Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: "4 χρόνια Εθνολογικό & Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού- Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου"


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             ΑΜΦΙΣΣΑ 16.12.2019
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                    
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                    
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 32/2019



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4 χρόνια Εθνολογικό & Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού-
Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου  

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρισσού, στους φιλόξενους χώρους του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού-Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου, το μεσημέρι της 15ης Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών λειτουργίας του Μουσείου.

       Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας, κ. Γεώργιος Δελμούζος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χρισσού, κ. Αστερινός Δημητρίου. Και οι τρεις εξήραν την προσφορά του συλλέκτη και δωρητή κ. Ηλία Δαραδήμου και αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα του Μουσείου.

       Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο η Ομότιμη Καθηγήτρια Λαογραφίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου των Αθηνών, κ. Κατερίνα Κορρέ- Ζωγράφου, που ανέπτυξε το θέμα «Η προσφορά των τοπικών μουσείων στον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό. Η περίπτωση του Μουσείου του Χρισσού», η οποία χαρακτήρισε το Μουσείο του Χρισσού, ως ένα από τα σημαντικότερα στο είδος του στον ελλαδικό χώρο.

       Ακολούθως ο κ. Δαραδήμος, αναφέρθηκε σε όσες και όσους συνέβαλαν στη δημιουργία και οργάνωση του Μουσείου που φιλοξενεί τη συλλογή του. Ευχαρίστησε τους παρόντες στην εκδήλωση πρώην Δημάρχους, κ. Νικόλαο Φουσέκη και κ. Παναγιώτη Καλτσή για τη συμβολή τους στην ίδρυση του Μουσείου. Την κ. Ελισάβετ Κοτσάνου- Ρομβοτσάνου, πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Μέριμνας του Μουσείου, την κ. Λέλα Μπακολουκά, την κ. Μαρία Φαίδα-Κοντοπρία, τον κ. Αστερινό Δημητρίου, τον Πρόεδρο κ. Μέγα Πέτρου και πολλά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρισσού.

       Ο κ. Δαραδήμος έκλεισε την εισήγησή του παρουσιάζοντας το νεοαποκτηθέντα πίνακα της συλλογής, μια ακουαρέλα του 19ου αι. με τίτλο ‘’Gulf of Galaxidi & Valley Crisso’’ (Κόλπος Γαλαξιδίου & Κοιλάδα Χρισσού).
Την εκδήλωση συντόνισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δελφών, κ. Νικόλαος Κατσικούλης. Παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Δελφών κ. Χρύσα Σεγκούνη και κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης.
Στην οργάνωση της εκδήλωσης συνέβαλαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρισσού και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Δελφών.

Από το Γραφείο Δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια: