Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Κονδύλι ενός εκατ. ευρώ για τις τσούχτρες στον Κορινθιακό




Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξη Χαρίτση εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Προστασία Κολυμβητικών Περιοχών από πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών κατά μήκος των ακτών Λουτρακίου, Σχίνου και Λίμνης Βουλιαγμένης, μέσω προμήθειας και τοποθέτησης προστατευτικού πλωτού διχτυωτού συστήματος για δέκα (10) έτη» με προϋπολογισμό 1.000.000€, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018.
Ο τουριστικός οργανισμός Λουτρακίου και ο δήμαρχος της πόλης, μαζί με άλλους φορείς και παράγοντες, είχαν ενημερώσει εδώ και καιρό την πολιτεία για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην τοπική οικονομία , ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς διαφορετικά οι τουριστικές επιχειρήσεις κινδύνευαν με αφανισμό.
Τωρα αναμένεται να ανακοινωθεί η προκύρηξη σχετικού διαγωνισμού για τις εταιρίες που θα ενδιαφερθούν να προμηθεύσουν τους παραθαλάσσιους δήμους με τα ειδικά δίχτυα, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η τοποθέτησή τους.
Τα ειδικα αυτά δίχτυα δεν θα κρατήσουν μακριά μόνο τις μέδουσες, αλλά και καθε λογής σκουπίδι, κάνοντας τις θαλάσσες του Κορινθιακού ιδανικές για κολύμπι. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Λουτράκι εδώ θα βάλουμε τα δίχτυα από τις βιτζότρατες και θα γλυτώσουμε και τα έξοδα

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς πουθενά..μόνο για αλλα..

Ανώνυμος είπε...

Θα φύγουν απο Λουτράκι και θα έρθουν σε μάς!
Ε?...κύριε δήμαρχε?