Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τον Αιολικό Σταθμό στη “Μεγάλη Λούτσα”

Τα αιολικά ...υπό αμφισβήτηση

Η σιωπή πλέον είναι ενοχή!



Το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας  Νικόλαο Ντίτορα επισκέφθηκαν τη Δευτέρα, ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας συνοδευόμενος από το Δημοτικό σύμβουλο Δημήτριο Τόλια και την πρόεδρο του συλλόγου Ελικωνίων Χρύσα Καντά.

Η συνάντηση αφορούσε στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού στη θέση “Μεγάλη Λούτσα” στον Ελικώνα, στην οποία αντιδρούν σύλλογοι και φορείς της περιοχή, ενώ αρνητικά έχει εκφραστεί και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων.

Η επένδυση έχει πάει προς έγκριση και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση μετά το πράσινο φως που άναψε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν  επίσης ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Χωροταξικής &Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κώστας Παππάς και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας Κώστας Παπαδημητρίου.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης ενημερώνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ελικωνίων καλώντας την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της Βοιωτίας να πάρουν θέση και να ζητήσουν μέσω του περιφερειακού Συμβουλίου, στην επόμενη συνεδρίαση του, την ανάκληση της απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος.


Η ανακοίνωση του Συλλόγου:
Επισκεφθήκαμε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου , μαζί με τον δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα τον Συντονιστή κ. Ν. Ντίτορα και το Διευθυντή κ. Κ. Πασσά της Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα των ανεμογεννητριών στη Μεγάλη Λούτσα Ελικώνα. Αφού καταθέσαμε τις απόψεις μας ο Συντονιστής μας ενημέρωσε ότι η Αποκεντρωμένη ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και εφαρμόζει τους νόμους του κράτους.
Είμαστε στο παρά πέντε για να διορθώσει το λάθος της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ανακαλώντας την απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι : κα. Μπατζελή Κατερίνα, κ. Μελισσάρης Ιωάννης, κ. Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος και κα. Καραβασίλη Ιουλία έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά και τους καλούμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί μας!
Ζητάμε από την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα. Φανή Παπαθωμά καθώς και από τους Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού μας :
κ. Μπακομήτρο Κωνσταντίνο, κ. Περγαντά Ιωάννη, κ. Σπύρο Νικολάου,
κα. Κοροπούλη – Κατσιμίχα Βασιλική, κ. Δρένιο Σωτήριο,
να σπάσουν τη σιωπή τους και να τοποθετηθούν άμεσα.
Ακόμα και την ύστατη στιγμή πρέπει να συνταχθούν και να υποστηρίξουν τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες εκπροσωπούν μέσα από τις θεσμικές τους θέσεις.
Η σιωπή πλέον είναι ενοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: