Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Τελευταία εξέλιξη: Οι Τούρκοι κατασκευάζουν υπόγειο Στρατηγείο-κέντρο δεδομένων έκτασης 308.000 στρεμμάτων – Τι δείχνει αυτό


Τι ακριβώς αναμένουν οι Τούρκοι, μέγα-σεισμό, παγκόσμιο πόλεμο ή κάτι άλλο και δημιουργούν ένα μεγάλo κέντρο «δεδομένων» σε μια τεράστια έκταση στην Άγκυρα , φοβούμενοι ίσως «πολλαπλές επιθέσεις» από την δύση και τις ΗΠΑ;

 Η τουρκική κυβέρνηση δημιουργεί ένα μεγάλο στρατηγείο-κέντρο δεδομένων όπως το ονομάζει, στο οποίο θα αποθηκεύσει όλα τα κρατικά δεδομένα σε μια μυστική υπόγεια εγκατάσταση κάπου κοντά στην Άγκυρα , από το οποίο θα ελέγχει  όλες τις επικοινωνίες και πολλά άλλα .
Θα καταλαμβάνει έκταση 308.000 στρεμμάτων, κάτι που αποτελεί εντυπωσιακό επίτευγμα.
Αυτό το μυστικό κέντρο θα είναι απυρόβλητο από όλα τα είδη πολέμου, χημικό, πυρηνικό, βιολογικό, κυβερνοπόλεμο και εναέριες ή επίγειες επιθέσεις και θα ευρίσκεται σε μεγάλο βάθος , φιλοξενώντας φυσικά το πρόεδρο και την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία σε περίπτωση κρίσεων.
Το κέντρο αυτό θα δημιουργηθεί ( αν δεν έχει ήδη κατασκευαστεί)  σύμφωνα με τη στρατηγική θέση της κυβέρνησης, ότι όλα  θα πρέπει να αποθηκεύονται σε μια μυστική εγκατάσταση κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Άγκυρας.
Το εθνικό δημόσιο ολοκληρωμένο κέντρο δεδομένων, όπως το ονομάζουν οι Τούρκοι , δεν  θα επηρεάζεται  από τυχόν επιθέσεις όλων των ειδών .
Αυτή θα είναι η πιο κρίσιμη εγκατάσταση  της Τουρκίας, η οποία θα είναι στο απυρόβλητο από πυρηνικά και  ηλεκτρομαγνητικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των «σιωπηλών επιθέσεων», και θα συνεχίζει να λειτουργει σε όλες τις καταστάσεις  χωρίς διακοπή.
Το όλο σχέδιο ανταποκρίνεται σε σενάρια τοπικού και παγκόσμιου πολέμων, φυσικές καταστροφές, ακόμη και σε ακραίες συνθήκες όπως οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, χωρίς να υπάρχει διακοπή των εθνικών ροών δεδομένων και η επικοινωνία μεταξύ των δημόσιων φορέων, για  την εξασφάλιση της εργασίας των μελών υψηλής ασφάλειας .
Το κέντρο θα κατασκευαστεί «κάπου» στην Άγκυρα, και θα ονομάζεται «εθνικό δημόσιο ολοκληρωμένο κέντρο δεδομένων», στο οποίο θα έχουν την έδρα τους όλα τα θεσμικά όργανα  για τη διασφάλιση της προστασίας των εθνικών αντιγράφων ασφαλείας και των ζωτικής  σημασίας στοιχεία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κέντρο, το οποίο δεν θα επηρεάζεται ούτε από  πυρηνικές και ηλεκτρομαγνητικές επιθέσεις, και θα αποτελείται από τέσσερα ξεχωριστά τμήματα.
Το τμήμα της «Ζώνης-1 θα περιλαμβάνει μονάδες σε ειδικά διαμορφωμένες  υπόγειες εγκαταστάσεις.
Τα 308.000 στρέμματα γης στην Άγκυρα για το στρατηγικό κέντρο θα καθορίσουν και το δυναμικό που απαιτείται για την αποτροπή πυρηνικών, χημικών, βιολογικών και ηλεκτρομαγνητικών επιθέσεων, με την ενεργοποίηση ενός «ανοσοποιητικού συστήματος» που θα αποστειρώνει τα πάντα .
Η «Ζώνη-1», ακόμη και αν αποκοπεί τελείως από την επαφή της με την «επιφάνεια» θα συνεχίζει να εκτελεί το καθήκον της για μήνες χωρίς να χρειάζεται καμία υποστήριξη.
Στο πλαίσιο αυτό, θα διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις διαβίωσης,  μονάδα υγείας, δεξαμενές νερού σε τομείς ζωτικής σημασίας καθώς και αποθήκες  τροφίμων.
Το κέντρο θα διαθέτει ένα νέο δίκτυο που θα συνδέεται με το δημόσιο σύστημα όλων των τουρκικών υπηρεσιών με το οποίο θα μεταφέρονται όλα τα δεδομένα από όλα τα δημόσια ιδρύματα σε αυτές τις εγκαταστάσεις.
«Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε μια δομή σε δύο διαφορετικές περιοχές» είπε Τούρκος αξιωματούχος… «υπάρχουν κάποια κριτήρια για να το κάνουμε αυτό όπως η υποδομή οπτικών ινών και πολλά άλλα . Έχουμε διαθέσει 308 χιλ στρεμμάτων κάπου στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια», κατέληξε ο ίδιος.
Στην περιοχή αυτή δεν θα επιτρέπεται η δημιουργία οικιών και κατοικημένες περιοχές.
Οι συντεταγμένες του κέντρου θα παραμείνουν εμπιστευτικά απόρρητες. Αυτές  θα είναι πιο κρίσιμες εγκαταστάσεις της Τουρκίας.
Κρύος ιδρώτας όμως φέρεται να έχει λούσει  τους Τούρκους  ειδικούς  επιστήμονες  και αξιωματούχους μετά τις κινήσεις Ερντογάν στην Μέση Ανατολή και ειδικά μετά την ανακοίνωση για την αγορά ρωσικών πυραύλων S-400 οι οποίοι θα «κλειδώσουν» το Αιγαίο-Κύπρο  και την Βόρεια Συρία, θέτοντας στο στόχαστρο τους αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη για πρώτη φορά  .

Δεν υπάρχουν σχόλια: