Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Η ένοχη σιωπή Αναγνωστόπουλου και Δημάρχου συνεχίζεται…..

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για του Νίκου Δρόλαπα

του Νίκου Δρόλαπα


     Πάνω που δημοσίευσε την απάντησή του ο κ. Αναγνωστόπουλος, έστω και αν ήταν η πρώτη λίγο  πριν  την αποχώρησή τους από τον Δήμο, διαπιστώσαμε και πάλι ότι αρνούνται, αυτός και ο Δήμαρχος, να ενημερώσουν  τους Δημότες, αν και πλησιάζουν εκλογές, αν και έχουν τη βλάσφημη επιθυμία να θέσουν πάλι  υποψηφιότητα, για να βουλιάξουν ανεπανόρθωτα πλέον τον Δήμο και τη περιοχή μας.
     Αντί απαντήσεως, προτίμησαν να με υβρίσουν, να μου αποδώσουν ικανότητες τις οποίες δεν έχω, ούτε θα ήθελα να έχω, με αποκαλούν Γκέμπελς, μου καταλογίζουν  ότι λέω ψέματα, χωρίς να λένε πού. Και θέλοντας να διαψεύσουν τα αδιάψευστα στοιχεία που παραθέτω, λένε ψέματα  κάνοντας σε εμένα κριτική λες και ότι εγώ διοικώ και έχω την ευθύνη, κόπτονται να με οδηγήσουν στο χρονοντούλαπο και διερωτώνται εάν έχω έρεισμα στη τοπική κοινωνία για να διεκδικήσω δημοτικά αξιώματα.
     Όμως δεν θα τους αφήσω να παραπλανούν τους συμπολίτες μου. Αυτό τους καίει.  Γιατί δεν μπορούν να εξηγήσουν πως εξακολουθώ να βάζω πλάτη για το τόπο μου, με πίστη και συνέπεια, χωρίς να περιμένω τίποτα και από κανέναν, παρά το γεγονός ότι η πολεμική και η  εκδικητικότητα  που ασκούν εναντίον μου έχει κτυπήσει  κόκκινο….
     Εξακολουθούν για πέντε χρόνια να αποκρύπτουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Δήμου, τους λόγους,  που τους εμποδίζουν και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν και να δημοσιεύσουν τους ισολογισμούς πέντε ετών.  Παραπλανητικά, ο  παχυλά αμειβόμενος Αντιδήμαρχος οικονομικών, προσπαθεί να συγκαλύψει την αδυναμία αυτή λέγοντας ότι δήθεν αυτά τα έχει αναφέρει ο Δήμαρχος στη λογοδοσία του.
     Όμως, οι ισολογισμοί δεν είναι παραμύθι, είναι η σοβαρότερη οικονομική πράξη του κάθε νομικού προσώπου. Είναι ο καθρέπτης του Δήμου, στον  οποίο γυαλίζονται οι αιρετοί νυν και τέως και βλέπουν  το κατάντημα στο οποίο έχουν  οδηγήσει το τόπο.
     Σε ποια λογοδοσία έγινε αυτό και δεν το πήρε είδηση κανένας ;  Μία φορά το επιχείρησε ο Δήμαρχος, αλλά λόγω της μειωμένης αξιοπιστίας του, όσοι παρέστησαν δεν γέμιζαν ούτε περίπτερο και το σταμάτησε εκεί,  γιατί οι Δημότες έχουν βαρεθεί να ακούν λόγια χωρίς να γίνεται κανένα έργο.
     Για τους άκλειστους  ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ  ο κ. Αναγνωστόπουλος δεν λέει κουβέντα.  Προσπαθεί να μπερδέψει τους Δημότες με τις ασάφειες που λέει και γράφει.  
     Εάν πράγματι έχουν δημοσιεύσει από τον Δήμο έστω και έναν από τους  ισολογισμούς των πέντε τελευταίων ετών,  ας τον δημοσιεύσουν και πάλι, να τον δουν οι συμπολίτες μας και να μην πάνε με κρυφά χαρτιά στις εκλογές για να εισπράξουν τα δέοντα.
     Τι να δημοσιεύσουν όμως ;  απ΄ ότι φαίνεται άλλοι θα ανοίξουν τη χύτρα που βράζει και τότε να δούμε που θα τρέχουν να κρυφτούν ορισμένοι μεγαλοσχήμονες… 
     Μας διαβεβαιώνει, ότι πράγματι έχει συσταθεί Νομική Υπηρεσία στο Δήμο και ότι έγινε μείωση των δαπανών από αναθέσεις υποθέσεων σε δικηγόρους.
     Τόσο ψέμα ; 
      Αφού και ο ίδιος ο κ. Αναγνωστόπουλος το γράφει καθαρά, ότι προσλήφθηκε Δικηγόρος στο Δήμο  και όχι στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου.  Ο εν λόγω Δικηγόρος προσλήφθηκε με έμμισθη εντολή, του πληρώνει ο Δήμος τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές και αυτός εξακολουθεί να έχει δικαίωμα  άσκησης ελεύθερης δικηγορίας, να αναλαμβάνει δηλαδή υποθέσεις τρίτων, ενώ,  αν υπήρχε Νομική Υπηρεσία δεν θα είχε το δικαίωμα αυτό .
       Αλλά και ο Δήμος  εξακολουθεί να αναθέτει δικαστικές υποθέσεις σε άλλους δικηγόρους, όπως ανέθεσαν και στην αδελφή του δικηγόρο υπόθεση, για την οποία ‘’ ξέχασε’’ να διαψεύσει  ο τριπλός Αντιδήμαρχος.
     Τότε σε ποια οικονομία δαπανών αναφέρεται ο κ. Αναγνωστόπουλος ;  Σε ποια Νομική Υπηρεσία ;  Δεν γνωρίζει ότι για να συσταθεί ένα νομικό πρόσωπο στο Δήμο  χρειάζεται άλλη διαδικασία ;  Εν γνώσει του λέει ψέματα.
       Το έτος 2018 ίδρυσαν στο Δήμο  τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης  ( Δ.Ε.Υ.Α. )  και πρέπει να κατάλαβε ότι απαιτείται ξεχωριστή διαδικασία.  Στη συνέχεια δεν μπορούσαν να διαμοιράσουν το προσωπικό  του Δήμου,  η  Δ.Ε.Υ.Α.  να χρωστάει στο Δήμο  και να μην μπορεί να πληρώσει,  ο Δήμος να μην μπορεί να πάρει τα έσοδά του και να ευρίσκεται προ στάσης πληρωμών,  δηλαδή οι διοικούντες να μην μπορούν  να μοιράσουν δύο γαϊδάρων άχυρα.
      Τότε ίδρυσαν τη Δ.Ε.Υ.Α. χωρίς να το έχει ανάγκη ο Δήμος, μόνο και  μόνο για να διορίσουν κόσμο για ψήφους, να δώσουν θέση και σε άλλο σύμβουλο, για να πληρώνουν ενοίκιο  κτιρίου στο ΚΤΕΛ Φωκίδας προς αναπλήρωση των προβλημάτων  που δημιούργησαν σε αυτό, ύστερα από  τη παράνομη αδειοδότησή του με τη συνέργεια των  Παν. Ταγκαλή, του Δημάρχου και του Στάθη Κάπου από πλευράς Περιφέρειας, χωρίς να έχουν διανοιχθεί νόμιμα οι εκεί Δημοτικοί δρόμοι, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις προσκυρώσεως και αναλογισμού, χωρίς να έχουν αποζημιωθεί οι παρόδιοι ιδιοκτήτες που έχασαν τις περιουσίες και τα οικόπεδά τους,  για να εξυπηρετήσουν τους κολλητούς τους και να μην πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν. Σιωπούν και για το θέμα αυτό.
     Όσο δε αφορά τις χωρίς διαγωνισμό  απ΄ευθείας αναθέσεις εργολαβιών  στον πεθερό του, ο κ. Αναγνωστόπουλος ‘’θυμάται’’ μόνο τις δύο από τις πέντε που γνωρίζω εγώ, τα μπερδεύει λίγο  και ίσως  οι αναθέσεις να είναι περισσότερες, αφού προκύπτουν και άλλα ποσά.  Παραθέτω τους αριθμούς της δι@ύγειας που έχουν δημοσιευθεί και τα ποσά  :  ΑΔΑ : 7ΛΦ3Ω9Θ-Α4Γ ( 3.400 ευρώ ), 691ΗΩ9Θ-ΛΓ4( 6.900 ευρώ), 6ΑΗΑΩ9Θ-Δ48  (2.460 ευρώ), Ω5ΟΩΩ9Θ-ΦΧΟ ( 3.690 ευρώ ), 6ΥΜΔΩ9Θ-ΧΓ3 ( 2.000 ευρώ ).
     Αλλά, ας δώσουν  τους πίνακες με τα στοιχεία όλων των έργων και προμηθειών  χωρίς διαγωνισμό  με απ΄ ευθείας αναθέσεις για ολόκληρη τη πενταετία, που έγιναν  ή δεν έγιναν με την υψηλή έγκριση του Δημάρχου, την  υλοποίηση της κας  Ανδρεοπούλου  και τις πληρωμές του κ. Αναγνωστόπουλου, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες ανάθεσης, το πραγματικό κόστος, η ποιότητα, κλπ.   
     Για τα αναφερόμενα σε μένα, πράγματι με υποχρέωσαν  και κατέβαλα δικαστικά έξοδα για υπόθεση που παραπέμφθηκε από ένα δικαστήριο σε άλλο  που ήταν αρμόδιο  και αναμένεται απόφαση. 
      Έσπευσαν όμως να πληρώσω, όταν οι ίδιοι, με  συνεχείς παράνομες  δημοτικές αποφάσεις με οδηγούν  στα Δικαστήρια από τα οποία δικαιώνομαι και ζητώ αποζημιώσεις που δεν μου καταβάλουν και ενώ σε μένα εξαντλούν όλα τα δικαστήρια δεν συμβαίνει το ίδιο με τους κολλητούς τους, αλλά,  για λόγους…ανθρωπισμού  και  το  ‘’συμφέρον’’…του Δήμου, τα  ρυθμίζουν  καλύτερα  εξωδικαστικά και πληρώνουν  γρήγορα.
     Έφθασαν δε στο σημείο, να επιβάλλουν στο ξενοδοχείο της Άμφισσας τα τέλη παρεπιδημούντων  που εφαρμόζονται υποχρεωτικά μόνο σε τουριστικές περιοχές, επειδή οι Δήμοι αντιμετωπίζουν  λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών πρόσθετα έξοδα καθαριότητας, φωτισμού και εκτέλεσης πρόσθετων ειδικών έργων.  Η απόφασή τους  αυτή είναι καταχρηστική, εκδικητική και παράνομη και θα κριθεί στα δικαστήρια.
      Όμως, με αυτή την ενέργεια έδειξαν μία απύθμενη εκδικητικότητα σε περίοδο κρίσης με πρόσθετες επιβαρύνσεις και ένα πρωτάκουστο πρόστιμο στο αδιανόητο ποσοστό του 52 % επί της οφειλής. Είναι τόσο… εγκεφαλική η απόφαση αυτή και δείχνει πάρα πολλά….
     Φθάνουν δε στο σημείο  να ισχυρίζονται ότι γεμίζουν το ξενοδοχείο, όταν αφαιρούν από αυτό ακόμη και τους πελάτες που έχουν προβεί σε κρατήσεις.  Όλοι θυμούνται ότι για να εκδικηθούν το ξενοδοχείο άνοιξαν  ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ  το πολύπαθο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ  Άμφισσας αλλά και το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας και εγκατέστησαν εκεί τα συνεργεία των κινηματογραφιστών και άλλους επισκέπτες της πόλης.  Είναι να λυπάται κανείς για τα ποταπά μέσα που μετέρχονται, αιρετοί όντες…
      Ότι θέλουν ας κάνουν……  Εμείς  δεν περπατήσαμε τη ζωή μας σκυφτοί……
      Δεν γίναμε δυστυχείς αχθοφόροι μεγάλων συμφερόντων…
      Δεν είχαμε  ζωή κερασμένη από τον Λαό….  
            

Δεν υπάρχουν σχόλια: