Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας – Δράση ERASMUS στην Ταρραγόνα της Ισπανίας.








Από τις 20 έως τις 24  Μαΐου στην παραθαλάσσια  Καταλανική  Ταρραγόνα πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση εκπαιδευτικών των 6 ευρωπαϊκών Σχολείων που συμμετέχουν στο διετές  Πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο « INCLUSIVE EDUCATION- BY DEFAULT OR BY DESIGN».
Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας συμμετείχαν ο Διευθυντής του Σχολείου Φουσέκης Νικόλαος και η εκπ/κός Αγγλικών  Σαββανή Νίκη.
Την Τρίτη, 21-5-19 το Institut Camplar,  το σχολείο που μας φιλοξενούσε , υποδέχτηκε τους εταίρους του και  πραγματοποίησε  μια θερμή  τελετή υποδοχής, στην οποία μαθητές και μαθήτριες μας παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Ισπανίας.
Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στις αίθουσες και τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος, και ενημερωθήκαμε για τη δομή και λειτουργία του Σχολείου καθώς και για  το πρόγραμμα  Συνεργατικής Μάθησης που εφαρμόζεται στη σχολική μονάδα τα τελευταία χρόνια.
Τις επόμενες μέρες  πραγματοποιήθηκαν από την Πρέσβειρα της Δράσης eTwinning στην Καταλονία Blanca Gimeno πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά  εργαστήρια e-Twinning με εξάσκηση στο TwinSpace , την συνεργατική  πλατφόρμα , στην οποία οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνεργάζονται από κοινού πάνω στα έργα τους.
Την  τελευταία μέρα , μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, ξεναγηθήκαμε στην πανέμορφη Ταρραγόνα, μια πόλη πραγματικό στολίδι της Μεσογείου! Η πόλη , η οποία απέχει μόλις 1 ώρα οδικώς από τη Βαρκελώνη, βρίσκεται στο κέντρο της λεγόμενης Χρυσής Ακτής ( Costa Dorada), ενώ, λόγω των άφθονων και σημαντικών ρωμαϊκών μνημείων αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2000.
Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο της Tarragona ,όπου μας καλοσώρισε η Υπεύθυνη Σχολικών Κτιρίων και ανταλλάξαμε  δώρα.
Μια ακόμη συναρπαστική εμπειρία αποτελεί η επίσκεψή μας στην  πρόβα μιας από τις πολλές ομάδες των διάσημων ανθρώπινων πύργων της Ταρραγόνα!
Επιστρέψαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις για το σχολείο που μας φιλοξένησε, τους καθηγητές που διοργάνωσαν με άψογο τρόπο τις δραστηριότητες και φρόντισαν για όλα, καθώς και για την όμορφη πόλη τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: