Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

"ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ" (του Δήμου Παπαδήμα)

Πρόσφατα ο αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α  Κωνσταντίνος Φλώρος κατά την ομιλία στην τελετή αναλήψεως των καθηκόντων του , δήλωσε ότι ο μοναδικός τρόπος αποτροπής είναι να προετοιμαστούμε για πόλεμο. Μπράβο στρατηγέ ! έπραξες το καθήκον σου πολύ σωστά. 


Από τα υπεύθυνα χείλη σου έμαθε ο ελληνικός λαός την σκληρή αλήθεια τη στιγμή που αναλαμβάνεις να διαφυλάξεις την ελευθερία του λαού μας και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας .

Δεν υιοθέτησες την στάση των προκατόχων σου , να γίνεις ευήκοος της πολιτικής ηγεσίας που συνιστά “μούγγα και παραλλαγή” στα φερσίματά της αναθεωρητικής Τουρκίας σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. 
Μίλησες τη γλώσσα των Σπαρτιατών γιατί μόνον αυτή καταλαβαίνουν οι Μογγόλοι.

Στα δωδεκάμισί μου χρόνια με το ξύλινο όπλο μου υπερασπίστηκα την σκλαβωμένη μου πατρίδα. Στα 24 χρόνια μου ως έφεδρος αξιωματικός μου απονεμήθηκε εύφημος μνεία για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσέφερα , όπως αναφέρεται σε αυτή , στο στράτευμα και εν εφεδρεία μου απονεμήθηκε ο μεγαλύτερος βαθμός που αποδίδεται σε έφεδρο αξιωματικό. 

Ως πολίτης και στα 90 χρόνια μου νοιάζομαι και επαγρυπνώ για την ασφάλεια της χώρας μου. Με τα άρθρα μου στον τοπικό τύπο προσπαθώ να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για τους κινδύνους που περιζώνουν την πατρίδα μας στο γεωστρατηγικό σταυροδρόμι της υδρογείου που βρίσκεται. 

Πάντα με την διαχρονική συμβουλή των Λατίνων : “ si vis pacem , para bellum ” ( αν θέλεις ειρήνη , προετοιμάσου για πόλεμο) .
Αυτό που πολύ σωστά διακήρυξε και ο αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α στο λόγο του ίσως βρεθούν κάποιοι αναγνώστες να μου πουν ότι αυτά τα θέματα τα διαχειρίζεται η αρμόδια πολιτική και στρατιωτική ηγεσία .

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια λυπηρά γεγονότα απέδειξαν ότι οι επί της αμύνης αρμόδιοι για προσωπικό χρηματισμό η ψηφοθηρικούς λόγους αλλά και από πιέσεις των “άσπονδων συμμάχων μας” ,  απαξίωσαν την άμυνα της πατρίδας μας και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας. 
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν τα γραπτά μου .
Με τα άρθρα μου στον τοπικό τύπο από το 2009 στο 2020 προσπαθώ να ενημερώσω για τις πραγματικές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων. 
Για τα , τελευταίας τεχνολογίας , οπλικά συστήματα που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά αξιολογώντας τα , σε απόδοση , κόστος , καταλληλότητα , που στην υπηρεσία των ενόπλων δυνάμεων θα εξασφάλιζαν την αποτροπή. 

Τις γνώσεις μου αντλώ από τα παγκοσμίου φήμης γεωστρατηγικά περιοδικά  Jane’ s weekly magazine(Αγγλικό) , Defence news (Αμερικανικό) και από τον έγκριτο ελληνικό περιοδικό “Στρατηγική”. 
Σαν έφεδρος αξιωματικός μετεκπαιδεύτηκα στην αμερικανική JUSMAG ( που είναι υπηρεσία εκπαίδευσης των στρατών που η Αμερική προμηθεύει με στρατιωτικό υλικό και υποστηρίζει στην χρήση του). 
Τα χρόνια της υπηρεσίας μου 1952 – 1954 το πολεμικό υλικό χορηγείτο δωρεάν από τα αποθέματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων αλλά όχι πάντοτε το καταλληλότερο για τις δικές μας ανάγκες. 

Ποτέ οι Αμερικανοί δεν ικανοποίησαν τις διαχρονικές μας απαιτήσεις να μας χορηγήσουν τέσσερα αντιτορπιλικά Arleigh Burke , 400 τεθωρακισμένα TOMA Bradley , βλήματα sms3 των 300 χιλιομέτρων για το αντιαεροπορικό μας σύστημα  Patriot pac III .
Διαθέτουμε τα SM2 βλήματα των 170 χιλιομέτρων και τις συστοιχίες ΠΕΠ Millards που μας χορήγησαν και αποδείχτηκαν ακατάλληλες για τα ελληνικά δεδομένα μετά από την αξιολόγησή τους από ομάδα αξιωματικών μα που μετέβησαν στις ΗΠΑ για το λόγο αυτό.
Για τα 400 Αμερικανικά άρματα μάχης Abrams M1A1 που ενέκριναν την προμήθειά τους η ακύρωση της σύμβασης καθώς λέγεται προήλθε από την δική μας πλευρά μετά από παρέμβαση της Γερμανίας που καθορίζει πλέον τα οπλικά μας συστήματα καθώς και των δικών μας “πιράνχας” που συντηρούνται από την κατασπάραξη των προμηθειών των εξοπλισμών.

Είναι πάγια η επιδίωξη των Αμερικανών να μη επιτρέψουνε ποτέ την ισοπλία η υπεροπλία των δικών μας στρατιωτικών δυνάμεων έναντι των τούρκων για δικούς τους γεωστρατηγικούς και οικονομικούς λόγους. Η δύναμη αποτροπής των σημερινών κρατών δεν είναι πλέον αποτέλεσμα πληθυσμιακής υπεροχής ,  αλλά οικονομικής υπεροχής και κατάλληλου εξοπλισμού. Μια πρόσφατη απάντηση του Νετανιάχου , πρωθυπουργού του Ισραήλ των 8 εκατομμυρίων ψυχών στις απειλές του Χίτλερίσκου Ερντογάν των 80 εκατομμυρίων Τούρκων τα λέει όλα..
Το Ισραήλ είναι σήμερα μια πυρηνική δύναμη με καλή οικονομική θέση στην παγκόσμια αγορά.

Κάπως έτσι έπρεπε να απαντήσουμε κι εμείς στον Ερντογάν και όχι να διαλύσουμε την υποτυπώδη πολεμική μας βιομηχανία και να εξάγουμε τις χιλιάδες των φωτισμένων επιστημόνων σαν μετανάστες στα ερευνητικά κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης. Μήπως όμως είμαστε ο λαός που γελοιογραφεί ο Aρκάς : “Ο λαός που έχει το αλάνθαστο ένστικτο στο να ξεχωρίζει αμέσως τους ψεύτες , τους απατεώνες και τους τυχοδιώκτες και να τους δίνει την εξουσία..”; 

Όλοι υπουργοί εθνικής άμυνας από τη μεταπολίτευση και μετά, Τσοχατζόπουλος , Βενιζέλος, Παπακωσταντίνου, Καμμένος οδήγησαν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας στην απαξίωση .
Εγκατέλειψαν τα υπάρχοντα οπλικά συστήματα αναβάθμητα άνευ ανταλλακτικών, ασυντήρητα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των χειριστών τους. Δεν προέβησαν σε καμιά αγορά σύγχρονου πολεμικού υλικού. Με την πολιτική ηγεσία να διακηρύττει ψευδώς ότι ή άμυνά μας καλά κρατεί αφού έχουμε με το μέρος μας το διεθνές δίκαιο , την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ (εδώ γελάμε). Χωρίς να διατίθενται επαρκείς οικονομικοί πόροι για την χωλαίνουσα αποτροπή παρά μόνο ελάχιστοι που αφορούν σε παραλαβές παραγγελιών πολεμικού εξοπλισμού μέχρι το 2028. Και μάλιστα την στιγμή που η αναθεωρητική Τουρκία εντός του 2020 , παραλαμβάνει από τα ισπανικά ναυπηγεία το ελικοπτεροφόρο Anadolu.

Επίσης να σημειωθεί ότι από την εγχώρια πολεμική της βιομηχανία , που δημιούργησε η Τουρκία με επενδύσεις σε ποσοστό 51% των συμμάχων ( και δικών μας συμμάχων ) Αμερικανών, Ισπανών, Γερμανών, Ιταλών και Γάλλων καθώς και με εισαγόμενη τεχνολογία , παραλαμβάνει τα πρώτα ελικόπτερα εγχώριας παραγωγής της , τα IO9 T70 Blackhawk.
Σε αντιπαράθεση αυτών η ελληνική αεροπορία στρατού εφοδιάστηκε από τους Αμερικανούς με αναγνωριστικά ελικόπτερα κατάλληλα για scrap..

Οι Τούρκοι εξοπλίζονται με δυνάμεις αεραποβάσεων στα ελληνικά νησιά και εμείς προβαίνουμε στην αγορά υποηχητικών αντιπλοϊκών πυραύλων NSM της Νορβηγικής Kornsberg των 150 χιλιομέτρων, την ίδια στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας Ινδορωσικών υπερηχητικών πυραύλων BRAHMOS των 2,5 mach , βάρους 2,5 τόνων σε καλύτερη τιμή και με διπλάσιο βεληνεκές…Προς τι λοιπόν αυτή η άστοχη απόφαση ;
Στο προηγούμενο άρθρο που έγραψα ότι οι ευήκοοι των ξένων είναι προδότες. Υπήρξαν όμως και πολιτικοί καθώς και υπουργοί εθνικής άμυνας που ενήργησαν για το συμφέρον της πατρίδος μας με τις γνωστές συνέπειες. Οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε τι έπαθε ο Κώστας Καραμαλής που παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος από υπουργός εθνικής άμυνας την επόμενη μέρα “αναβαθμίστηκε” σε υπουργό αθλητισμού . Ο υ/ΕΘ.Α Αποστολάκης αποστρατεύτηκε άρον άρον . 
Quo vadis Domine ? Διαχρονικό το ερώτημα του Αποστόλου Παύλου..

Αν με ρωτήσουν οι βολεμένοι του συστήματος που θα βρεθούν τα χρήματα για την αγορά των πανάκριβων οπλικών συστημάτων θα απαντήσω πως , πρώτα από όλα , να αναιρέσουν την παράγραφο των μνημονίων που δεσμεύει την χρηματοδότηση της άμυνας, διότι η άμυνα των συνόρων της Ελλάδας είναι και εκείνη της Ευρώπης. Η ευρωπαϊκή συμμαχία θα πρέπει εσαεί να παραμένει ετεροβαρής σε βάρος της χώρας μας ;

Δύο ηγέτες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, τελείως διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, έλαβαν διαφορετικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν παρόμοιες επείγουσες καταστάσεις . 

O μεν πρώτος για να προετοιμάσει την πατρίδα μας για πόλεμο δημοσίευε στις εφημερίδες της εποχής πως ο τάδε κύριος ή τάδε επιχείρηση δώρισε στον έρανο υπέρ της αεροπορίας και ο “δωρητής” το μάθαινε από τα δημοσιεύματα καθώς και το ποσόν της “δωρεάς” του.. Φυσικά δεν διανοείτο να το αμφισβητήσει σε καμία περίπτωση . 

Ο δεύτερος δε , για να σταματήσει την κλοπή που μάστιζε τον σκλαβωμένο λαό μας προέβη στην παραδειγματική εκτέλεση συντρόφου του αντάρτη , επειδή έκλεψε για να φάει μια κότα από το σπίτι που τους είχε φιλοξενήσει το προηγούμενο βράδυ.

Ας απλώσουν την χείρα για βοήθεια στον απόδημο ελληνισμό . Ας πείσουν τους Έλληνες εφοπλιστές πως οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες δεν νοιάζονται για την τσέπη τους αλλά για την άμυνα και την σωτηρία της πατρίδας μας.

Ας δώσουν δείγμα γραφής με περιορισμό στις ανούσιες και ανώφελες φιέστες . Ας περιορίσουν τα ρουσφετολογικά και πολλάκις μη ανταποδοτικά δημόσια έργα (χαρακτηριστικό στην περιοχή μας να ενώνεται η Βουνιχώρα με το Γαλαξίδι με τρεις δρόμους , ισάριθμους με αυτούς που ενώνουν το Σερνικάκι με την Άμφισσα!)

Τουλάχιστον 15 δις ευρώ πρέπει να δαπανηθούν για την άμυνα της χώρας την τρέχουσα τετραετία με ταυτόχρονη υπέρβαση του όρου της συμφωνίας CAATSA (Countering Americas Adversaries Through Sanctions Act) που προβλέπει οικονομικές κυρώσεις , οι οποίες επιβάλλονται σε χώρες εχθρικά διακείμενες προς τις ΗΠΑ ή σε χώρες οι οποίες έχουν εμπορικές συναλλαγές με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία ..

Ακριβώς όπως μπόρεσαν και άλλες χώρες να αντιπαρέλθουν , μεταξύ των οποίων και η Τουρκία που κατ’ αυτόν τον τρόπο προμηθεύτηκε ή υπέγραψε συμφωνίες για αποτελεσματικότερα ή και φθηνότερα οπλικά συστήματα με ανταγωνιστές των Η.Π.Α.

Ας θυμηθούν επιτέλους τα “λαμόγια” τα λόγια του Σωκράτη (  Πλάτωνος Κρίτων, 51α, 51β )
 «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.»

Ιτέα , Φεβρουάριος 2020 
Δήμος Γ.Παπαδήμας , αισίως στα 90..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ ΚΟΠΡΟΣ@@ΛΟ,ΠΟΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ "ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΠΛΙΖΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ",ΑΠΑΝΤΗΣΕ: "ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΜΕ".ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

.ποτέ δεν θέλησαν.μονο έκαναν πάντα τον λαό να τους θέλει.
.με την παιδεία και τον πολιτισμό στα μέτρα τους.