Με απόφαση του (υπ. αριθμόν 739/2019) το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε στο σύνολο της την αγωγή του επιχειρηματία, Αλέξανδρου Καλιγαρίδη, για τον οποίο γινόταν λόγος στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ -του πρώτου κιόλας τεύχους της εφημερίδας- με τίτλο «Βαλίτσες με χρήμα, ρουσφέτια και στο βάθος ...κοριοί».
Σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο το δικαστήριο έκρινε ότι αφορούσε ένα μείζονος σημασίας ζήτημα και όλα όσα εμπεριείχε ήταν απολύτως αληθή, γινόταν αναφορά και στον ενάγοντα ως εμπλεκόμενου μέσω της εταιρείας του σε «ανύπαρκτα διαφημιστικά» που όμως είχαν πληρωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ με ένα εκατομμύριο ευρώ για την ...ενημέρωση του κοινού για τον ιό της γρίπης .
Πέραν όμως του γεγονότος της απόρριψης της αγωγής, γεγονός που πανηγυρικά δικαιώνει το Documento, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το εμπεριστατωμένο σκεπτικό της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας με πρόεδρο την πρόεδρο Πρωτοδικών, Ελένη Οικονόμου και εισηγήτρια την πρωτοδίκη, Ελένη Σφήκα .
Καθώς, όχι μόνο εξυμνεί την ερευνητική δημοσιογραφία και τα εμπεριστατωμένα συμπεράσματα της, αλλά προκειμένου να στοιχειοθετήσει, σχεδόν φράση τη φράση, την δικανική κρίση για απόρριψη της αγωγής χρησιμοποιεί εκτενή αποσπάσματα από το ηχητικό ντοκουμέντο, που αποκαλύψαμε στο πρώτο φύλλο μας, και στο οποίο ακούγεται ο τότε πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου να μιλάει για τα «σημεία και τέρατα» που γίνονταν στο Κέντρο. Για τις ποινικά κολάσιμες δηλαδή συμπεριφορές τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τις οποίες διώκονται σήμερα για κακουργήματα ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του.
Η απόφαση-κόλαφος για τον ενάγοντα στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ακριβώς σε αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο το δικαστήριο δεχόμενο ότι είναι ένα καθ’ όλα νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο, το χρησιμοποίησε ως γνώμονα προκειμένου να τεκμηριώσει το σκεπτικό του.
Χωρίς μάλιστα να γνωρίζει (γιατί δεν έχει επίκληση σε αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός από πλευράς Documento) ότι οι συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί διάλογοι, εμπεριέχονταν ως αποδεικτικά στοιχεία σε τουλάχιστον δύο δικογραφίες της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς -που πλέον διερευνώνται από την ανάκριση- για τα κακουργήματα για τα οποία διώκεται ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου και η... παρέα του στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Κι εδώ αβίαστα αναδεικνύεται το εύλογο ερώτημα :
*Πως είναι δυνατόν όταν με βάση αυτό το απολύτως νομιμοποιημένο ντοκουμέντο, από το οποίο αναδεικνύεται η διάπραξη βαρύτατων αδικημάτων, δύο εισαγγελείς-προϊστάμενοι μάλιστα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών - να σχημάτισαν δικογραφία και ακόμα χειρότερα να προχώρησαν στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη που το αποκάλυψε και το παρέδωσε στη Δικαιοσύνη;
Όπως ήδη έχει γράψει το Documento μετά την ολοκλήρωση την ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, ασκήθηκε πρόσφατα επί των ημερών του νέου προϊσταμένου, Ευάγγελου Ιωαννίδη, ποινική δίωξη σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη για χρήση προϊόντος υποκλοπής.
Την ίδια ώρα δηλαδή που:
*Η εισαγγελία διαφθοράς διερευνούσε το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τις παράνομες προσλήψεις και όχι μόνο, έχοντας ως αποδεικτικό στοιχείο το εν λόγω ντοκουμέντο, το οποίο αναλύθηκε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικού που πιστοποίησε ότι το άτομο το οποίο ακουγόταν να μιλάει για «σημεία και τέρατα» ήταν πράγματι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου.
*Ένα δικαστήριο, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας, αξιοποιούσε επίσης ως νόμιμο και ως άκρως σοβαρό στοιχείο τις συνομιλίες Παπαδημητρίου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ερευνούσε και αποφάσιζε να διώξει ποινικά τον... Κώστα Βαξεβάνη.
Περισσότερα πάντως για την επίμαχη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που κατηγορηματικά λέει ότι ο Κώστας Βαξεβάνης «ενήργησε από δικαιολογημένο ενδιαφέρον και συγκεκριμένα προς ενημέρωση των πολιτών για ένα μείζονος σημασίας ζήτημα που αφορούσε τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος» και μάλιστα στο σκεπτικό της κάνει χρήση εκτενών αποσπασμάτων από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Θεόδωρου Παπαδημητρίου, στο Documento που εκτάκτως αυτή την εβδομάδα θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο Σάββατο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου