Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

( ΦΩΤΟ από τις εκδηλώσεις) Φεστιβάλ Δελφών: ΣΗΜΕΡΑ 18/6 δεύτερη και τελευταία παράσταση στις 19:00: Αγαμέμνονας, Αισχύλος/Ευριπίδης.

Φεστιβάλ Δελφών 17/6:



Ο ουρανός κατέβαινε βαρύς από τον Παρνασσό. Έβρεχε, σταματούσε, έβρεχε, σταματούσε. Τριάντα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης τα ηλεκτρικά μηχανήματα ξεσκεπάζονται, οι βρεγμένες καρέκλες σκουπίζονται, ο ουρανός σκοτεινός αλλά ακίνητος, οι βράχοι των Φαιδριάδων περιμένουν σιωπηλοί, τι θα ταράξει τη σιωπή τους; οι Αθηναίοι ταξιδιώτες, αποφασισμένοι θεατές περιμένουν υπομονετικά κάτω από τη Ρωμαϊκή Αγορά, η παράσταση θα γίνει; Ναι! Το βιολί αρχίζει τον μυκηναϊκό του θρήνο, τα πουλιά τρελαίνονται και εναρμονίζονται με το βιολί, τώρα έχουμε έναν ολόκληρο χορό. Η δωρική ραψωδός (Λήδα Πρωτοψάλτη) ξεκινά την αφήγηση του αίματος, και ο Αγαμέμνονας κραυγάζει και οι Φαιδριάδες επαναλαμβάνουν, η Κλυταιμνήστρα δικαιολογεί το φόνο και οι Φαιδριάδες δικάζουν, οι κολώνες ζωντανεύουν το ανάκτορο, οι πέτρες ξυπνούν, ο δραματικός λόγος, ο ελληνικός έχει ακινητοποιήσει την καταιγίδα πάνω από τα κεφάλια μας και κρέμεται κι αυτή υπνωτισμένη. Τα καταφέραμε!!! (φώτος: Γ. Σπανός)

(ΣΗΜΕΡΑ 18/6 τελευταία παράσταση στις 19:00)

Αγαμέμνονας, Αισχύλος/Ευριπίδης. Μια συρραφή του Αγαμέμνονα του Αισχύλου και της Ιφιγένειας εν Αυλίδι του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή και μουσική σύνθεση Γιώργου Κουμεντάκη. Τρεις φωνές, δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός θα εξιστορήσουν την πορεία του βασιλιά των Μυκηνών απο την αφορμή του πολεμου μέχρι το τραγικό του τέλος. Η παράσταση θα γίνει με φυσικό φως στη Ρωμαϊκή Αγορά, στον συγκλονιστικό αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Ερμηνεύουν οι Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιώργος Παπαπαύλου και Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί). Ώρα έναρξης 7μμ, είσοδος για την παράσταση 6:30., περιορισμενος αριθμός εισιτηρίων. Ο αρχαιολογικός χώρος παραμένει ανοιχτός με το κανονικό του ωράριο, έως τις 8μμ. (Εισιτήρια στο χώρο: 10 ευρώ, 5 ευρώ μειωμένο) Βρέξει χιονίσει η παράσταση θα παραμείνει στη Ρωμαϊκή Αγορά, δε θα μεταφερθεί κάπου αλλού. Το τραινάκι ξεκινάει κανονικά από το Τουριστικό Περίπτερο στις 18:15 προς την είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου.
Dimitris Maramis III 







φωτο : Lampros Rodis

Μετά από τη δεύτερη, μυσταγωγική βραδιά, με τους σολίστες να δίνουν ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας και ευαισθησίας, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΕΛΦΩΝ παίρνει πια το δρόμο του. Σε έναν μαγικό τόπο, γεμάτο ενέργεια και συμβολισμούς και με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που τολμά να είναι διαφορετικό!!
Και επειδή ένα φεστιβάλ είναι κυρίως οι άνθρωποί του, τόσο οι καλλιτέχνες που το επισκέπτονται, όσο και οι συνεργάτες που δουλεύουν γι' αυτό, αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα η ευγένεια, το κέφι, η αγάπη και ο επαγγελματισμός που τους διακρίνει.
Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία για τη συνέχεια!!!
Σήμερα, στην ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, "Αγαμέμνονας" του Αισχύλου και "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" του Ευρυπίδη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή και μουσική Γιώργου Κουμεντάκη. Στις 19.00, με το φως της ημέρας ακόμα ...
Λίγες φωτογραφίες από χθες, με τα τελευταία ευχαριστώ στους ΣΤΕΦΑΝΟ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟ, ΘΟΔΩΡΗ ΤΖΟΒΑΝΑΚΗ και ΔΙΟΥΝΥΣΗ ΣΟΥΡΜΠΗ γι' αυτό που μας χάρισαν...
Photos by George Spanos!



 Γιώργος Χατζιδάκις, γιος του μεγάλου συνθέτη









1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ κουλτουρα αδελφακι μου εχει πεσει....
Δεν κοιτατε τα χαλια τις πολις που εμειναν 5 ξονοδοχεια ανοιχτα και 3 εστιατορεια....