Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Η Φώφη διαγράφει τον Βενιζέλο που πηγαίνει στη ΝΔ - Όλο το άγριο παρασκήνιο

Φώφη και Βενιζέλος


Η ΕΝΟΤΗΤΑ στρατηγικής που έχει διαμορφώσει το τελευταίο διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προκαλέσει την οργή της Φώφης Γεννηματά.
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι συνεργάτες της ισχυρίζονται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το Κίνημα Αλλαγής.
Στην κατεύθυνση αυτή επισημαίνουν τη διαφοροποίησή του στη Βουλή για το σκάνδαλο της Novartis αλλά και τον αυτόνομο ρόλο που διατυπώνει σε δημόσιες εκδηλώσεις του.
Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπονόμευσε ανοιχτά την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας είχε απαντήσει θετικά στην πρόταση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωνε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αβαντάρουν την κυβέρνηση και δημιουργούν ψευδαισθήσεις για συναίνεση.
Στη Χαριλάου Τρικούπη μιλούσαν για ολίσθημα Βενιζέλου χωρίς ωστόσο να έχουν δρομολογήσει πειθαρχικές αποφάσεις.
Πιστεύουν  ότι ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δρομολογήσει διαδικασίες εξόδου από το κόμμα και γι’ αυτό δεν θέλουν να τον εμφανίσουν ότι κάνει ηρωική έξοδο με διαγραφή.
Άλλωστε όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει διαμορφώσει μια ενότητα γραμμής και στόχων και βρίσκεται πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Η σχέση αυτή τόνιζαν οι ίδιες πηγές αναγκαστικά θα καταλήξει σε μεταγραφή του στη Νέα Δημοκρατία.
Πάντως σε κάθε περίπτωση στη Χαριλάου Τρικούπη είναι αποφασισμένοι στο επόμενο ατόπημα να του δείξουν την πόρτα της εξόδου γιατί με τις πρακτικές του προκαλεί διαλυτικές τάσεις στο νεοσύστατο φορέα της Κεντροαριστεράς.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αναλάβει εργολαβικά να τορπιλίσει κάθε προσπάθεια προσέγγισης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίθετα σε κάθε ευκαιρία μιλάει για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις εκλογές εμφανίζοντας το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ως τσόντα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο δύο ακόμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στο ίδιο κλίμα δεν αποκλείεται να διαγραφούν ή στην πορεία να αναζητήσουν πολιτική στέγη στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να εξασφαλίσουν επανεκλογή τους στην επόμενη Βουλή.
Άλλωστε το αμέσως προσεχές διάστημα θα εκδηλωθούν όλοι όσοι επιδιώξουν μεταγραφές γιατί τρέμουν το ενδεχόμενο να βρεθούν εκτός Βουλής.
Το ερώτημα είναι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί την μεταγραφή ενός στενού φίλου του Αντώνη Σαμαρά όπως είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: