Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΔΕΣΜΕΥΘΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ!... Αιτία : Η Πλατεία Θεάτρου Ιτέας

Σε εφαρμογή της υπ' αριθμόν 239/2017 Απόφαση του Αρείου Πάγου

   Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ήδη έχει ειδοποιηθεί ο Δήμος Δελφών (και ο Δήμαρχος) για αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση, καθ' όσον δεν υπήρχε άλλο ένδικο μέσο για την μη εφαρμογή αυτής της καταδικαστικής για τον Δήμο μας και για τους περιοίκους της Πλατείας Θεάτρου, αποφάσεως του Αρείου Πάγου.  Η δέσμευση των λογαριασμών έγινε, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση της εξ Αμφίσσης οικογενείας Παπαθανασίου για τα υποτιθέμενα δικαιώματά της επί της Πλατείας.  Και το "μάρμαρο", δεν θα πληρωθεί μόνον από τον Δήμο, αλλά και από τους περίπου 40 ενεχομένους στην υπόθεση, περιοίκους της Πλατείας.  Απλά στον Δήμο Δελφών αναλογεί το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος (περί το 1 εκ. ευρώ), από τα 2,2 εκ. ευρώ τα οποία είναι η συνολική επιδίκαση στο αίτημα των κληρονόμων Παπαθανασίου.


Σύντομο ιστορικό :
Μετά από την δευτέρα και έκνομη πράξη αναλογισμού η οποία επραγματοποιήθη από την Πολεοδομία του Νομού Φωκίδος το 1995 (ακόμη ...ψάχνουν να εύρουν ποίος "υπεύθυνος" την είχε υπογράψει), ώ! του θαύματος, η πλατεία αλλάζει ιδιοκτήτη και εμφανίζονται στο προσκήνιο, οι κληρονόμοι της οικογενείας Παπαθανασίου.  Να σημειώσουμε ότι η πρώτη πράξη αναλογισμού είχε πραγματοποιηθεί το 1961 και όταν εδόθη η εντολή για την δευτέρα, ήταν ήδη εγκεκριμένη και οριστικοποιημένη χωρίς ενστάσεις, ενώ όλες οι δικαστικές απόπειρες οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί έως και εκείνου του χρονικού σημείου από του κληρονόμους, είχαν αποτύχει.
  Όταν όμως και σε εφαρμογή των δικαιωμάτων τα οποία τους αναγνώριζε η β' πράξη αναλογισμού, επιχείρησαν να εγγράψουν την πλατεία ως περιουσιακό τους στοιχείο στο Κτηματολόγιο, ο τότε Δήμαρχος του τότε Δήμου Ιτέας Αριστείδης Παπαλάϊος, συμβολαιογράφος στο επάγγελμα, παρ' ότι ενημερώθη και από τους περιοίκους της Πλατείας για την εγγραφή στο Κτηματολόγιο, δεν κατέθεσε εμπροθέσμως ένσταση κατά αυτής της πράξεως, με αποτέλεσμα, να αρχίσει ένας νέος δικαστικός αγώνας από τους κληρονόμους, για την χρηματική αποζημίωσή τους (τουλάχιστον).

   Και φθάνουμε στο 2013, όπου συζητείται η υπόθεση στο Εφετείο Λαμίας.  Ο τότε Δήμαρχος του Δήμου Δελφών Νικόλαος Φουσέκης, γραπτώς και εγκαίρως ειδοποιεί την τότε αντιδήμαρχο της Δ.Ε.Ιτέας Γιώτα Λαΐνη-Κολιαλή και τον τότε θεματικό αντιδήμαρχο επιφορτισμένον με τον έλεγχο της Υπηρεσίας Δομήσεως (Πολεοδομία) του Δήμου Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, να πράξουν τα δέοντα.

Αποτέλεσμα : Ο Δήμος Δελφών, να μη παραστεί και να μην εκπροσωπηθεί με Τεχνικό Σύμβουλο στο συγκεκριμένο δικαστήριο και οι δικαστές να πεισθούν από έναν "εμπειρογνώμωνα" τον οποίον ενεφάνισαν οι αντίδικοι, του οποίου το τοπογραφικό σχέδιο για τα περιουσιακά στοιχεία των εντολέων του, περιελάμβανε την ...μισή Ιτέα!

  Τον δήμο ανέλαβε το 2015 ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, του οποίου οι εκπρόθεσμες και "ελαφρά τη καρδία" ενέργειές του, σε συνδυασμό με την αδυναμία του να αναστρέψει την ροή του δυσμενούς (οικονομικού) κλίματος για τον Δήμο και τους περιοίκους, οδήγησαν στο να απορριφθούν όλες οι (υποτιθέμενες) παραστάσεις του Δήμου στον Άρειο Πάγο και όλες οι ενστάσεις τις οποίες κατέθεσε ο αναλαβών την υπεράσπιση του Δήμου  δικηγόρος.

  Αυτή η εξέλιξη των δεσμεύσεων των Τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου μας, θα γιγαντώσει τα οικονομικά του προβλήματα και πλέον, εάν δεν υπάρξει πολιτική παρέμβαση, η θητεία του νέου Δημάρχου ξεκινά, με τους χειρότερους οιωνούς.

Ειρωνεία της τύχης :
Ο νύν Δήμαρχος, ήταν ο τότε αντιδήμαρχος-επόπτης, της Υπηρεσίας Δομήσεως (Πολεοδομία) και η μη εφάνισή της στο Εφετείο Λαμίας για να υπερασπισθεί τα δικαιώματα της Ιτέας επί της πλατείας, εδημιούργησαν την σημερινή δυσμενή κατάσταση.
  Και εάν ο Δήμος Δελφών, αδιαφορεί για την απώλεια 1 εκ. ευρώ από τα ταμεία του, δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για τους 40 δημότες του, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το υπόλοιπο ...μάρμαρο;... 

Και τώρα, τι γίνεται;...

πηγή

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1) Γιατί ο τότε Δήμαρχος Ιτέας Αριστείδης Παπαλάϊος δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα ένσταση;

2) Γιατί ο Δήμος Δελφών δεν εμφανίστηκε στο Εφετείο Λαμίας;

Για κοιτάξτε μη τυχόν και έχουν πουληθεί τα σπίτια σας με τους αρχόντους του τόπου μας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ.ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΕ Κ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΖΕΙ.ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ?ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ?Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ Κ ΤΑ ΧΡΕΗ ΘΑ ΠΑΝΕ Σ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Ρε μην σκατε. Ο Δήμος Δελφών χρωστάει άλλα 30.000.000 στην ΕΥΔΑΠ και δεξια και αριστερά. Τα τζιμάνια μας θα βάλουν ανεμογεννήτριες και στο κάστρο στην Άμφισσα και σε εκείνα τα παλιομάρ4μαρα στους Δελφούς και θα τα ξεχρεώσουμε. Δεν είδατε τι λέει ο Αναγνωστόπουλος ο Λουκάς; Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη. Μέχρι εκεί τους φτάνει και εμείς εξακολουθούμε να τυς ψηφίζουμε. Μπράβο μας, και μην φοβάστε. Όσο κοιμόμαστε και αυτοί κάνουν ότι τους κατεβάζει το όσο μυαλό μπορεί να έχουν ή ότι γεμίζει τις τσέπες τους, θα πηγαίνουμε κατά διαόλου. Όσο θέλετε κοιμηθείτε ακόμα. Όλοι στο δρομο που χάραξαν οι Δεσφινιώτες. Και αυτοί νομίζουν ότι είναι έξυπνοι ή πονηροί ή κάτι που δήθεν δηλώνει ότι κάτι δουλεύει μέσα στο κρανίο τους αλλά τα ζούνε πλέον τα χάλια τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Αριστείδης Παπαλάιος είναι συμβολαιγράφος, δηλαδή νομικός. Η αμέλεια που επέδειξε στον χειρισμό αυτής της υπόθεσης αποτελεί εγκληματική αμέλεια (όχι με την νομοτεχνική έννοια του όρου φυσικά). Οι λογαριασμοί του Δήμου Δελφών εδεσμέυθησαν, ήτοι δεν μπορεί να "σηκώσει" από τους λογαριασμούς ούτε ένα λεπτό του ευρώ μέχρι να εξαφανισθεί παν λείψανον του χρέους. Με άλλα λόγια καληνύχτα.

ΥΓ Δεν είμαι με το μέρος κανενός, αλλά, κύριοι της Καρτερίας, τα δικαιώματα της οικογενείας Παπαθανασίου δεν είναι υποτιθέμενα. Υπάρχει απόφαση αμετάκλητη. Ας ενδιαφερόταν όταν έπρεπε η δημοτική αρχή.
ΥΓ2 Δεν υπάρχει λόγος να τονίζετε την εξ Αμφίσσης προέλευση της οικογεγνείας αυτής. Υποδαυλίζετε τοπικιστικά πάθη. Είμαστε ένας Δήμος και μας χωρίζουν μόλις 13 χιλιόμετρα, δηλαδή μια γκαζιά.

Ανώνυμος είπε...

Ναι εξ Αμφισσης.
Σας πήραν τα σώβρακα οι βλάχοι όσο και να ειρωνευεστε. Και ακόμα και τώρα εσείς οι ανοιχτομυαλοι ψηφίζετε όλους αυτούς που ευθύνονται για όλα αυτά....

Ανώνυμος είπε...

Αναγάγετε ζήτημα μείζονος σημασίας σε τοπικιστικές ηλιθιότητες. Τα προβλήματα αφορούν όλους τους δημότες της περιοχή των Δελφών ανεξάρτητα καταγωγής και τόπου διαμονής τους.
Το αν η οικογένεια Παπαθανασίου έχει καταγωγή από Άμφισσα αυτό δεν είναι το θέμα που μερικοί εστιάζουν ως πρωτεύον. Εξ άλλου η κατοίκηση της Ιτέας έγινε από οικογένειες των γύρω περιοχών και συνεχίζει να γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΤΕΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΈΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ. Η ΙΤΕΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟ, Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ Η ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΧΑΖΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ. ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΠΕΊΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΩΝ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ Η ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ) ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΣΣΑ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΚΡΥΒΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΜΑΖΕΙ, ΚΑΙ Η ΔΕΣΦΙΝΑ ΘΑ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΙΤΕΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΣΩΝ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΗΜΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΠΩΣ Η ΘΙΣΒΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ, Η ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ) ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ.
Υ.Γ. Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΊΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΙΤΕΑ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΑΝΕΓΚΈΦΑΛΟ ΤΟΠΙΚΙΣΤΗ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ (ΧΩΡΙΌ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΥΤΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΠΟΛΗ), ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΚΛΕΊΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΗΜΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΆΛΗΞΗ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αν και έχω απαντήσει στο παρελθόν,πρέπει να σας θυμίσω τα εξής:Την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεση,παρακολουθούσε και είχε την νομική ευθύνη, ως εντεταλμένος δικηγόρος του Δήμου Ιτέας ο αείμνηστος συντοπίτης μας Γεώργιος Κάββουρας. Με υπόδειξή του λοιπόν,οποιαδήποτε ένσταση του Δήμου μας στο κτηματολόγιο χωρίς τίτλους κτήσης απέναντι στους αμφισβητούμενους από μας άλλά "όποιους" τίτλους διέθεταν οι αντίδικοι,θα ήταν δώρο που θα το χρησιμοποιούσαν υπέρ τους στο επικείμενο Εφετειακό δικαστήριο.
Την ίδια άποψη ακριβώς είχε και ο δικηγόρος των περιοίκων της Πλατείας κ. Αθαν. Σανιδάς.
Απόδειξη της ορθότατης αυτής γραμμής των δικηγόρων μας ήταν η δικαίωση μας στο Εφετείο και η απόφασή του που καθιστούσε τον Δήμο Ιτέας κύριο της Πλατείας Θεάτρου. Τον Δήμο Ιτέας(ο Γ.Κάββουρας ειχε φύγει απ'τη ζωή) εκπροσώπησε με απόλυτη επιτυχία ο κ.Αθ. Σανιδάς.
Επομένως ο τότε Δήμαρχος Αριστ.Η.Παπαλάιος,το έτος 2010 που έληξε η θητεία του,ειχε κερδίσει το Εφετείο και άφησε την Πλατεία Θεάτρου όχι όπως τη βρήκε αλλά στην κυριότητα του Δήμου.
Αυτά σε ό,τι με αφορά. Από το το 2011 και έπειτα δεν γνωρίζω λεπτομέρειες.
Ευχαριστώ
Αριστ.Η.Παπαλαιος

Ανώνυμος είπε...

Βαλε καμια τελεια ρε ξλια το πας σαν κουτσομπολα στο πεζοδρομιο..

Αριστ. Παπαλαιος είπε...

Ο τότε Δήμαρχος Ιτέας Αριστείδης Παπαλάϊος έκανε ό,τι έπρεπε και με τις σωστές και μεθοδικές οδηγίες των τότε δικηγόρων του Δήμου Ιτέας (αρχικώς του συντοπίτη μας αείμνηστου Γεωρ.Κάββουρα και ακολούθως του κ. Αθαν. Σανιδά) ΚΕΡΔΙΣΕ το Δικαστήριο, με την από 6-3-2009 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αμφισσας. Ετσι, την από δεκαετίες διεκδικούμενη πλατεία Θεάτρου, ο Παπαλάιος όταν έληξε η θητεία του την άφησε στην ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ.-
Αριστ.Ηλ.Παπαλάιος
Πρ. Δήμαρχος Ιτέας