Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Η Αλεξία Μπακογιάννη πήρε αμοιβή από τον Λαυρεντιάδη 800.000 ευρώ



Η Αλεξία Μπακογάννη συνεργαζόταν με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη
Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου. Η Αλεξία Μπακογιάννη πήρε από τον Λαυρεντιάδη πάνω από 800.000 ευρώ για παροχή υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας. Η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη σήκωσε το καπάκι και αποκαλύπτονται σημεία και τέρατα.
Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Νέα Σελίδα» .  Η Αλεξία, η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, γράφει η εφημερίδα είχε αναλάβει κατά το παρελθόν τις δημόσιες σχέσεις της φαρμακοβιομηχανίας Αlapis, συμφερόντων του υπόδικου επιχειρηματία. Κι αν κάποιοι αναρωτιούνται πόσα πληρώθηκε η εταιρεία Aia Relate για τις υπηρεσίες της, τα ποσά προκαλούν ίλιγγο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, η εταιρεία της Αλεξίας έλαβε για πέντε χρόνια 741.468,2 ευρώ. Συγκεκριμένα, το 2007 η Alapis πλήρωσε 80.442,10 ευρώ, το 2008 140.668,31, το 2009 η προβολή της φαρμακοβιομηχανίας στοίχισε 220.299,29, το 2010 περισσότερα από 144.000, το 2011 115.000 ευρώ και το 2012, τη χρονιά που συνελήφθη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, 40.650 ευρώ. Φυσικά η εταιρεία Aia Relate είχε αναλάβει και τη Νεοχημική, η οποία ανήκε στον υπόδικο επιχειρηματία. Για το χρονικό διάστημα 2001-2012 η Αλεξία Μπακογιάννη πληρώθηκε με 76.585 ευρώ. Συνολικά δηλαδή η Αλεξία Μπακογιάννη πήρε από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για τις υπηρεσίες που του παρείχε πάνω από 800.000 ευρώ.
Οταν ο επιχειρηματίας συνελήφθη, η Αλεξία Μπακογιάννη κατέβασε από την ιστοσελίδα το όνομα της Alapis από τους πελάτες. Στενές σχέσης όμως με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είχε και ο πρώην σύζυγος της Αλεξίας Μπακογιάννη. Πρόκειται για τον Μανώλη Βάρσο, πρόεδρο χρηματιστηριακής εταιρείας. Υπήρξε και σύμβουλος του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία στις εταιρείες Νεοχημική, Alapis και στην Proton Bank. O χρηματιστής γνώριζε πολλά πράγματα για τις δραστηριότητες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που οδήγησαν στο γνωστό σκάνδαλο με την τράπεζα Proton, υποστηρίζει η «Νέα Σελίδα»..
Επαφές με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είχε όμως κι ένας από στενούς συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη. Πρόκειται για τον Τρύφωνα Κολλίντζα, ο οποίος είχε συλληφθεί για το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη, αφού ήταν ο υπεύθυνος της Proton Bank. Μάλιστα ο Τρύφωνας Κολλίντζας είχε μεταπηδήσει από τη Νέα Δημοκρατία στη Δημοκρατική Συμμαχία, όπου ηγούνταν η αδελφή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Ένα σημαντικό στέλεχος της ΝΔ, ο Διονύσης Μπεχράκης, διατέλεσε για μία πενταετία πρόεδρος του Δ.Σ. της ELFE.
Στις 14 Ιουνίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, προχώρησε στη στήριξη της Proton Bank με 100 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου. Επίσης εκείνο το χρονικό διάστημα πέρασε από Θερινό Τμήμα της Βουλής νομοθετική πράξη σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Οικονομικών επέτρεπε την τοποθέτηση διαθέσιμων του Δημοσίου σε οποιαδήποτε τράπεζα χωρίς να απαιτείται έγκριση πίστωσης από την επιτροπή. Ο άτυπος σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, Μιχάλης Πιτσιλίδης, είχε αναλάβει θέση στις εταιρείες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου τέσσερα Airbus της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας θα πουληθούν στον επιχειρηματία έναντι εξευτελιστικής τιμής. Μεταξύ των υπουργών που είχαν υπογράψει για την αγοραπωλησία ήταν και ο Μάκης Βορίδης, καταλήγει το ρεπορτάζ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ??? ΕΓΩ ????
ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ..ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ....