Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ… ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΠΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ)



Ένα παλιό κόλπο για τους εκάστοτε υποψήφιους Δημάρχους, Προέδρους ή Συμβούλους ήταν και είναι τα σημαδεμένα ψηφοδέλτια.

Μιας και ο τρόπος που διεξάγονται οι εκλογές δεν έχει αλλάξει και πολύ τα τελευταία 2.000 χρόνια (εκτυπωμένα ψηφοδέλτια, κάλπες με σφραγίδα, παραβάν, κτλ),  είναι σαν να κλέβεις εκκλησία, τα κόλπα παραμένουν αναλλοίωτα και εφικτά… Παρόλα αυτά καταδικάζουμε κάθε μορφή νοθείας και εκβιασμού από όπου και αν προσέχετε και γράφουμε αυτό το άρθρο ακριβώς για να ευαισθητοποιηθεί η κεντρική εξουσία και να αναβαθμίσει την εκλογική διαδικασία….
Κόλπο πρώτο: Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο είναι έγκυρα τα ψηφοδέλτια που ο σταυρός είναι χρώματος μπλε ή μαύρου. Κατά 99% στα εκλογικά κέντρα υπάρχουν μόνο μπλε στυλό οπότε μπορείτε να σταυρώσετε από πριν το ονοματάκι σας με μαύρο στυλό, να το δώσετε στον ψηφοφόρο που πίνει νερό στο όνομά σας και να τσεκάρετε την άλλη ημέρα αν είναι στο σακούλι…
Κόλπο δεύτερο: Σύμφωνα πάντα με τον εκλογικό νόμο είναι έγκυρα τα ψηφοδέλτια που ο σταυρός είναι πριν ή και μετά το όνομα του υποψήφιου. Το 90% πάντως βάζουμε τον σταυρό μπροστά. Για σίγουρα αποτελέσματα μαύρο σταυρό και μετά το όνομα μόνο εσείς θα έχετε…
Κόλπο τρίτο: Σύμφωνα πάντα με τον εκλογικό νόμο είναι έγκυρα τα ψηφοδέλτια που ο σταυρός είναι στο όνομα όχι των συμβούλων αλλά του Δημάρχου (μετράει υπέρ του κόμματος).
Μεταξύ μας προτιμάω αυτή την μικρή νοθεία στις εκλογές από το ό,τι κάνουν στην Αμερική με λογισμικά, και ψηφοδέλτια με τρύπες, και προγράμματα που βγάζουν τον Πρόεδρο αφού βγάλουν άκυρα τα μισά ψηφοδέλτια του αντιπάλου (όπως έγινε στην Φλόριντα για να βγει ο Μπους…)
Το κείμενο είναι από τον πολεμικό μας λάθος εκλογικό μας ανταποκριτή κύριο Μύρκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: