Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Έφυγε απ την ζωή ο Ηλίας Π.Παπανδρέου ( της Ειρήνης Παπανδρεου )


Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Παπανδρέου –του Παναγιώτη και της Ειρήνης- Αρχιτέκτονας Μηχανικός γεννημένος στην Ιτέα το 1928. 
Ξεκίνησε από την αγαπημένη του Πατρίδα την Ιτέα, που δεν ξέχασε στιγμή όλη του τη ζωή, αγωνίστηκε και σπούδασε στην Αθήνα σε δύσκολους καιρούς Οικονομικά και στη συνέχεια Αρχιτεκτονική.

 Ο Ηλίας Παπανδρέου υπήρξε ένας περήφανος και ταπεινός άνθρωπος με κοφτερό μυαλό που μιλούσε άρτια την ελληνική γλώσσα, ήταν ένας αληθινός αλτρουιστής που μοίραζε απλόχερα τις -εξαιρετικά πλούσιες- γνώσεις και εμπειρίες του σε όλους μας. 
Δωρεές και έργα δικά του με κυρίαρχο το Γηροκομείο της πόλης μας- που μαζί με τον αγαπημένο του φίλο πατέρα Νικόλαο Παρασκευά οραματίστηκαν και στη συνέχεια εκείνος μελέτησε μέχρι τέλους-  έγιναν χωρίς καμιά ανταμοιβή, μόνο για την αγαλλίαση της ψυχής του και για την ανακούφιση των συνανθρώπων της αγαπημένης του γενέτειρας.
Μα πάνω απ’ όλα υπήρξε ένας υποδειγματικός γονιός για τα παιδιά του Παναγιώτη και  Ίρμα όταν πολύ νωρίς έχασε την σύντροφό του Κική, υπήρξε ένας πολύτιμος αδερφός για τα αδέρφια του Γιώργο, Λέτα και Ανδρέα  και για μας τα ανήψια του υπήρξε ένας υπέροχος θείος.
Με τον χαμό του κλείνει για εμάς ένας κύκλος μιας όμορφης ευλογημένης εποχής. Μας δίδαξες να είμαστε άνθρωποι, να μην ξεχνάμε από πού προερχόμαστε, να πορευόμαστε με θάρρος, κουράγιο, πίστη και αγάπη.
Θα μείνεις πάντοτε στη μνήμη μας,
Σαν ένας ξεχωριστός άνθρωπος που έντυσες τις ζωές μας με υπέροχες αναμνήσεις γεμάτες με το αστείρευτο χιούμορ σου!
Ειρήνη Γ. Παπανδρέου

Το 40ημερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του αγαπημένου μας
Ηλία Π. Παπανδρέου
Θα τελεσθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου και ώρα 10:30
Στην εκκλησία του κοιμητηρίου Παπάγου Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: