Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Τα γυρίζει ο Άδωνις: Αν γίνει υπουργός... θα αναγνωρίσει την Βόρεια Μακεδονία




Μετά το χαστούκι που «έφαγε» για τη στήριξη των «τανκς του Μπογδάνου» στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγκάστηκε να βγάλει τη στολή του Μακεδονομάχου και να εμφανιστεί πιο θεσμικός, κοιτώντας μπροστά και προσδοκώντας μια υπουργική καρέκλα.
Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλέσει τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία». Τώρα όμως δηλώνει ότι αν γίνει υπουργός θα σεβαστεί τα συμφωνηθέντα μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ.
«Υπάρχει μια διεθνής συμφωνία, η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία δεσμεύει τα επίσημα όργανα του κράτους. Το πώς θα αποκαλεί καθένας ως πρόσωπο τη γειτονική χώρα είναι άλλο θέμα. Θα τη λέω Σκόπια, όπως έλεγα πάντα, το κράτος των Σκοπίων. Αν είμαι υπουργός σε επίσημη αποστολή θα σέβομαι όσα ορίζει η διεθνής συμφωνία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews24/7 στους 88,6 .
Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ άδειασε τον Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα Μπογδάνου, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη να δηλώνει:  «Η ΝΔ επιχειρεί να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες. Δεν μας ταιριάζει ούτε ο ακραίος λόγος ούτε εκείνος που δημιουργεί διαχωριστικές γραμμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: