Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΑΜΦΙΣΣΑ... ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ




Με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί η κορύφωση του φετινού εορταστικού κύκλου για την επέτειο της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων.
Ο φετινός εορτασμός θα διαρκέσει πέντε μέρες, από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως την Κυριακή 14 του μήνα.
Την Κυριακή 14 Απριλίου είναι προγραμματισμένα τα θυρανοίξια του Μουσείου της Ελληνικής Επανάστασης στην οικία Πανουργιά. Θυμίζουμε ότι ο κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε παραστεί και προ τριετίας στην επέτειο του εορτασμού της Γιορτής της Πόλης.
Την παραπάνω πληροφόρηση παρέσχε ο Δήμαρχος Δελφών σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky. Αναφορικά με το Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι τα εκθέματα προέρχονται από συλλογές ιδιωτών κι από αναπαραγωγές από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. “Τα μουσεία είναι κάτι δυναμικό κι εξελισσόμενο”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δελφών και πρόσθεσε ότι τα εκθέματα του Μουσείου Ελληνικής Επανάστασης θα εμπλουτίζονται συν τω χρόνω.
“Το Μουσείο θα δώσει μια πολύ ωραία εικόνα για το τι έγινε στη Ρούμελη την εποχή του Αγώνα, ειδικά στις πρώτες δύσκολες μέρες”, ανέφερε και κατέληξε επισημαίνοντας πως εκθέματα της εποχής βρίσκονται στο Ναυτικό Ιστορικό Μουσείο, στο Εθνοφραφικό-Λαογραφικό Μουσείο-Συλλογή Ηλία Δαραδήμου στο Χρισσό κι αλλού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι καλά ο Φουσέκης που επι Δημαρχιας του αγοράστηκε το κτίριο και επι Δημαρχιας του πάλι σαν Δήμαρχος Δελφών έγινε και ωριμασε η μελέτη εντάχτηκε για χρημοτοδοτηση δημοπρατηθηκε και το παραλαβατε το 2014 Παναγιωτόπουλε σχεδόν ολοκληρωμένο. Ετσι δεν είναι?