Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Γαλαξείδι Ιούλιος-Αύγουστος 2018 Μαθήματα Σύγχρονου Χορού με την Αγγελική Χατζή


Ο σύγχρονος χορός διευρύνει την αντίληψη μας για το σώμα, την κίνηση, το χώρο και τις δυνατότητες έκφρασης. Το αποτέλεσμα κινητικά έχει φυσικότητα, δυναμισμό και εκφραστικότητα. Ο σύγχρονος χορός αποτελεί την καλύτερη εξάσκηση καθως γυμνάζει όλο το σώμα ομοιόμορφα.
Τα μαθήματα θα έχουν ως βάση την τεχνική ''Release'' με επιρροές από άλλες σύγχρονες τάσεις κινητικής έκφρασης.
Η τεχνική Release στηρίζεται στη φυσιολογική μηχανική του σώματος μέσω της λειτουργίας των αρθρώσεων, της κατανομής τού βάρους και της εξοικονόμησης ενέργειας.
Το μάθημα θα περιλαμβάνει εξάσκηση λειτουργιών όπως χρήση της βαρύτητας και της ορμής του σώματος, αποδόμηση μελών του σώματος, ροή της κίνησης και της ενέργειας, αιώρηση, πτώση κ.α. με τη μορφή ασκήσεων.
Το τελευταίο μέρος του μαθήματος θα αφιερώνεται στη δημιουργία χορογραφίας, που θα εξελίσσεται σε κάθε μάθημα.

Η Αγγελική Χατζή είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και του Μεταπτυχιακού προγράμματος Dance Theatre Practice του LABAN Centre for Movement and Dance του Λονδίνου.
Ασχολείται με το χορό και το χοροθέατρο ως σκηνοθέτης, χορογράφος και χορεύτρια με σημαντικές παραστάσεις μεταξύ αλλων σε:
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Τεχνόπολις-Αθήνα, Family Business-Νέα Υόρκη, Palais de Tokyo-Παρίσι, Toynbee studios, Duckie, The Royal Vauxal Tavern, Chisenhale dance space-Λονδίνο, Μπιενάλε του Παραλόγου Castelvetro Di Modena,Θέατρο Πότλαχ, Φάρα Σαμπίνα-Ιταλία
angelikihatzi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: