Δημοκρατικούς ασυναγώνιστους.

4. Ο Μπάιντεν κέρδισε παρά τις απώλειες των Δημοκρατών παντού

Ο Ράντι Ντε Σότο σημείωσε στο The Western Journal ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν σχεδόν ο μόνος κατεστημένος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που έχασε την επανεκλογή του ενώ το κόμμα του κέρδισε έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων». Τώρα αυτό είναι ένα θαύμα Μπάιντεν!

Το 2020, οι πολιτικές εκθέσεις The Cook και οι The New York Times αξιολόγησαν 27 έδρες ως ανατινάξεις που πηγαίνουν στην Ημέρα των Εκλογών. Αυτή τη στιγμή, οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να έχουν κερδίσει και τους 27 . Οι δημοκράτες απέτυχαν να ανατρέψουν ένα ενιαίο κοινοβούλιο, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι γύρισαν τόσο τη Βουλή όσο και τη Γερουσία στο Νιού Χάμσαϊρ και επέκτειναν την κυριαρχία τους σε κρατικά νομοθετικά σώματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Christina Polizzi , εκπρόσωπος της Επιτροπής Δημοκρατικής Νομοθετικής Εκστρατείας, έφτασε στο σημείο να δηλώσει: «Είναι σαφές ότι ο Τραμπ δεν είναι άγκυρα για τους Ρεπουμπλικάνους νομοθετικούς υποψηφίους. Είναι σημαντήρας. " Εκπληκτικά, ο Μπάιντεν νίκησε τον άντρα που ανέβασε όλους τους άλλους Ρεπουμπλικάνους στη νίκη. Τώρα αυτό είναι ιστορικό!

5. Ο Μπάιντεν ξεπέρασε την κυρίαρχη πρωταρχική ψηφοφορία του Τραμπ

Στο παρελθόν, τα αρχικά σύνολα ψήφων ήταν εξαιρετικά ακριβή στην πρόβλεψη των νικητών των γενικών εκλογών. Ο πολιτικός αναλυτής Ντέιβιντ Τσάπμαν τόνισε τρία ιστορικά γεγονότα πριν από τις εκλογές.

Πρώτον , κανένας κατεστημένος που έχει λάβει το 75% της συνολικής πρωτογενούς ψήφου δεν έχει χάσει την επανεκλογή. Δεύτερον , ο Πρόεδρος Τραμπ έλαβε το 94 τοις εκατό των πρωταρχικών ψήφων, το οποίο είναι το τέταρτο υψηλότερο όλων των εποχών (υψηλότερο από τον Ντουάιτ Άιζενχαουερ, Νίξον, Κλίντον ή Ομπάμα). Στην πραγματικότητα, ο Τραμπ είναι μόνο ένας από τους πέντε κατεστημένους από το 1912 και λαμβάνει πάνω από το 90% των πρωταρχικών ψήφων.

Τρίτον , ο Τραμπ έγραψε ρεκόρ για τις περισσότερες κύριες ψήφους που έλαβε ένας κατεστημένος φορέας όταν περισσότερα από 18 εκατομμύρια άτομα αποδείχθηκαν γι 'αυτόν το 2020 (το προηγούμενο ρεκόρ, που κατέχει ο Μπιλ Κλίντον, ήταν το μισό του αριθμού). Για να κυριαρχήσει ο Μπάιντεν στις γενικές εκλογές, παρά την ιστορική υποστήριξη του Τραμπ στις προκριματικές εκλογές, μετατρέπει στο μυαλό του τα στοιχεία των προηγούμενων εκλογών ενός αιώνα.

Ο Τζο Μπάιντεν πέτυχε το αδύνατο. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι πολλοί περισσότεροι δημοσιογράφοι δεν το επισημαίνουν.


πηγη


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: