Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Έσπασε το Ρεκόρ! Η Bugatti La Voiture Noire είναι το Ακριβότερο Νέο Αυτοκίνητο Όλων των Εποχών!

Οι φήμες βγήκαν αληθινές! €16,5 εκατομμύρια – με αδιανόητα τεχνικά χαρακτηριστικά…



Τι και αν δυσκολευόμαστε να προφέρουμε το όνομα της; Σημασία έχει ότι στην έκθεση της Γενεύης η Buggati παρουσίασε το καλύτερο και σίγουρα ακριβότερο αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ, τη La Voiture Noire. Οι λέξεις που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα για να περιγράψουμε τέτοια αυτοκίνητα, hypercar, supercar, εξωτικά και οτιδήποτε άλλο, απλά χάνουν την αξία τους. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι πολύ απλά, τέλειο!
Η La Voiture Noire είναι εμπνευσμένη από το προσωπικό αυτοκίνητο του ιδρυτή της εταιρίας Jean Bugatti, Type 57 SC Atlantic που χάθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ουσιαστικά είναι ένας φόρος τιμής σε μια αξέχαστη και ρομαντική εποχή της αυτοκίνησης.
Πίσω στο σήμερα όμως. Το αυτοκίνητο σύμφωνα με τη γαλλική εταιρία είναι το ακριβότερο που κατασκευάστηκε ποτέ καθώς στοιχίζει 11 εκατομμύρια ευρώ ενώ λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης η La Voiture Noire πουλήθηκε σε κάποιον άγνωστο κροίσο για το εξωφρενικό ποσό των 16.5 εκ. ευρώ!
Ο πρόεδρος της Bugatti Stephan Winkelmann αρκέστηκε να δηλώσει ότι πουλήθηκε σε έναν ένθερμο οπαδό της εταιρίας και τίποτα παραπάνω.
Εννοείται ότι πρόκειται για ένα και μοναδικό αντίτυπο που φτιάχτηκε οπότε και καταλαβαίνουμε την αξία που θα πάρει στο μέλλον.
Στα specs τώρα, η La Voiture Noire είναι ντυμένη με χειροποίητο ανθρακόνημα όπως η…ταπεινή Divo αλλά εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο εξεζητημένα. Ο κινητήρας είναι ένας κτηνώδης 16κύλινδρος σε σχήμα W, με 4 τούρμπο, 8.000 κυβικά, με απόδοση 1500 ίππων και 1600 Nm που σέρνουν ακόμη και…τραίνο!
Στον πανέμορφο εξωτερικό σχεδιασμό ξεχωρίζουν οι 6 εξατμίσεις που δένουν αρμονικά με το ενιαίο LED φωτιστικό σώμα που διατρέχει κατά πλάτος το πίσω μέρος.
Εντύπωση μας έκανε το φωτιζόμενο λογότυπο της Bugatti, για να μην αναρωτιέσαι αν βρεθείς πίσω της, στιγμιαία σε κάποιο φανάρι μόνο γιατί αλλιώς δεν…
Στο μπροστά μέρος, το πέταλο, σήμα κατατεθέν της εταιρίας, είναι ακόμη πιο έντονο ενώ τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα φτάνουν μέχρι τα φτερά. Όσον αφορά το εσωτερικό η Bugatti δεν έδωσε κάποια φωτογραφία αποφεύγοντας έστω να το περιγράψει.
Ελπίζουμε κάποια στιγμή να δούμε κάποια φωτογραφία της La Voiture Noire να κυκλοφορεί στο δρόμο ανάμεσα μας αν και με αυτή την αξία, αμφιβάλλουμε αν… θα βρεθεί ασφαλιστική εταιρία να την ασφαλίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: