Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Η ΠΡΩΤΗ ΠΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΙΤΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

O Κιρραίος Βάκης Καραχάλιος (παντρεμένος με την Ιτιώτισα Μόνικα Κελαϊδίτη)  και ο  συνεργάτης του Βαγγέλης είναι δυο νέοι επιχειρηματίες που αποφάσισαν να κάνουν τη διαφορά στον χώρο της πίτσας!

Έφτιαξαν την πρώτη πίτσα στην Ελλάδα με βιολογικό αλεύρι κάνναβης. Και μας εξηγούν πιο κάτω τι είναι αυτό το αλεύρι:
«Το βιολογικό αλεύρι κάνναβης που λαμβάνεται με την άλεση του σπόρων κάνναβης (Cannabis sativa) δεν περιέχει γλουτένη και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Το βιολογικό αλεύρι κάνναβης έχει γεύση καρυδιού και σκούρο χρώμα. Επειδή το βιολογικό αλεύρι hemp είναι ολικής αλέσεως, είναι πιο τραχύ στην υφή από ότι αλεύρι σίτου. Η βιολογική κάνναβη έχει την εξαιρετική ιδιότητα να περιέχει πλήρη πρωτεΐνη, περιέχει δηλαδή όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα, στις επιθυμητές μάλιστα αναλογίες. Η βιολογική κάνναβη έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης ω6 και ω3 λιπαρά σε ιδανική αναλογία! Είναι επίσης ένα από τα ελάχιστα τρόφιμα που περιέχει ω6 με GLA, ένα λιπαρό οξύ που θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικό για το σώμα»
Το μαγαζί τους βρίσκεται στα Περιβόλια Ρεθύμνου και ήδη η πίτσα με αλεύρι κάνναβης έχει γίνει το talk of the town στην ευρύτερη περιοχή.
Η νέα πίτσα θα περιέχει ζύμη, λάδι αλλά και φύλλα κάνναβις
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: